My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Σε διασκεψη στο Ουζμπεκισταν, ο Σ. Τσιτουριδης

Προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν κ. Ισλάμ Καρίμωφ και της κυβέρνησης της χώρας, ο πρώην υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης συμμετείχε σε Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Η Εκπαίδευση ως μοχλός αειφόρου ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού μιας χώρας», που έλαβε χώρα στην Τασκένδη από 16 έως 18 Φεβρουαρίου 2012. Μιλώντας στη Διάσκεψη ο κ. Τσιτουρίδης μεταξύ των άλλων επεσήμανε:

«Στη νέα εποχή της παγκοσμιοποίησης, των ανοιχτών συνόρων και του διαδικτύου, η εκπαίδευση πρέπει να μείνει υπόθεση των εθνικών αρχών, που θα θέτουν τους κανόνες και θα αντιστέκονται στις επιθέσεις των αγορών για ισοπεδωτική ομοιομορφία στα θέματα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Στη νέα εποχή όσο πιο βαθιά έχει τις ρίζες του στις εθνικές αξίες του και στον πολιτισμό του, τόσο πιο ανοιχτό και «πλανητικό» ορίζοντα μπορεί να έχει στο μυαλό και στην πορεία του. Και αυτό πρέπει να διασφαλίζει το εκπαιδευτικό σύστημα κάθε χώρας. Χωρίς να παραβλέπουμε βεβαίως μια διαχρονική αρχή. Ότι η ισότητα για εκπαίδευση είναι δημοκρατία. Η ισότητα –και η ισοπέδωση- μέσα στη εκπαίδευση είναι απολυταρχία.»

Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Τσιτουρίδης είχε συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης του Ουζμπεκιστάν κ. Α.Ν. Αρίπωφ, την αναπληρωτή Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ν.Χέιλερ και τον Πρόεδρο της Ασιατικής Τράπεζας Αναπτύξεως κ. Καρουχίκο Κουρόντα.
Ο κ. Τσιτουρίδης παρέστη επίσης σε τελετή Αδελφοποίησης μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Παγκοσμίου Πανεπιστημίου Οικονομίας και Διπλωματίας της Τασκένδης, που υπεγράφη μεταξύ των πρυτανικών αρχών των δυο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Σχόλια
4 Σχόλια to “Σε διασκεψη στο Ουζμπεκισταν, ο Σ. Τσιτουριδης”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Συγνώμη, αλλά ή ο γιαλός είναι στραβός ή κάποιοι στραβά αρμενίζουν. Το παραπάνω κείμενο είναι δημοσιογραφική είδηση ή δελτίο τύπου του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού; Λοιπόν, 1η απορία : Ηταν ο μοναδικός Ελληνας που προσκλήθηκε απο την κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν στην Διάσκεψη; Αν ναι, όλοι καταλαβαίνουμε οτι αυτό είναι τουλάχιστο περίεργο, αφού δεν εκπροσωπεί παρα μόνον τον εαυτόν του, καθώς δεν έχει σχέση με την επίσημη Ελληνική πολιτεία. 2η απορία: Αν η πρόσκληση έγινε μεταξύ άλλων Ελλήνων νύν και πρώην υπουργών, γιατί αυτοί δεν αναφέρονται στο παραπάνω άρθρο; 3η απορία: Η κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν καλεί πολιτικούς απο την Ελλάδα προσδοκώντας να την φωτίσουν περι της αειφόρου ανάπτυξης και περι του εκσυχρονισμού μιάς χώρας, όταν εμπράκτως αυτοί οι πολιτικοί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτε σχετικό για την χώρα τους; 4η απορία: Αυτοί στο Ουζμπεκιστάν έχουν τόσα λεφτά για να τραπεζώνουν ένα σωρό κόσμο επισήμων, ανεπισήμων και παρατρεχάμενων, προκειμένου να κάνουν Διασκέψεις περι “ανέμων και υδάτων”;
    Δεν ξέρω ποιές απαντήσεις δίνετε εσείς, εγώ πάντως τους Ουμπεκιστανούς… δεν τους βλέπω καλά !

    • Ο/Η Kilkis24 λέει:

      Έχεις δίκιο αγαπητέ Λούκυ, πρόκειται για δελτίο τύπου του κ. Τσιτουρίδη, που όμως είναι γραμμένο σαν δημοσιογραφική είδηση, οπότε δεν διαφέρει σε τίποτα επί της ουσίας απ` αυτήν, γι` αυτό και δημοσιεύτηκε ως έχει.

  2. Ο/Η kilkisiotis λέει:

    ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΕΠΙ 12 ΧΡΟΝΙΑ Σ’ΕΝΑΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Σ’ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ Κ.ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ!

  3. Ο/Η kilkisiotis λέει:

    ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΕΠΙ 12 ΧΡΟΝΙΑ Σ’ΕΝΑΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Σ’ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ Κ.ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ !

Σχολιάστε