My Twitter Feed

17 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Παρεμβάσεις τώρα στη ΠΑΘΕ» -

Σάββατο, 16 Φεβρουάριος, 2019

«Οι άποροι δεν χρειάζονται σόου» -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Τι προβλέπει η β` φάση του ΤΕΒΑ -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

ΚΚΕ: Εκλογή νέας ΤΕ και γραμματέα -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Αγωγές από συνταξιούχους -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

30 «διμηνίτες» στο Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Εκρήξεις σε άσκηση χωρίς προβλήματα -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Σιωνίδης: Βεβαιότητα για τη νίκη

SONY DSC

Ο Κ. Σιωνίδης σίγουρος Δήμαρχος , άφησε εποχή η ομιλία του στο Πολύκαστρο  το  βράδυ της Παρασκευής 16.5.2014.

«Γειά σας, ευχαριστώ πολύ, ευχαριστώ … ευχαριστώ..

Φίλες και φίλοι, θέλω να χειροκροτήσετε μαζί μου τους υποψήφιους του συνδυασμού Παιονία της Προόδου!

Είναι εδώ, οι πιο άξιοι άνθρωποι της Παιονίας και είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν το Δήμο μας!

 [Ναι!] Είναι τιμή μου που στέκομαι εδώ μαζί σας!

Όπως είναι τιμή και χαρά που βρίσκομαι μπροστά σας, φίλες και φίλοι. Σας ευχαριστώ απ’την καρδιά μου. Ευχαριστώ για τη παρουσία σας και για τον ενθουσιασμό σας.

Αγαπητοί μου συνδημότες, θέλω να κρατήσετε αυτόν τον ενθουσιασμό, αυτήν την αισιοδοξία όχι μόνο για τις   (δυο) επόμενες μέρες αλλά …για τα πέντε επόμενα χρόνια!

SONY DSCΓιατί για τα πέντε επόμενα χρόνια η Παιονία της Προόδου θα φέρει την Πρόοδο στη Δήμο μας!  Γιατί η Παιονία της Προόδου θα νικήσει την Κυριακή που μας έρχεται! Με τη δύναμή σας, με την εμπιστοσύνη σας, με τον ενθουσιασμό σας! Θα νικήσουμε!

Αυτή η νίκη, φίλες και φίλοι, δεν θα είναι μονάχα η κατάληξη ενός ωραίου αγώνα.

Δεν θα είναι μονάχα η επιβράβευση των προσπαθειών μας αυτά τα χρόνια στο δήμο.

Αυτή η νίκη, φίλες και φίλοι, θα είναι μια ισχυρή εντολή. Η νίκη μας την ερχόμενη Κυριακή θα είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορούν να μας κάνουν οι συνδημότες μας. Για σκεφτείτε πως μας γνώρισαν οι πολίτες στο Δήμο Παιονίας! Μήπως μας άκουσαν να τάζουμε λαγούς με πετραχήλια; Mήπως μας είδαν να μοιράζουμε υποσχέσεις   δεξιά και αριστερά; Η μήπως μας είδαν στην τηλεόραση να δίνουμε συνεντεύξεις σε καλογυαλισμένα, άδεια γραφεία;

Όχι, καλοί μου φίλοι, οι συνδημότες μας μας γνώρισαν στα δύσκολα! Στα δύσκολα και για το Δήμο και κυρίως για τους ίδιους, για τα νοικοκυριά τους.

Έ, λοιπόν, σας λέω ότι όταν βρεθείς με κάποιον στα δύσκολα, τότε μπορείς να τον εκτιμήσεις πραγματικά!

Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για μένα και τους συνεργάτες μου από την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και μας δείχνουν οι δημότες μας σ’αυτά ακριβώς τα δύσκολα χρόνια! Αυτήν την τιμή, αυτήν την εμπιστοσύνη την θεωρούμε ιερή! Και θα ανταποκριθούμε με όλες μας τις δυνάμεις!

Θα ανταποκριθούμε γιατί, και εγώ και οι συνεργάτες μου, έχουμε την πίστη ότι μπορούμε να δώσουμε στο Δήμο τη ζωντάνια και την προοπτική που χρειάζεται. Έχουμε την πίστη ότι μπορούμε να κάνουμε περήφανους τους συνδημότες μας.

SONY DSC

Το πιστεύουμε και ξέρουμε πως θα το κάνουμε πράξη. Πράξη, φίλοι μου και όχι λόγια του αέρα! Πράξη καθημερινή, χειροπιαστή!

