My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Σινεμά και υποκριτική στη Τέχνη Κιλκίς

Μια σειρά  προβολών επιλεγμένων κινηματογραφικών ταινιών του παγκόσμιου και του ελληνικού κινηματογράφου  προγραμμάτισε η Τέχνη. Ταινίες που αντιπροσωπεύουν όλα τα ρεύματα και σκηνοθέτες του κινηματογράφου, ταινίες- αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς, προβολές ταινιών με ειδικά θέματα, συνεργασίες με φορείς.

Η κινηματογραφική αυλαία ανοίγει στις 18 Νοεμβρίου με ταινία που θα προβληθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, ενώ οι προβολές στη Τέχνη θα γίνονται στη συνέχεια κάθε δεύτερη Τετάρτη, στις 8.30 το βράδυ, στον ειδικό χώρο που διαμορφώθηκε.

Μαθήματα υποκριτικής

Για αρχάριους και προχωρημένους ενήλικες  από το τέλος Νοεμβρίου ξεκινούν στην Τέχνη μαθήματα για την ανάπτυξη βασικών γνώσεων υποκριτικής και αυτοσχεδιαστικής ικανότητας (ορθοφωνία, μέθοδος Στανισλάφκι, εκμάθηση ρυθμού, ύφους, ασκήσεις  εμπιστοσύνης, ευρηματικότητα κ.α.).

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο, θα έχουν διάρκεια 1,5 ώρα και εκπαιδευτής θα είναι ο επί σειρά ετών σκηνοθέτης της θεατρικής σκηνής της Τέχνης, Παύλος Δανελάτος.

Ο σκηνοθέτης γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κ.Θ.Β.Ε, είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός του θεάτρου και ζει στη Θεσσαλονίκη, παντρεμένος με τη συγγραφέα Ελένη Μερκενίδου.

Είναι ιδρυτής του Θεάτρου Λύκη Βυθού, από το 1993 έως το 2010 που σταμάτησε τη λειτουργία του και υπεύθυνος του Θεατρικού Τμήματος του Θεραπευτικού Προγράμματος «Ιθάκη».

 Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Θεάτρου Λύκη Βυθού εκδίδει από τον Δεκέμβριο του 1996 μέχρι το 2004 την θεατρική εφημερίδα Κουίντα που για χρόνια αποτελεί το μοναδικό αποκλειστικά θεατρικό έντυπο στην Ελλάδα. Τον Σεπτέμβριο του 2004 ίδρυσε και διεύθυνε την Πρότυπη Σχολή Θεάτρου Villarte μέχρι τον Ιούνιο του 2006.

Από τον Σεπτέμβριο του 2006 ήταν Καλλιτεχνικός Διευθυντής αρχικά του Θεατρικού Εργαστηρίου «Βασίλης Διαμαντόπουλος» και κατόπιν Υπεύθυνος Σπουδών στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Βασίλης Διαμαντόπουλος» όπου και παρέμεινε (διδάσκοντας) μέχρι το 2008.

Από τον Ιανουάριο του 2008 είναι ιδρυτικό μέλος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού  Ανδρέας Βουτσινάς και από το καλοκαίρι του 2010 Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Ανδρέας Βουτσινάς, όπου διδάσκει και το μάθημα της υποκριτικής.

Είναι επίσης μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Θεάτρου Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ΕΕΣ).

Κλείνουμε την παρουσίαση του Παύλου Δανελάτου, με τη φράση που ο ίδιος επιθυμεί:  “ Θα ήθελα να μείνω στη μνήμη των μαθητών μου σαν καλός δάσκαλος”.

 

 

Σχολιάστε