My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Σημαντική εκδήλωση της “Ευκράντης”

Μήνυμα αισιοδοξίας για επιτυχή αντιμετώπιση του φαινομένου της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών έδωσαν οι πολίτες του δήμου Παιονίας και κυρίως οι νεαρές μητέρες με την αθρόα προσέλευσή τους στην ενημερωτική εκδήλωση της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου 18 με θέμα “Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης”.

Την εκδήλωση πραγματοποίησε στην κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου ο πολιτιστικός σύλλογος γυναικών δήμου Παιονίας “Ευκράντη” σε συνεργασία με τον δήμο Παιονίας, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς τον αθλητικό σύλλογο Αξιούπολης “Αλέξανδρο” και την Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς.

Μία προσέλευση αποδεικτική του ότι το κοινό “διψούσε” για να ενημερωθεί υπευθύνως και αξιόπιστα γύρω από ένα υπαρκτό φαινόμενο λαμβάνοντας γνώση και ενημέρωση και ως προς τις ενέργειες για την πρόληψή του αλλά και ως προς την μεταγενέστερη αντιμετώπισή του.

Στην εκδήλωση μίλησαν γύρω από το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα η Έλενα Ράπτη βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης συντονίστρια της εκστρατείας “Ένα στα πέντε” για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και η Κιλκισιώτισσα ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Έλλη Φρεγγίδου.

Η πρώτη αναφέρθηκε στην έκβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των παιδιών ενάντια στην σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίησή τους παρουσιάζοντας την σχετική ενημερωτική εκστρατεία με το σχετικό έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό αναφερόμενη στις 550 περίπου δράσεις για την προώθησή του στην Πατρίδα μας την τελευταία πενταετία με την ίδια συντονίστρια και τονίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες της για την εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του φαινομένου στο αμέσως προσεχές διάστημα σε συνδυασμό με τις προσπάθειες για την ενσωμάτωση της ενημερωτικής εκστρατείας υποχρεωτική στο πρόγραμμα της πρωτοβάθμιας κυρίως εκπαίδευσης.

Και τούτο διότι όπως χαρακτηριστικώς επεσήμανε το θλιβερό αυτό φαινόμενο είναι μια πραγματικότητα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς με βάση τα σχετικά στοιχεία θύμα εκμετάλλευσης και σεξουαλικής κακοποίησης πέφτει ένα στα πέντε παιδιά ενώ για την χώρα μας με βάση τα στοιχεία ερεύνης του ινστιτούτου υγείας παιδιού σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας αφορούν το 16% του παιδικού πλυθησμού.

“Ένα υψηλό ποσοστό για την εξάλειψη του οποίου “οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε δράση” όπως κατηγορηματικώς τόνισε. Από την πλευρά της κ. Φρεγγίδου προσέθεσε στοιχεία που αφορούν στο φαινόμενο και στην αντιμετώπιση του από επιστημονικής πλευράς αλλά και μέσα από περιστατικά όπως τα έχει βιώσει στην επαγγελματική της πορεία, προκαλώντας όπως και η κ. Ράπτη, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την προσήλωση όσων μετείχαν στην εκδήλωση.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυνε ο βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς επισημαίνοντας μεταξύ άλλων το γεγονός της σύμπραξης των φορέων και συλλόγων για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ως ενθαρρυντικό βήμα για την εξάλειψη της κακοποίησης των παιδιών και ο διοικητής του Α.Τ. Παιονίας Αντώνιος Μπουζαλάς που τόνισε, ότι και στην περιοχή υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά κακοποίησης λίγα σχετικά σε αριθμό ενώ δεν υπάρχουν καθόλου περιπτώσεις αρπαγής παιδιών.

“Το φαινόμενο της εκμετάλλευσης και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών αποτελεί πραγματικότητα” τόνισε η πρόεδρος της “Ευκράντης” Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη προσθέτοντας: “Όμως απόψε κάναμε πολύ καλή αρχή για ένα ακανθώδες θέμα όπως και η σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου. Πιστεύω ότι εφεξής θα είμαστε πιο προσεκτικοί και πιο άγρυπνοι για το τι συμβαίνει στο σπίτι μας, στο περιβάλλον μας στην γειτονιά μας. Ως ενεργοί πολίτες και με την βοήθεια της Αστυνομίας που είναι κοντά μας και μας βοηθάει σε κάθε ανάγκη που θα παρουσιαστεί θα κάνουμε καθετί, για να μη βιώσουν τα παιδιά μας , ούτε εκφοβισμό ούτε σεξουαλική κακοποίηση”. Στο τέλος της εκδήλωσης η κ. Καρβουνιάρη ευχαρίστησε εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση και πραγματοποίηση της εκδήλωσης και κυρίως όσους έδωσαν το “παρών” σε αυτήν.

Δελτίο τύπου του Συλλόγου Γυναικών Παιονίας “Η Ευκράντη”

Σχολιάστε