My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά

agathopoulouΤης Ειρήνης Αγαθοπούλου.


Πριν από 2,5 χρόνια το Κιλκίς έστειλε στη Βουλή την πρώτη γυναίκα βουλευτή του νομού, την πρώτη Αριστερή γυναίκα βουλευτή. Έχοντας γνώση της μεγάλης ευθύνης αλλά και τιμής που μου έκαναν οι συμπατριώτες μου, αγωνίστηκα για το νομό μας αυτά τα δυόμισι χρόνια. Αποδέχτηκα την τιμή να είμαι η φωνή των συμπολιτών μου στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, να μεταφέρω τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, να διεκδικώ μαζί τους και με το ΣΥΡΙΖΑ τις λύσεις στα δίκαια αιτήματά ους. Πάντα με όρους διαφάνειας, πάντα ανοιχτά και μακριά από λογικές και πρακτικές συναλλαγών πίσω από κλειστές πόρτες.

Δυόμισι χρόνια αργότερα έχουμε καταφέρει –θεωρώ- σε έναν βαθμό να εμπεδώσουμε στην τοπική μας κοινωνία πως είναι εφικτή μία μορφή πολιτικής δράσης που κάτι νέο κομίζει, στον αντίποδα της εξάρτησης και υποτέλειας του «ψηφοφόρου-πελάτη» στον «άρχοντα-βουλευτή» του.

Χτίσαμε δεσμούς με δασκάλους, γονείς και μαθητές για την υπεράσπιση των σχολείων και του ΤΕΙ μας τις ώρες που τα μνημόνια επέβαλαν περικοπές, συγχωνεύσεις και διαθεσιμότητες. Αναδείξαμε, στηρίξαμε και έμπρακτα ενισχύσαμε τα αθλητικά μας σωματεία. Βρεθήκαμε στο μέτωπο των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας, μάθαμε τις έγνοιες τους και βάλαμε μπροστά την προστασία και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Ήμασταν δίπλα τους στα δικαστήρια, όταν δικάζονταν, γιατί διεκδικούσαν!

Υπερασπιστήκαμε με το κίνημα ενάντια στα μεταλλεία το περιβάλλον και το φυσικό μας πλούτο ενάντια στους χρυσοθήρες. Χτίσαμε με τους εργαζόμενους/ες των υγειονομικών δομών μας μέτωπο για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην υγεία και πλάι σε αυτό ενισχύσαμε το κοινωνικό φαρμακείο και ιατρείο της πόλης μας. Αγωνιστήκαμε ενάντια στις διακοπές ρεύματος κι ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών από τις τράπεζες. Βρεθήκαμε στο πλευρό των εργατών στη βιομηχανική ζώνη και έξω από αυτή, κι ο αγώνας τους μας έδειχνε συχνά το δρόμο..

agathopoulou1-001Σήμερα, σε αυτή την τόσο κομβική στιγμή για τη χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη να βάλει μια και καλή τέλος στο παλιό, φθαρμένο πολιτικό σύστημα που έφτασε τη χώρα και τους πολίτες της εδώ, και να γράψει από την αρχή ένα καινούριο βιβλίο για την Ελλάδα, πάνω σε καθαρές σελίδες! Αυτή η μάχη που έχουμε να δώσουμε δεν αφορά μόνο λίγους. Μας αφορά όλους!

Πρώτα από όλα αφορά όλους εκείνους που αγωνίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τη λαϊκή και εθνική μας κυριαρχία. Αφορά τους Αριστερούς αγωνιστές κάθε ηλικίας, που κάποιοι σήμερα είναι κοντά μας κάποιοι δυστυχώς όχι, αλλά σίγουρα μας παρακολουθούν περήφανοι από ψηλά..

Αφορά τη νεολαία που ζητά να εργαστεί να παράξει και να προσφέρει σε αυτό τον τόπο και όχι κάπου αλλού! Αφορά τις γυναίκες! Τα πάλαι ποτέ ασθενές φύλλο, που όταν όμως καταλαβαίνουν τη δύναμή τους και αγωνίζονται, πάντα πετυχαίνουν! Το δρόμο το δείχνουν οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του ΥΠ. Οικ. Και στο Κιλκίς και παντού!! Οι μητέρες, οι νέες αγρότισσες, οι νέες εργαζόμενες.

Ας μην αφήσουμε για άλλη μια φορά το φόβο και την ανασφάλεια να μας κυριεύσει! Ο φόβος τώρα άλλαξε στρατόπεδο! Έχει πάει στους τραπεζίτες, τους εργολάβους και τους καναλάρχες, που βλέπουν να έρχεται σύντομα η μέρα που ο ιδρώτας και η στέρηση μισθωτών και συνταξιούχων θα πάψει πια να φουσκώνει τα πορτοφόλια τους! Που βλέπουν τους φίλους και υποτακτικούς πολιτικούς τους Σαμαρά και Βενιζέλο να καταρρέουν σα χάρτινοι πύργοι.

Τώρα τον δρόμο τον δείχνει η ελπίδα για το αύριο, η θέληση για αλλαγή, το δρόμο τον δείχνουν οι νέοι που θέλουν να αφήσουν πίσω μια και καλή το παρελθόν!

Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά και συνεχίζουμε! Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά θα νικήσουμε! Το χρωστάμε στους εαυτούς μας.

Καλό αγώνα!

Καλή νίκη!

* Χαιρετισμός στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς

Σχολιάστε