My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Σκουριές: Στοπ στην υλοτόμηση

skouriesΚαι πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Στοπ στην υλοτόμηση στις Σκουριές βάζει ο Γιάννης Τσιρώνης με έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Πρόκειται για 300 στρέμματα δάσους, τα οποία βρίσκονται ακριβώς στην περιοχή των φραγμάτων και για τα οποία η εταιρεία πιέζει με κάθε τρόπο να κοπούν την ίδια στιγμή που η υπόθεση των φραγμάτων βρίσκεται στο ΣΤΕ, που έχει ζητήσει επιπλέον στοιχεία καθώς πρόκειται για μια πολύ σοβαρή περιβαλλοντική καταστροφή.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση του στις 11 Μαρτίου ο υπουργός τόνιζε πως ο έλεγχος για τα πρωτόκολλα υλοτόμησης είχε ολοκληρωθεί και πως προέκυπτε η νομιμότητα των πρωτοκόλλων τονίζοντας πως “κατόπιν τούτου θα εφαρμοστεί ο νόμος” χωρίς να διευκρινίζει αν ξεκινά ή όχι η υλοτόμηση στην περιοχή. Αυτό φαίνεται να ξεκαθαρίζεται τώρα εφόσον με έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη απαγορεύει κάθε ενέργεια.

Το έγγραφο του κ. Τσιρώνη προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αναφέρει: “Σας ενημερώνω ότι επίκειται η ολοκλήρωση του συνολικού ελέγχου της νομιμότητας των πρωτοκόλλων υλοτόμησης από τις νομικές μας υπηρεσίες. Ως εκ τούτου, μέχρι να σας αποσταλεί το πόρισμα του ελέγχου, παρακαλούμε μη προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια”.

Πορεία στις 28 Μαρτίου 

Πορεία διοργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, στη συμπρωτεύουσα, το Σάββατο 28 Μαρτίου, καθώς «η Eldorado Gold συνεχίζει την καταστροφική της εξόρυξη» στις Σκουριές.

«Είναι απόλυτη ανάγκη να τους σταματήσουμε πριν η καταστροφή γίνει ανεπανόρθωτη. Απαιτούμε να φύγει άμεσα η Eldorado από τον Κάκκαβο» προειδοποιούν οι διοργανωτές και απαιτούν την άμεση απαλλαγή των 350 διωκόμενων αγωνιστών

«Αγωνιζόμαστε για να μην χαθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν από την εξόρυξη χρυσού» τονίζουν στην ανακοίνωση-κάλεσμά τους.

Σημείο προσυγκέντρωσης έχει ορισθεί η Πλατεία ΧΑΝΘ, στις 11:30.

Πηγή: tvxs.gr

Σχολιάστε