Γιατί αυτά που λέμε εμείς για την Παιονία της Προόδου αφορούν όλους τους δημότες της Παιονίας, ανεξάρτητα από κομματικές ή προσωπικές προτιμήσεις. Μας αφορούν όλους!

Είμαστε όλοι δημότες ενός Δήμου πιο δυνατού απ’όσο το απλό άθροισμα των προηγούμενων!

Η Παιονία έχει πάρει σάρκα και οστά, το βλέπω σε κάθε επίσκεψή μου, το ένιωσα μιλώντας με χιλιάδες ανθρώπους αυτές τις μέρες.

Δεν έγινε βέβαια χωρίς προσπάθεια! Το γεγονός και μόνο ότι είμαστε σήμερα εδώ, ότι μπορούμε να σχεδιάζουμε την επόμενη πενταετία, είναι ένα μικρό κατόρθωμα, σας διαβεβαιώνω.

Με τους αριθμούς ξέρετε τα πάω καλά! Μπορεί μικρός να μάζευα καπνά με τον πατέρα μου αλλά τα λογιστικά είναι τα θέματα που μελετώ κάθε μέρα!   Είναι το επάγγελμά μου,              Έ, λοιπόν σας λέω ότι ακόμα θυμάμαι τις προσθέσεις και τους υπολογισμούς που έκανα, ξανά και ξανά, πιστεύοντας ότι κάνω λάθος, ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοια ελλείμματα, ότι, δεν μπορεί, τουλάχιστον τα τιμολόγιά τους θα είχαν προβλέψει πως να τα πληρώσουν! Αυτή την κατάσταση βρήκα ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών από τους προηγούμενους δήμους. Είχα στο συρτάρι 5500 ευρώ και έπρεπε να καλύψω 11 εκατομμύρια χρέη και οφειλές! Σκέφτηκα πολλές φορές να παραιτηθώ, σας το λέω σήμερα μετά από τρεισήμισι χρόνια για πρώτη φορά δημόσια. Αλλά δεν το έκανα.  Δεν το έβαλα κάτω!

Αυτός είναι ο τόπος μου, όπως κι αν είχε καταντήσει, αυτός είναι ο τόπος που μεγαλώνω την κόρη μου, που ζω με τους συγγενείς, τους φίλους μου και τους συνεργάτες μου. Εδώ είναι η γειτονιά μου! Μαζί με τους ακέραιους και ικανούς ανθρώπους που είναι και σήμερα μαζί μου, στρωθήκαμε στη δουλειά και στρώσαμε τα οικονομικά και τις υπηρεσίες του Δήμου.Και ο δήμος λειτούργησε χωρίς να του λείψει τίποτα!

Κόπηκαν βέβαια οι σπατάλες και οι πολυτέλειες! Κόπηκαν οι εργολαβίες και οι τόνοι των τσιμέντων , εκεί που έφταναν, μερικά σακιά και λίγη δουλειά από τους υπαλλήλους μας.

Το κυριότερο, μπήκαν προτεραιότητες! Έσβησαν τα φώτα τις νύχτες στο γήπεδο και οι διπλές λάμπες όπου ήταν η μια δίπλα στην άλλη, αλλά η Βοήθεια στο σπίτι, τα ΚΑΠΗ, τα σχολειά μας, η αποκομιδή των σκουπιδιών, οι συντηρήσεις, όλα δούλεψαν 365 μέρες το χρόνο!

Ολοκληρώσαμε την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ  Πολυκάστρου, και  μετατρέπουμε τον παλαιό σκουπιδότοπο σε χώρο πρασίνου.

Ολοκληρώνουμε το  δίκτυο   αποχέτευσης ακαθάρτων  του Πολυκάστρου.

Έχουμε υποβάλει πρόταση και είναι υπό έγκριση για τον  Σταθμό Μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Αναμένουμε ένταξη  για πρόγραμμα κομποστοποίησης οργανικών απορριμμάτων.

Κατασκευάσαμε τον αγωγό ομβρίων στη περιοχή αμπέλια για αποχέτευση.

Δημοπρατήσαμε τον καθαρισμό του ρέματος με παράλληλη επέκταση εγκιβωτισμού και την κατασκευή τριών γεφυρών στο Πολύκαστρο.

Αναμένουμε ένταξη για το επιδεικτικό έργο εφαρμογών ανανεώσιμων πηγών   και   εξοικονόμησης ενέργειας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου .

