My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Σε Διεθνές Συνέδριο το Σπήλαιο του Κιλκίς

Το διάστημα 3 – 6 Νοεμβρίου 2012, το Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων φιλοξενεί το Διεθνές Συνέδριο για τα Αξιοποιημένα Σπήλαια, το οποίο διοργανώνεται από την ISCA, τη Διεθνή Οργάνωση για τα Αξιοποιημένα Σπήλαια. Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες των επιστημόνων, με παρουσία πάνω από 55 ειδικούς από όλον τον κόσμο, στο Κέντρο Προβολής του Σπηλαίου Περάματος “Άννα Πετροχείλου”.

Το Σπήλαιο Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, και η νέα έκθεση του Κέντρου Προβολής του Λόφου, που άνοιξε για το κοινό τον Σεπτέμβριο του 2012 από τον Δήμο Κιλκίς, είχαν την τιμητική τους, τόσο με την παρουσίαση της Αναπ. Καθηγήτριας Α.Π.Θ. Ε. Τσουκαλά σχετικά με την παλαιοντολογία και τα σπήλαια, όσο και με την παρουσία του δικού μας σπηλαιολόγου Βασίλη Μακρίδη, ο οποίος εκπροσώπησε το Σπήλαιο και το Δήμο Κιλκίς, αλλά και το Τοπικό Τμήμα Βόρειας Ελλάδας της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, ως Γ. Γραμματέας του Τμήματος.

Από την παρουσίαση ήταν ξεκάθαρο ότι το Σπήλαιο του Κιλκίς μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση για τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή, ιδιαίτερα μέσα από ένα δίκτυο αξιοποιημένων σπηλαίων. Ιδιαίτερα η πρόσφατη έκθεση στο Λόφο του Αγίου Γεωργίου έλαβε εγκωμιαστικά σχόλια από τους επιστήμονες που παρακολούθησαν το συνέδριο. Τις επόμενες μέρες, οι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες θα επισκεφθούν διάφορα αξιοποιημένα σπήλαια της Βόρειας Ελλάδας και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ το τελικό στάδιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αντάλεια της Τουρκίας.

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς

Σχολιάστε