My Twitter Feed

21 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Μπλε φάλαινα» και στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Σκληραίνει τη στάση της!

Η παράταξη ΚΙΛΚΙΣ – ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ.

Ανεβάζοντας τους τόνους της κριτικής του, ο επικεφαλής της παράταξης ΚΙΛΚΙΣ – ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ, Παύλος Τονικίδης, προειδοποίησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας ότι «δεν θα είμαστε πλέον ίδιοι», ασκώντας αυστηρότερο έλεγχο στις πράξεις και παραλήψεις της Δημοτικής Αρχής.

tonikidis-dimos-axionΩς «δείγμα γραφής», ο κ. Τονικίδης κατήγγειλε με έμφαση, στη προ ημερησίας διάταξης συζήτηση κατά την εν λόγω συνεδρίαση, ότι γίνεται κατάχρηση των οχημάτων του δήμου από αντιδημάρχους και άλλους, κάτι που δεν θ` ανεχτεί η μείζων αντιπολίτευση.

Εξ` άλου, ο επικεφαλής της παράταξης επανέφερε το θέμα της απαξίωσης των προέδρων των τοπικών συμβουλίων, υπογραμμίζοντας ότι υλοποιούνται δράσεις σε οικισμούς χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση των εκλεγμένων της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε περιπτώσεις αντιδημάρχων που τα βάζουν με προέδρους τοπ. συμβουλίων επειδή ενημερώνουν την αντιπολίτευση!

Τέλος, ο κ. Τονικίδης αναφέρθηκε και σε ένα ακόμα σημαντικό θέμα που αφορά προκήρυξη της Περιφέρεια για έργα αναπλάσεων ύψους 7 εκατ. ευρώ. «Ο Δήμος Κιλκίς δεν έχει υποβάλλει καμιά πρόταση», υπογράμμισε, γνωστοποιώντας ότι για χρηματοδότηση τέτοιων έργων προτίθεται να υποβάλει προτάσεις η παράταξη, αναπληρώνοντας έτσι το κενό που προκύπτει απ` την απραξία της Δημ. Αρχής.

Από τη πλευρά των υπολοίπων συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας:

-Ο Γ. Αμανατίδης ζήτησε ενημέρωση για τις εξελίξεις στο προσφυγικό σε σχέση με το δήμο μας, ενώ έθεσε και το θέμα σύστασης Δημοτικής Αστυνομίας.

-Ο Β. Καραμπίδης παρατήρησε ότι η τοπική κοινωνία σχημάτισε την εντύπωση πως είμαστε κατά των συμβασιούχων, κάτι που ασφαλώς δεν ισχύει, καθότι διαφωνήσαμε μονάχα με τον τρόπο πρόσληψης, σε αντίθεση με τον δήμαρχο, ο οποίος έχει πει ότι είναι πρόθυμος να εκπέσει και του αξιώματός του προκειμένου να μην μονιμοποιηθούν οι «οκταμηνίτες»!

Ο ίδιος σύμβουλος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει φωτισμός στο 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Κιλκίς.

-Ο Δ. Δημητρίου μετέφερε φήμες περί παράδοσης μαθημάτων σε προσφυγόπουλα εντός του Δημοτικού Σχολείου Μουριών, προτείνοντας -σε περίπτωση που αληθεύουν- να χρησιμοποιηθούν παροπλισμένα σχολεία που διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές, μετά την ολοκλήρωση των εμβολιασμών των παιδιών.

-Ο Κ. Ζώτος χαρακτήρισε τον δρόμο Λεβεντοχωρίου – Π. Γυναικοκάστρου άθλιο. Παράλληλα αναφέρθηκε στη κατάληψη του Γυμνασίου – Λυκείου Καμπάνη απ` τους μαθητές, ζητώντας την ικανοποίηση αιτημάτων όπως η αντικατάσταση σπασμένων παραθύρων, η επιδιόρθωση ηλεκτρολογικών προβλημάτων, η έλλειψη γραφικής ύλης και φωτοτυπικού κα.

-Ο Ν. Στανημερόπουλος επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι η ΔΕΥΑΚ σκάβει δρόμους χωρίς στη συνέχεια να φροντίζει για την αποκατάστασή τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα για πεζούς και οδηγούς.

– Ο Λ. Παζαρτζικλής έθεσε το θέμα της προβλεπόμενης κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Σάντας, τονίζοντας ότι λόγοι ασφάλειας των επιχειρήσεων της περιοχής επιβάλουν τη παραμονή του. Πρότεινε δε μια έκτακτη σύσκεψη όλων των ενδιαφερομένων φορέων για να συζητηθεί το θέμα, παρατηρώντας ότι ανάλογες κινήσεις σε γειτονικούς νομούς είχαν θετικά αποτελέσματα.

Πηγή: Δελτίο τύπου από ΚΙΛΚΙΣ – ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ

Σχολιάστε