Αναμένουμε έγκριση δημοπράτησης για την βελτίωση του Γυμνασίου, του Γυμναστηρίου και του φωτισμού της πόλης του Πολυκάστρου από το πρόγραμμα εξοικονομώ

Αναμένουμε έγκριση δημοπράτησης για την ανάπλαση της άνω πλατείας 28ης Οκτωβρίου  του Πολυκάστρου.

Αναμένουμε έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την οριστική υποβολή του κυκλικού κόμβου στην ανατολική είσοδο της πόλης του Πολυκάστρου

Ολοκληρώσαμε  την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στο Πολύκαστρο

Είναι προτεραιότητες κυρίες και κύριοι έτσι λειτουργούμε στο δήμο

Ιδρύσαμε  και λειτουργήσαμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Παιονίας στο Πολύκαστρο.

Πραγματοποιήσαμε  εκτεταμένη αγροτική οδοποιία. Συντηρήσαμε όλα τα δημοτικά κτίρια.

Πραγματοποιήσαμε ασφαλτοστρώσεις στην Πλάτωνος , στο 4Ο Δημοτικό σχολείο και στη περιοχή του γηπέδου. Συντηρούμε, επισκευάζουμε και πλακοστρώνουμε όπου χρειάζεται την Μεγάλου Αλεξάνδρου και την Κιλκισίου με αυτεπιστασία. Δημοπρατήσαμε ασφαλτοστρώσεις και κρασπεδώσεις για το 2014 .

Έτσι φτάσαμε ως εδώ. Τώρα τα οικονομικά μας είναι καθαρά και ξάστερα, τα δάνεια μας μειώθηκαν  και εξυπηρετούνται χωρίς καθυστερήσεις. Τώρα ξεκινάμε από καθαρή θέση!

Τώρα χαίρομαι γιατί δεν νοικοκυρέψαμε απλώς τον Δήμο αλλά κατορθώσαμε να βάλουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Γι αυτό το μέλλον στέκομαι σήμερα, εδώ μπροστά σας. Γι αυτό το μέλλον μπήκα στην πρώτη γραμμή και διεκδικώ την υπεύθυνη θέση του Δημάρχου Παιονίας!

Θα σας το πω όπως το νιώθω, σταράτα, όπως έχω συνηθίσει να μιλάω.

Πάω για δήμαρχος με το ίδιο πείσμα που είχα όταν πρωτοανέλαβα το οικονομικό χάος του νεαρού τότε δήμου μας.

Και πιστεύω ακράδαντα ότι κανένας από τους αντιπάλους μου δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά που έχουμε μπροστά μας. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν αλλά ούτε τη γνώση, ούτε την εργατικότητα, ούτε το πείσμα δεν έχουν για να φέρουν σε πέρας όσα πρέπει να γίνουν εδώ.

Δεν ήταν εδώ όταν δίναμε τη μάχη, δεν βοήθησαν όταν είχαν την αρμοδιότητα, δεν έχουν ιδέα για όσα συμβαίνουν και για όσα χρειάζονται στον τόπο μας.

Ενδεχομένως θα είναι χρήσιμοι στο δημοτικό συμβούλιο και θα συνεργαστώ μαζί τους. Ελπίζω βέβαια ότι θα μείνουν!  Ότι δεν πάνε μόνο για την καρέκλα του δημάρχου!

Ότι θα υπηρετήσουν τα συμφέροντα του δήμου μας και από τα έδρανα της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου. Θα το δούμε σύντομα! Αυτό που έχει τώρα σημασία είναι η απόφαση των συνδημοτών μας. Αυτό που έχει σημασία είναι το μέλλον της Παιονίας. Και αυτό το μέλλον, φίλες και φίλοι, είναι κοντά!

Αυτήν την Κυριακή η Παιονία θα ψηφίσει γι αυτό το μέλλον! Και είμαι πλέον σίγουρος ότι θα μας στείλει στο Δημαρχείο για να το εξασφαλίσουμε!

Θέλω να σας περιγράψω τους βασικούς άξονες αυτού του μέλλοντος όπως το ονειρεύομαι, όπως το σχεδιάζουμε ήδη μαζί με τους συνεργάτες μου στην Παιονία της Προόδου. Θέλω να το κρατήσετε απλά και καθαρά στο νου σας για να ελέγχετε την πορεία μας όχι μετά από πέντε χρόνια αλλά κάθε χρόνο κάθε μήνα κάθε μέρα!

Νούμερο Ένα!

