My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Σε εγρήγορση οι δικηγόροι Κιλκίς

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς βρίσκεται σε εγρήγορση ώστε να συνταχθεί με τις αποφάσεις της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε σχέση με τυχόν κινητοποιήσεις που θ` αποφασιστούν για το θέμα του ασφαλιστικού.

dikastirio-dikigoroiΤο ΔΣ του Συλλόγου συνεδρίασε έκτακτα χθες  8 Ιανουαρίου, προκειμένου να συζητήσει το σχετικό προσχέδιο νόμου, και αποφασισε ομόφωνα ότι:

Διαφωνεί απόλυτα με τη συνολική λογική του προσχεδίου νόμου, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου αλλα και του συνόλου των ελευθέρων επαγγελματιών.

Η κυβέρνηση αποφασίζει την εξόντωση των παραγωγικών Ελλήνων του ιδιωτικού τομέα, προτείνοντας ασΦαλιστικές εισφορές σε ποσοστό 38,5% επί του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του 26% φόρου από το πρώτο ευρώ, του ΦΠΑ 23%, της προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης 75% και 100%, του τέλους επιτηδεύματος και της εισΦορας αλληλεγγύης, οδηγώντας σε μηδενισμό του εισοδήματός τους.

Και όλα αυτό, ενώ είναι γνωστό, ότι ήδη τα τελευταία χρόνια οι δικηγόροι, όπως και οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ισχύουσες – συνεχώς αυξανόμενες -ασφαλιστικές εισφορές.

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνει κανείς το παράλογο του πράγματος. Ενόψει λοιπόν των παραπάνω εξελίξεων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς βρίσκεται σε εγρήγορση ώστε να συνταχθεί με τις αποφάσεις της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αλλά και των λοιπών φορέων των ελευθέρων επαγγελματιών που συνθλίβονται από το ως άνω σχέδιο νόμου.

Σχολιάστε