My Twitter Feed

30 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ενώ ο Δήμος Κιλκίς προσπαθεί με τα μέσα που διαθέτει να ανοίξει το οδικό δίκτυο της πόλης του Κιλκίς και των οικισμών, ζήτησε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να κηρυχθεί η περιοχή ευθύνης του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το αίτημα υποβλήθηκε λόγω της συνέχισης της κακοκαιρίας και της επικράτησης χαμηλών θερμοκρασιών και τις επόμενες ημέρες, αναμένοντας την έγκριση της Περιφέρειας προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι δυνατότητες που προβλέπονται σ` αυτές τις περιπτώσεις.

Η προσπάθεια αποχιονισμού του οδικού δικτύου ξεκίνησε με όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα έργου από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου με συνεργεία εξοπλισμένα με αλατιέρες, με γκρέιτερ και με τρακτέρ.

Συγκεκριμένα, τρία μηχανήματα επιχειρούν στη ΔΕ Κιλκίς, δύο στη ΔΕ Κρουσίων, ένα στη ΔΕ Γαλλικού, ένα στη ΔΕ Δοϊράνης – Μουριών, ένα στη ΔΕ Πικρολίμνης και ένα στη Δ Χέρσου.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου αναφέρονται και τα εξής:

“Σε δρόμους και παρόδους όπου είναι σταθμευμένα οχήματα και στις δύο πλευρές τους, δεν είναι δυνατή η πρόσβαση των μηχανημάτων έργου. Με την ύφεση της κακοκαιρίας, τα τεχνικά συνεργεία θα εμπλακούν στη διαδικασία διάνοιξης των δρόμων αυτών και επιπλέον θα επιχειρήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση και οι κτηνοτροφικές μονάδες.

Από τη μέχρι τώρα διαχείριση της κατάστασης στον αποχιονισμό δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά αποκλεισμένων οικισμών. Το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό, ωστόσο απαιτείται για τα οχήματα η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ο Δήμος Κιλκίς καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, και εάν αυτές κρίνονται απαραίτητες, οι οδηγοί των οχημάτων να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες”.

 

Σχολιάστε