Η Παιονία της Γεύσης!

Το λέω εδώ και χρόνια, το λέω από την πρώτη μέρα που ανέλαβα να οδηγήσω αυτόν τον συνδυασμό στις εκλογές, ότι η Παιονία είναι ένα καλάθι από εκλεκτά προϊόντα που γίνονται με μεράκι. Η Παιονία είναι Γεύση!

Θέλω μέσα στα τρία επόμενα χρόνια η Παιονία να γίνει Πανελλήνια γνωστή για τα εξαιρετικά της  κρασιά,  τα αγροτικά και τυροκομικά προϊόντα της, φρέσκα και τυποποιημένα.

Θέλω να βάλουμε μια στάμπα ποιότητας σε κάθε προϊόν της γης μας και αυτή η στάμπα, «το Καλάθι της Παιονίας», να γίνει ονομαστή και σεβαστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό…

Και μπορεί να γίνει, φίλες και φίλοι, όταν ο αγρότης έχει το νερό που χρειάζεται, έχει τους δρόμους που χρειάζεται, έχει την επιμόρφωση και την ενημέρωση που χρειάζεται, έχει την επικοινωνία και την προβολή που χρειάζεται!

Αυτή θα είναι η κύρια αποστολή του Δήμου. Να εκσυγχρονίσουμε όλο το δίκτυο άρδευσης και οδοποιίας που χρειάζονται οι αγρότες μας. Να διαχειριστούμε το νερό, τις πλούσιες πηγές μας, για να ενθαρρύνουμε ακόμα μεγαλύτερη γεωργική παραγωγή, ακόμα πιο ποιοτικά προϊόντα.

Στους πρώτους 6 μήνες θα χαράξουμε το πρόγραμμα επικοινωνίας όπου έχουν κεντρική θέση, οι εκδηλώσεις για το Καλάθι της Παιονίας και η αντίστοιχη ιστοσελίδα για τη διεθνή προβολή των προϊόντων μας.

Για το Καλάθι της Παιονίας, ξέρετε, έχει συμβεί κάτι ενοχλητικό και ευχάριστο ταυτόχρονα. Ο κύριος Γκουντενούδης με άκουσε φαίνεται προσεκτικά, του άρεσε σαν πρόταση και το αντέγραψε σχεδόν επί λέξη! Κάστανα έβαλα στο CD που έδωσα στους δημοσιογράφους, με κάστανα ξεκίνησε κι εκείνος.

Δεν πειράζει! Το σίγουρο είναι ότι δεσμεύτηκε έτσι να το υποστηρίξει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό μου φτάνει!

Θα προτιμούσα βέβαια να ήταν πιο ενημερωμένος και ως αντιπεριφερειάρχης που ήταν για τους επαρχιακούς δρόμους και τα σχολεία που θα γίνουν δήθεν μουσεία. Τώρα πια δεν έχει σημασία.

Τώρα σημασία έχει η συναίνεση. Γιατί με συναίνεση θα δουλέψω και όχι με αντιθέσεις και φτηνούς πολιτικαντισμούς!

 Με συναργασίες θα πάμε μπροστά. Για παράδειγμα, σας λέω ότι θα δώσω έμφαση στη συνεργασία με τους δημότες, τους αγρότες και τους επιχειρηματίες που επεξεργάζονται και τυποποιούν τα αγροτικά μας προϊόντα.

Μέχρι τον επόμενο Μάιο θα έχουμε ολοκληρώσει τον κύκλο των διαβουλεύσεων και θα ξεκινήσουμε συνεργιστικά μια κοινή προσπάθεια.

Αυτό είναι το μέλλον, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί μου συντοπίτες!

Δήμος και δημότες μαζί! Είμαι πεισμένος ότι θα πετύχουμε.

Αυτή θα είναι η στρατηγική μας ως διοίκηση του Δήμου, με την εμπιστοσύνη σας και με τη συνεργασία όλων των δημοτών θα πετύχουμε και στην αγροτική ανάπτυξη. Σας το εγγυώμαι!

Νούμερο Δύο! Τουρισμός!

Σας μίλησα για το σύμφωνο συνεργασίας με τις τοπικές επιχειρήσεις παραγωγής αγροτικών προϊόντων. Τώρα θέλω να σκεφτείτε ότι σε μια περιοχή όπως η Παιονία, τα τοπικά προϊόντα και ο τουρισμός πάνε χέρι-χέρι. Στο στρατηγικό σχέδιο επικοινωνίας της περιοχής ανήκουν και οι θεματικές μορφές τουρισμού που μπορεί αξιόπιστα και αποδοτικά να στηρίξει ο τόπος.

