My Twitter Feed

29 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Να σπάσει ο δήμος στα τρία» -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Οι υποψήφιοι του Τζιτζικώστα -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Η ομιλία Βορίδη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Ημερίδα με Π. Γκαρσία και Μ. Σνάουτσνερ -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

ΝΟΔΕ: Καταλυτικός ο Αυγενάκης -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

«Δεν υπάρχουν χρίσματα ΝΔ» -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

«Έθεσε εαυτόν» εκτός ΝΟΔΕ -

Τρίτη, 26 Μάρτιος, 2019

ΕΒΕ: Ρήγμα στη μειοψηφία! -

Τρίτη, 26 Μάρτιος, 2019

Σε κουβέντα να βρισκόμαστε;

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


Δεν ξέρω αν τα ανοίγματα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ενωση Κεντρώων εντάσσονται σε κάποιο σχέδιο ή αν πρόκειται για μια περίπτωση του τύπου «σε κουβέντα να βρισκόμαστε». Αν ισχύει το δεύτερο, εντάξει. Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημόσια συζήτηση διολισθαίνει στην ελαφρότητα.

Φοβάμαι όμως ότι κάποιοι στην κυβέρνηση ερωτοτροπούν με το κόμμα του κ. Λεβέντη στα σοβαρά. Κορυφαίοι υπουργοί, μερικοί εκ των οποίων είναι στενοί συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα, άρα και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι οι πολίτες λόγω της θεσμικής και όχι μόνο εγγύτητας χρεώνουν τις απόψεις τους στον πρωθυπουργό, έχουν μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον κ. Λεβέντη, έχουν εξάρει την υπεύθυνη στάση του, τονίζοντας ότι ορισμένες από τις θέσεις που έχει διατυπώσει είναι ρεαλιστικές και θα μπορούσαν να γίνουν δεκτές.

Το ερώτημα πάντως είναι αν θέλουν την Ενωση Κεντρώων για καβάτζα εν όψει των δύσκολων ψηφοφοριών που έρχονται στη Βουλή για το ασφαλιστικό και τη φορολογία των αγροτών ή αν δουλεύουν στο μυαλό τους (με την έγκριση του πρωθυπουργού άραγε;) το σενάριο της αντικατάστασης των ΑΝ.ΕΛΛ. από την Ενωση Κεντρώων στο κυβερνητικό σχήμα.

Η διεύρυνση της κοινοβουλευτικής βάσης της συμπολίτευσης είναι μια θεμιτή επιδίωξη για οποιαδήποτε κυβέρνηση, εφόσον φυσικά δεν εξασφαλίζεται με υποσχέσεις, αντίδωρα και ανταλλάγματα κάτω από το τραπέζι.

Είναι όμως μόνο αυτό; Φαίνεται πως στην Κουμουνδούρου και στο μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο επειδή οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. δεν διανύουν την καλύτερη φάση τους εξαιτίας των αντιδράσεων του κόμματος του κ. Καμμένου σε πολιτικές που ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι η Ενωση Κεντρώων, αυτό το σκαμπρόζικο προσωποπαγές σκαρίφημα με τη θολή ταυτότητα, θα είναι πιο αξιόπιστος κυβερνητικός εταίρος από τους ΑΝ.ΕΛΛ., ένα κόμμα που έχει μεν συντηρητικές αναφορές, είναι όμως προβλέψιμο, αφού είναι γνωστές στους πάντες οι ανελαστικές γραμμές του σε ορισμένα ζητήματα, δοκιμάστηκε στην πράξη σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και αποδείχτηκε πολύ πιο συμπαγές από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ανάγωγα

Επιτέλους, τρία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θύμωσαν μ’ αυτόν τον ανεκδιήγητο τύπο που είναι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Οι ευρωβουλευτίνες Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μαρία Σπυράκη και ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών Δ. Κουμουτσάκος εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την άποψη του Μάνφρεντ Βέμπερ, ότι η Ελλάδα αν δεν μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά της πρέπει να φύγει προσωρινά από τη συνθήκη του Σένγκεν.

Προσωρινά έξω από τη Σένγκεν μάς θέλει ο Βέμπερ, προσωρινά έξω από την ευρωζώνη μάς ήθελε ο Σόιμπλε τον Ιούλιο. Κατά τ’ άλλα, οι Γερμανοί μάς σώζουν μονίμως. Να τους έχουμε και υποχρέωση δηλαδή.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε