My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Σε συνέδριο για τις “έξυπνες πόλεις”

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, απηύθυνε χθες Σάββατο ομιλία στο 15ο Συνέδριο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΞΗ», με θέμα «ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ»

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργαντάς ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη Θεματική Ενότητα «Ο Ρόλος των Υποδομών στην ανάπτυξη των έξυπνων πόλεων», στην οποία συμμετείχαν ως ομιλητές, ο προέδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόρδας, ο πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO ΑΕ Αναστάσιος Τζήκας και ο πρόεδρος της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ», Νίκος Ταχιάος.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η δημιουργία των έξυπνων πόλεων, με ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες, είναι μια κομβική εξέλιξη για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, τόσο στις μεγαλουπόλεις όσο και την περιφέρεια.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, «η ανάπτυξη τέτοιων εφαρμογών και συστημάτων συμβάλλει στην ασφάλεια, την υγεία και την πρόνοια, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό αλλά και την άυξηση της αξίας του τουριστικού προιόντος της εκάστοτε πόλης».

Επιπλέον, ο Γ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι «οι πόλεις μας και ιδιαίτερα οι μικρότερες, έχουν ανάγκη από έναν οργανωμένο (ανάλογα με το μέγεθος και τις ανάγκες κάθε μιας) ψηφιακό μετασχηματισμό, ο οποίος θα τους δώσει τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τα οικονομικά και κοινωνικά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας, χωρίς κανείς να μείνει στο περιθώριο».

Σχολιάστε