Σας τις αναφέρω επιγραμματικά: φυσιολατρικός-περιηγητικός τουρισμός, αγροτοτουρισμός  – οινικός τουρισμός, αρχαιολογικός  – αθλητικός τουρισμός και προσκυνηματικές επισκέψεις .

 Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας αλλά μην ξεχνάτε ότι έχουμε το Πάικο και τον Αξιό, την παραδοσιακή Καστανερή, τη γαλάζια λίμνη του Σκρα, τα δυο ποτάμια στη Γουμένισσα, την αρχαία Ευρωπό, τις πέντε βρύσες στα Λιβάδια, τον Άγιο Παντελεήμονα στο Μικρόδασος τη Λίμνη Μεταλλείων της Αξιούπολης… και μιας και είπα Μεταλλεία, επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω κάτι θεμελιώδες.

 [Δεν μπορείς να στοχεύεις στην αγροτική και την τουριστική ανάπτυξη, να επικοινωνείς τις αξίες του αμόλυντου φυσικού περιβάλλοντος, της υγείας, της χαλάρωσης, της ποιότητας των τροφίμων που εξάγεις και να έχεις εξορύξεις και επεξεργασίες μεταλλευμάτων! Είναι αδιανόητο! Όχι μονάχα λόγω οικολογικής ευαισθησίας αλλά κυρίως λόγω του κινδύνου να μειώσεις, να καταστρέψεις, θα έλεγα, τις πηγές του εισοδήματός σου. ]Για την Παιονία …….τα μεταλλεία είναι οικονομική ανοησία και γι αυτό δεν μπαίνουν καν σε συζήτηση.

Νούμερο Τρία! Ποιότητα Ζωής!

Πως να κάνεις ποιοτικά προϊόντα και πως να φιλοξενήσεις σωστά τους επισκέπτες σου όταν η κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον υποφέρει; Για μας όλα αυτά είναι αλληλένδετα, είναι μια ενιαία πολιτική που ξεκινάει από την καθημερινότητα του δημότη και καταλήγει στην εικόνα της Παιονίας προς τα έξω. Έχω πει σε όλους τους τόνους ότι το μεγαλύτερο κατόρθωμα των τελευταίων χρόνων ήταν πως κρατήσαμε το δήμο σε λειτουργία και την κοινωνία μας προστατευμένη από τις κακοτοπιές.

 Με το μισό σχεδόν του προϋπολογισμού των προηγούμενων διοικήσεων, ξεπληρώσαμε τα χρέη, αξιοποιήσαμε τις υπηρεσίες μας και δεν έλλειψε τίποτα από τα σχολεία μας, από τα ΚΑΠΗ και από τις άλλες δομές κοινωνικής υποστήριξης. Η Παιονία λειτούργησε στα δύσκολα και τώρα ξεκινάει από καθαρή θέση. Από την πρώτη κιόλας μέρα της νέας δημοτικής αρχής θα προστατέψουμε τα πολύτιμα αγαθά αυτού του τόπου –τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον!

Θα είμαστε κοντά στον αδύναμο και τον ανήμπορο, στον άνεργο και  τον ηλικιωμένο, στη μητέρα, ……στον νοικοκύρη και στην νοικοκυρά που τα φέρνουν δύσκολα βόλτα.

Και δεν είναι λόγια του αέρα, φίλες και φίλοι, αυτά. Όχι τουλάχιστον όταν τα λέει η Παιονία της Προόδου.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, για ένα από τα σπουδαιότερα θέματα της περιοχής, το νερό μας.

Το νερό είναι αγαθό και ο τόπος μας από τους  ευλογημένους της Ελλάδας που, προς το παρόν, μας το παρέχει απλόχερα. Όπως ξέρετε, όταν πληρώνουμε για το λογαριασμό της ΔΕΥΑΠ, δεν αγοράζουμε το νεράκι του θεού, αυτό το πολύτιμο δώρο της φύσης, αλλά πληρώνουμε για να γίνονται τα απαραίτητα ώστε αυτό το δώρο της φύσης να φτάνει στα νοικοκυριά μας και να είναι πόσιμο και αρκετό.

