My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Σκληρός απέναντι στον Γκουντενούδη

Με τίτλο “το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι θεατρική σκηνή”, ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση εναντίον του προκατόχου του, Χρήστου Γκουντενούδη, η οποία έχει ως εξής:

“Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά ότι έλειπε η ευγένεια και η πολιτισμένη ατμόσφαιρα, όπως αρμόζει στο εορταστικό κλίμα των ημερών. Δυστυχώς για άλλη μια φορά, ο κ.Γκουντενούδης χρησιμοποίησε ύβρεις και μη ευπρεπή εκφορά λόγου, όπως ακριβώς και στο τελευταίο δελτίο τύπου που εξέδωσε. Συγκεκριμένα:

Απαίτησε την παραβίαση του Κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας να δευτερολογήσει , στις ερωτήσεις-τοποθετήσεις πριν τα θέματα ημερήσιας διάταξης, χωρίς να το δικαιούται. Όταν δεν του δόθηκε ο λόγος, αποκάλεσε «φασίστα» τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και αποχώρησε μαζί με μέρος της ομάδας του εκτοξεύοντας προσβλητικές εκφράσεις. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κ.Γκουντενούδη, ότι φασίστας δεν είναι αυτός που εφαρμόζει τον κανονισμό, αλλά αυτός που θέλει να επιβάλλει-με το ζόρι- την άποψή του στους άλλους, χρησιμοποιώντας το τέχνασμα της απάντησης σε προσωπικό θέμα. Φαίνεται ότι δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι δεν είναι πια δήμαρχος, ούτε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι μια θεατρική σκηνή.

Αμφισβήτησε την εγκυρότητα της νομικής γνωμοδότησης του δικηγόρου που συνεργάζεται ο Δήμος, που αφορούσε την εκτέλεση τεχνικού έργου και μάλιστα την χαρακτήρισε κατά παραγγελία, αγνοώντας ότι ο ίδιος χρησιμοποιούσε επί πέντε χρόνια τον ίδιο δικηγόρο. Έδινε και σ’ αυτόν γνωμοδοτήσεις κατά παραγγελία;

Κατηγόρησε την διοίκηση ότι δεν προωθεί δύο σημαντικά έργα ,τον εκσυγχρονισμό των λαμπτήρων του Δήμου με LED και την παροχή φυσικού αερίου στο Πολύκαστρο. Του εξηγήσαμε για άλλη μια φορά, ότι το κόστος αλλαγής λαμπτήρων αξίας 7 εκατομμυρίων, κρίθηκε πανάκριβο και ότι θα υποθηκεύσει τα οικονομικά του Δήμου για δέκα χρόνια. Εξάλλου για το έργο αυτό δεν ενέγραψε κανένα ποσό στον προϋπολογισμό του 2019. Όσον αφορά το δίκτυο φυσικού αερίου του εξηγήσαμε πολλές φορές ότι είναι καλοδεχούμενο στο Δήμο μας, και θα βοηθήσει πολύ την τοπική οικονομία. Σε συνάντηση μάλιστα με την εταιρεία που ανέλαβε το έργο συζητήσαμε την επέκτασή του προς Αξιούπολη. Ανέφερε μάλιστα ψευδώς σε τηλεοπτικό κανάλι ότι υπάρχει και τεχνική μελέτη του έργου από τον Δήμο. Το έργο αυτό είναι καθαρά ιδιωτικό.

Τον ενόχλησε ο τρόπος προμήθειας κάδων απορριμμάτων. Σίγουρα δεν είναι υπερήφανος για την κατάσταση την οποία παρέδωσε ο ίδιος τις υποδομές της καθαριότητας. Καθώς και με ποια κριτήρια έκανε ο ίδιος τις αναθέσεις. Ξέχασε φαίνεται ότι ο ίδιος έκανε ανάθεση μέχρι και την κατάρτιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου πρωτοπορώντας πανελλαδικά, όταν σε όλους τους Δήμους της χώρας αυτό γίνεται από υπαλλήλους του Δήμου. Τι έχει αλήθεια να μας πει για την ανάθεση αγοράς αλατιού αποχιονισμού στις 13 Μαρτίου;

Καλούμε τον κ.Γκουντενούδη να ασκεί στο εξής τον θεσμικό του ρόλο υπεύθυνα, προκειμένου η επόμενη τετραετία να είναι ωφέλιμη και εποικοδομητική για τους δημότες και για τον Δήμο μας. Οι δημότες δεν ενδιαφέρονται ,ούτε για τον κ.Σιωνίδη, ούτε για τον κ.Γκουντενούδη. Τους απασχολούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και η νέα διοίκηση του Δήμου ασχολείται μόνο με αυτά, αποδεχόμενη την εντολή που έλαβε στις προηγούμενες εκλογές .

Ευχόμαστε να συμφιλιωθεί και ο κ.Γκουντενούδης με την απόφαση αυτή.”

Σχολιάστε