My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Απόγνωση για τα καρπούζια!

*Πρωτοβουλία Γεωργαντά – Βορίδης: Αναμείνατε.

Για «ανάγκη στήριξης των καρπουζοπαραγωγών» έκανε λόγο ο Γιώργος Γεωργαντάς στον αρμόδιο υπουργό Μάκη Βορίδη, αλλά ο τελευταίος ανέφερε ότι πρώτα πρέπει να κλείσει η περίοδος και μετά θα αξιολογήσει τα δεδομένα  προκειμένου «να διερευνήσει τη δυνατότητα για το ύψος και τον τρόπο ενίσχυσης των πληγέντων παραγωγών».

Ο υφυπουργός και βουλευτής Κιλκίς επικοινώνησε χθες Πέμπτη 20 Αυγούστου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να τον ενημερώσει για τη σημαντική μείωση των εσόδων των καρπουζοπαραγωγών του Ν. Κιλκίς λόγω της δραματικής μείωσης της τιμής πώλησης και της έλλειψης ζήτησης.

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργαντάς, «με τις  εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά λόγω του κοροναϊου έχει μειωθεί σημαντικά η μέση τιμή πώλησης του καρπουζιού , ενώ πολύ μεγάλο μέρος της παραγωγής παραμένει αζήτητο στα χωράφια».

Η φετινή σεζόν ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες έχοντας δημιουργήσει τεράστιες οικονομικές ζημιές στους καρπουζοπαραγωγούς, οι οποίοι δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα έξοδα καλλιέργειας τους.

Στο νομό Κιλκίς υπάρχουν χωριά που η κύρια αγροτική τους καλλιέργεια είναι αυτή του καρπουζιού και είναι ανάγκη η πολιτεία να στηρίξει έμπρακτα και αυτούς τους παραγωγούς , όπως ενίσχυσε όλους όσοι έχουν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας, σημειώνει ο κ. Γεωργαντάς.

Σχολιάστε