Από το 2011 που ενοποιήθηκε η Δημοτική Επιχείρηση και καλύπτει πλέον όλο το Δήμο ξεκινήσαμε μια προσπάθεια που έπρεπε να έχει γίνει πριν χρόνια μέσω της Νομαρχίας ή με διαδημοτικές συνεργασίες.

Σήμερα που η ΔΕΥΑΠ έχει ξεχρεώσει το χρέος των 700,000 που παρέλαβε,  ξεκινάμε από ισχυρή θέση.

Μειώνουμε το κόστος της διαχείρισης του νερού (γιατί τώρα μπορούμε να το κάνουμε  ) και από τον Οκτώβριο του 2014, από φέτος δηλαδή, που θα ορίσουμε   την τιμολογιακή πολιτική της επόμενης χρονιάς δεσμευόμαστε ότι θα μειώσουμε όλα τα τιμολόγια, σε όλο το Δήμο!

Εκτός από τη μείωση στα τιμολόγια για όλο το δήμο μελετάμε και ειδικές παρεμβάσεις.

Δεσμευόμαστε για τα ορεινά χωριά ότι θα αυξηθεί το όριο του παγίου τη χειμερινή περίοδο που οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να αφήνουν τις βρύσες ανοικτές λόγω του παγετού και εφαρμόζουμε χαμηλότερο τιμολόγιο στους οικισμούς που έχουν δικό τους δίκτυο από πηγές.

Αν, λοιπόν, χρειαζόμαστε μισό εκατομμύριο για να πληρώνουμε το ρεύμα που χρειάζονται οι γεωτρήσεις που αντλούν και στέλνουν στα σπίτια το νερό, τότε αυτό θα κοστίζει ακριβά.

Αν, αντίθετα, αξιοποιήσουμε το καλό νερό που σήμερα καταλήγει στη θάλασσα  χωρίς    αντλίες που καίνε ρεύμα  τότε το νερό θα έρχεται φθηνότερο. Αυτό ακριβώς κάνουμε στην Παιονία.

Με τη μείωση του κόστους για την άντληση του πόσιμου νερού δημιουργούμε  δυνατότητες για δεύτερη μείωση των τιμολογίων πέραν αυτής που θα κάνουμε τον Οκτώβριο.

Αυτά είναι ουσιαστικά και βιώσιμα πράγματα, δεν είναι λόγια του αέρα, δεν είναι ψεύτικες υποσχέσεις και κουβέντες των άσχετων που θέλουν να πάρουν το τιμόνι ίσα-ίσα επειδή τα λένε ωραία!

Πού ήταν οι κύριοι και οι κυρίες όταν εδώ δίναμε τη μάχη χωρίς ευρώ στα ταμεία του Δήμου, όταν στύβαμε το μυαλό μας και ξενυχτάγαμε στο Δήμο για να βρούμε λύσεις για να κρατήσουμε τις υπηρεσίες ανοιχτές, να λειτουργήσουμε τους παιδικούς σταθμούς ,το βοήθεια στο σπίτι , για να βρούμε πετρέλαιο για τα σχολεία. Πού ήταν; 

Aντί να έρθουν να ενημερωθούν για τα προβλήματα που παραλάβαμε στο Δήμο,   και να βάλουν πλάτη να τα καταφέρουμε, έκαναν υψηλή πολιτική και δημόσιες σχέσεις! Και τώρα διαγωνίζονται μεταξύ τους σε λαϊκισμό! Λένε για παράδειγμα ότι θα καταργήσουν το 80% της ΔΕΥΑΠ. Από πότε κυρίες και κύριοι έχει ένας Δήμαρχος το δικαίωμα να καταργεί ένα νόμο .Το 80% είναι επιβεβλημένο από το νόμο, από την Ελληνική πολιτεία και ισχύει σε όλους τους δήμους, σε όλες τις περιοχές! Αυτό που σχεδιάζουμε εμείς είναι ουσιαστικό, χειροπιαστό, θα γίνει και θα ελαφρύνει το κόστος που πληρώνει ο δημότης.

Δεν είδα στο πρόγραμμα του  συντοπίτη συνηποψηφίου μου, ουτε μια λέξη για το νερό.

Τι συμβαίνει ; Το ξέχασε ή προτιμάει να λέει μόνο ότι θέλει να ακούσει η   κάθε πόλη  ;

Προβάλλεται ως ο μοναδικός Πολυκαστρινός υποψήφιος, και την ίδια ώρα τρέμει να μιλήσει για το νερό , το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης.

