My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Σκάνδαλο με ιατρικά επιθέματα

Σκάνδαλο με υπερτιμολογημένα επιθέματα, που αγγίζει και το Κιλκίς, αποκαλύφθηκε στη Β. Ελλάδα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική δικογραφία, υπάλληλοι του ΙΚΑ Γιαννιτσών διαπίστωσαν ότι εταιρείες χρέωναν φαρμακευτικά επιθέματα για κατακλύσεις, σε τιμή πολλαπλάσια αυτής που πωλείται το ίδιο σκεύασμα στη λιανική αγορά.

Η υπόθεση αναφέρθηκε στην Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και από εκεί έφτασε στην Οικονομική Αστυνομία, η οποία διαπίστωσε ότι αντιπρόσωποι φαρμακευτικών σκευασμάτων, που είχαν δικές τους εταιρείες, κατηγορούνται ότι εκτόξευαν την τιμή προϊόντων εκμεταλλευόμενοι το ποσό της ανώτερης δαπάνης που δικαιολογούσε ο ΕΟΠΥΥ.

Ο έλεγχος ξεκίνησε από δύο αντιπροσώπους των Γιαννιτσών και κατέληξε να εντοπίσει άλλους έξι σε  Κιλκίς, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, όπου καταγράφηκαν αυξήσεις μέχρι και 92 φορές πάνω από την τιμή της λιανικής του ίδιου σκευάσματος.

Σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2015, οι ανωτέρω υπερτιμολογούσαν τα συγκεκριμένα σκευάσματα, με την υπέρβαση να φτάνει τις 145.175,72 ευρώ, ποσό που επιβαρύνθηκε ο ΕΟΠΥΥ .

Σε βάρος των υπευθύνων των εταιρειών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, η οποία υπάρχει περίπτωση να διαχωριστεί για να αποδοθούν κατά τόπο οι ποινικές ευθύνες, όμως δεν αποκλείεται να γίνει και κεντρικός χειρισμός, καθότι ερευνάται το ενδεχόμενο συνεννόησης των αντιπροσώπων μεταξύ τους.

Πηγή: iatropedia.gr

Σχολιάστε