My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Σεμινάριο γι` αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά

Αφίσα Σεμιναρίου ΑΦΦ ΑΝΚΙ…από το χωράφι στο ράφι!

Για πρώτη φορά στο Κιλκίς, ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, από τη θεωρία στην πράξη, από το χωράφι στο ράφι!

Στο πλαίσιο του έργου InCluDe του προγράμματος Διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας – FYROM 2007-2013 (Interreg), η Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε. οργανώνει τετραήμερο σεμινάριο κατάρτισης σε θέματα Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, από την Τετάρτη 27 έως το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη θεωρητική αλλά και, κυρίως, πρακτική τεχνογνωσία στον τομέα των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών με εισηγήσεις που αφορούν την υφιστάμενη κατάσταση του κλάδου, το πολλαπλασιαστικό υλικό και την αναπαραγωγή, την καλλιέργεια και τις καλλιεργητικές φροντίδες φυτών όπως η λεβάντα, το μελισσόχορτο, η ρίγανη, το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο, η λουίζα, το χαμομήλι και το βαλσαμόχορτο, την επεξεργασία και μεταποίηση (δρόγη – αιθέρια έλαια – εκχυλίσματα), το marketing  και την προώθηση προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ταυτόχρονα θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους να έλθουν σε επαφή και με τα βασικά στοιχεία επιχειρηματικότητας, του συνεργατισμού, της δικτύωσης (Ομάδες Παραγωγών, Cluster) αλλά και να ενημερωθούν για τα τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση καθώς και επισκέψεις στο Εργαστήριο Παραγωγής Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Ανθοκομικών Ειδών του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» (Θέρμη) αλλά και σε αγροκτήματα και μεταποιητικές επιχειρήσεις παραγωγής αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών του Κιλκίς. Προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα και σε εργαζομένους να το παρακολουθήσουν, το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί απογευματινές ώρες (15:00 – 21:00) στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς.

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι καταξιωμένοι επιστήμονες του κλάδου: Δρ Μαλούπα Ελένη (τακτική ερευνήτρια, ΕΛΓΟ «Δήμητρα»), Δρ Λάζαρη Μαντώ (επίκουρη καθηγήτρια, Φαρμακευτική Α.Π.Θ.), Δρ Γρηγοριάδου Κατερίνα (Γεωπόνος, Βιοτεχνολόγος, φυτώριο Μυρτίς), στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Κιλκίς (Ελ. Μυρωνίδου, Π. Ιορδανίδης, Αλ. Γρηγοριάδου, Αικ. Παπαδοπούλου), ο Στ. Μαντζανάκης (Emetris A.E.) και ο Παν. Κωνσταντινίδης (ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.).

Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να ασχοληθούν οργανωμένα και επαγγελματικά με το αντικείμενο των ΑΦΦ, διαμορφώνοντας κουλτούρα επιχειρηματικότητας και αποκτώντας σημαντικές γνώσεις σε όλο το φάσμα της παραγωγικής αλυσίδας, από την παραγωγή της α΄ ύλης, την επεξεργασία, τη μεταποίηση έως και την διάθεση ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων στις αγορές.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί το βιβλίο «Επιχειρηματικός Οδηγός Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών» της ΑΝ.ΚΙ. καθώς και οι εισηγήσεις του σεμιναρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν Αίτηση Συμμετοχής έως τις 22 Μαρτίου, στη γραμματεία της εταιρείας, ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε., Σόλωνος 13, 61100 Κιλκίς ή ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση: anki@anki.gr. Η Αίτηση διατίθεται στα γραφεία της εταιρείας και στην ιστοσελίδα: www.anki.gr.

Σημειώνεται ότι στο έργο InCluDe «Προώθηση καινοτομικής επιχειρηματικότητας μέσω της ανάπτυξης δικτύου αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών με στόχο την αειφορική ανάπτυξη», συνεργάζονται το Επιμελητήριο Κιλκίς, το Ίδρυμα Ανάπτυξης LIT Γευγελής και η Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.

Σχολιάστε