Η Παιονία της Προόδου δεσμεύεται στο πρόγραμμα που κατέθεσε γραπτώς στους Δημότες και  ανακοίνωσε  σε όλους τους οικισμούς από την Καστανερή έως τη Κορώνα ότι: Δεν θα λείψει ουτε μια σταγόνα από το νερό που χρησιμοποιούν σήμερα οι οικισμοί, αλλά   το καλό νερό  που περισσεύει , και σήμερα χάνεται στον Άξιο, θα καταλήξει στις βρύσες του Πολυκάστρου.

Έτσι γίνονται οι σοβαρές δουλειές, όχι με λόγια, ούτε με ανέφικτες υποσχέσεις και δήθεν διεκδικήσεις! Aπό λόγια έχουμε καεί σ’αυτόν τον τόπο.

Όταν ακούτε, λοιπόν, παχιά λόγια για το νερό μας, να είστε κουμπωμένοι! Και επειδή σας έχω εμπιστοσύνη, είμαι σίγουρος ότι αυτοί που λαϊκίζουν με το νερό, στο τέλος θα φύγουν σα βρεγμένες γάτες!!

Με την ευκαιρία να σας πω ότι δυστυχώς κάποιοι από τους ανταγωνιστές μας στη διεκδίκηση του Δήμου παρουσιάζουν μια άγνοια για τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου μας.

Δεν είναι αδικαιολόγητο αφού απουσίαζαν, αφού ασχολούνταν με τις δουλειές και τις καριέρες τους στα κρίσιμα χρόνια που πέρασαν. Αυτό που είναι αδικαιολόγητο είναι να μη γνωρίζουν τα στοιχειώδη – αν, για παράδειγμα, ο δρόμος Γρίβας-Καστανερής είναι επαρχιακό ή δημοτικό δίκτυο, αν το σχολείο της Φιλυριάς έχει γκρεμιστεί ή όχι,  ή αν το Πολύπετρο έχει αποχετευτικό από τη δεκαετία του 80!Και αυτό που είναι απαράδεκτο, κατά την προσωπική μου γνώμη, είναι να προσεγγίζουν τα θέματα του Δήμου με την παλιά νοοτροπία, την παλαιοκομματική –αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία που μας οδήγησε και ως χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής! Υποσχέσεις, δημόσιες σχέσεις και παχιά λόγια! Ουσία μηδέν! Γι αυτήν τη νοοτροπία μιλάω!

Θα σας δώσω ένα δείγμα που αφορά πρώτα απ’όλα τους αγρότες μας, το πρώτο και σπουδαιότερο θέμα σήμερα. Στον Ευρωπό  και στο Πολύπετρο   έχει γίνει αναδασμός.

Πού είναι τα παράλληλα έργα ; …που είναι και ουσιαστική συμβολή στην αγροτική ανάπτυξη! Τώρα τα θυμήθηκαν στο πρόγραμμα τους για το Δήμο.

Δηλαδή ότι δεν έκαναν στη αντιπεριφέρεια που ήταν υποχρέωση τους θα το κάνουν στο δήμο που δεν θα έχουν αρμοδιότητα. Τι θα γίνει με το δρόμο Γρίβας – Καστανερής , πρέπει να θρηνήσουμε θύματα; Τι θα γίνει με το ποτάμι στο Βαλτοτόπι και το Καμποχώρι θα πάρει και τα χωριά εκτός από τα χωράφια;

Τι να πρωτοπώ για την πύλη δηλώσεων του συνεταιρισμού που στην αρχή χάθηκε   και με την υπερπροσπάθεια   που κατέβαλαν οι συνδικαλιστές σε συνεργασία με βουλευτή του νομού εξασφάλισαν τουλάχιστον την πύλη Α , ώστε να γίνονται οι δηλώσεις ΟΣΔΕ στην Αξιούπολη και όχι στη Θεσσαλονίκη. Που ήταν η ο αντιπεριφερειάρχης εκεί που είναι η ουσία των πραγμάτων, όχι στις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια, αλλά εκεί που κολλάει η ρόδα στη λάσπη, εκεί που βγαίνει το καθημερινό ψωμί;

Γνωρίζεται φίλοι μου ότι ,εδώ και πέντε μέρες , καθαρίζουμε ασταμάτητα τις γέφυρες στην Νέα Καβάλα και στις Συκιές και κάνουμε τομές στα αναχώματα για την αποπλυμήριση των χωραφιών στη περιοχή Αρτζάν – Αματόβου. Δεν γνωρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης ότι αυτό είναι αρμοδιότητα του; Δεν γνωρίζει ότι σήμερα οι αγρότες της περιοχής που έχει πλημυρίσει χρειάζονται βοήθεια και όχι θεωρία και ύφος ;

Θα πετύχουμε, φίλοι και φίλες, θα πετύχουμε γιατί είμαστε η πλειοψηφική δύναμη της γνώσης, της ενότητας, της συναίνεσης και κυρίως της αξίας!

Αυτός είναι ο συνδυασμός μας. Αυτή είναι η Παιονία της Προόδου! Είμαι πραγματικά περήφανος γι αυτόν το συνδυασμό. Έχει τους καλύτερους. Οι 7 στους 10 είναι νέοι και νεοεισερχόμενοι στην Αυτοδιοίκηση –είναι οι φορείς των φρέσκων ιδεών, της μεγάλης όρεξης για δουλειά και προσφορά στα κοινά. Είναι αυτοί που κοντά στους πιο έμπειρους από εμάς θα κάνουν τη διαφορά!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή, ξέρετε, για ένα υποψήφιο δήμαρχο από αυτήν! Να σε εμπιστεύονται οι καλύτεροι του κάθε τόπου!

Με τη δύναμη που μου δίνει η δική τους εμπιστοσύνη, απευθύνομαι και σε σας. Ζητώ και τη δική σας εμπιστοσύνη! Στηρίξτε την «Παιονία της Προόδου».

 Αυτή θα είναι η επόμενη δημοτική αρχή επειδή εσείς θα τη στείλετε να κάνει τη δουλειά που πρέπει. Όχι μόνο στα πανηγύρια και στις χαρές αλλά και στα δύσκολα! Όχι μόνο στη διεκδίκηση και τα παράπονα αλλά και στην τοπική προσπάθεια για προκοπή και επιτυχία.

Εγώ σας υπόσχομαι ότι θα σας βγάλω ασπροπρόσωπους!

Ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχουμε την Παιονία που θέλουμε!

Ότι δεν θα ησυχάσω αν δεν δω και το τελευταίο ευρώ που δικαιούμαστε από το Σχέδιο Εταιρικής Συνεργασίας 2014-1020 ( το νέο ΕΣΠΑ δηλαδή) να μπαίνει στα ταμεία του Δήμου και  να γίνεται έργο ουσίας, επένδυση για το αύριο του τόπου μας. Σας διαβεβαιώνω ότι έχω την ίδια δέσμευση όλων μου των συνεργατών.

Στα επόμενα πέντε χρόνια δεν θα μείνει ευκαιρία ανάπτυξης αναξιοποίητη! Η Παιονία θα προοδεύσει γιατί από το πρωί μέχρι το βράδυ και από το γραφείο του Δημάρχου μέχρι τον ταμιευτήρα άρδευσης στα  Λιβάδια, όλοι οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής, όλοι οι άνθρωποι της Παιονίας της Προόδου θα είναι εκεί! Παρόντες! Στο έργο!

Στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο, για ένα πιο παραγωγικό και αποδοτικό μέλλον για μας και τα παιδιά μας!

Μαζί μας θα είναι και οι δημότες της Παιονίας γιατί καταλαβαίνουν ότι είμαστε η εγγύηση για το μέλλον του Δήμου. Γιατί θέλουν να προοδεύει το τόπος τους!

Αγαπητοί μου φίλοι, αγαπητοί μου συνδημότες, θα πετύχουμε γιατί οι στόχοι μας είναι οι στόχοι ολόκληρου του δήμου.

Με τη δική σας στήριξη, με την ψήφο του καθενός και της καθεμιάς από σας, η Παιονία της Προόδου θα είναι η μεγάλη νικήτρια στις δημοτικές εκλογές. Θα είναι και η διοίκηση του Δήμου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Θα είναι διοίκηση για να υπηρετήσει την Παιονία και τους δημότες της. Έχουμε τη δύναμη να διοικήσουμε σωστά, ακέραια, τίμια και αποδοτικά..Έχετε τη δύναμη ο καθένας σας να κάνει την σοφή επιλογή, την άξια επιλογή και να ψηφίσει στις 18 Μαΐου τον συνδυασμό της εγγύησης και της προοπτικής.

Έχετε τη δύναμη να στείλετε στο Δημαρχείο της Παιονίας ………..την Παιονία της Προόδου!

Σας ευχαριστώ!»

Δελτίο τύπου από Παιονία της Προόδου

Σχολιάστε