My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Σεισμός Βόλβης: Αισθητός και σε Κιλκίς

seismosΣτα 4,5 Ρίχτερ μετρήθηκε η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 08:15 σήμερα (Παρασκευή) το πρωί, μ` επίκεντρο στην περιοχή σαράντα χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσαλονίκης, τέσσερα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του χωριού Ασκός στο Λαγκαδά, ενώ το εστιακό βάθος, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, προσδιορίζεται στα δέκα χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη “συμπρωτεύουσα”, ενώ σύμφωνα με τις αστυνομικές διευθύνσεις της Βόρειας Ελλάδας, η δόνηση έγινε αισθητή και το Κιλκίς, στη Χαλκιδική, τις Σέρρες και τη Δράμα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Του σεισμού αυτού είχε προηγηθεί άλλος, στις 5.16 τις πρωινές ώρες, με ένταση 4,2 Ρίχτερ, ενώ ακολούθησε και άλλη μία δόνηση της τάξης των 2,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

seismos_volviΠληροφορίες θέλουν την κύρια δόνηση να έχει γίνει αισθητή ως τη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας, που βρίσκεται 245 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του επικέντρου.

Οι σεισμολόγοι επισημαίνουν ότι η περιοχή της Βόλβης είναι γνωστή για την επικινδυνότητά της και είναι επιφυλακτικοί παρακολουθώντας το φαινόμενο. Σημειώνουν ότι η λίμνη Βόλβη είναι δημιούργημα τεκτονικών πλακών και υπενθυμίζουν ότι το επίκεντρο αυτό είχε δώσει το μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης, το 1978.

Σχόλια
3 Σχόλια to “Σεισμός Βόλβης: Αισθητός και σε Κιλκίς”
  1. Ο/Η bill λέει:

    η γη απο κατω μας βραζει. Ποιος ξερει τι θα γινει αργοτερα!!!

  2. Ο/Η ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ λέει:

    ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΜΕΝΟ ΣΕΙΣΜΟ 9 ΡΙΧΤΕΡΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΜΗΝΑ ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΜΕΓΕΘΟΥΣ 9ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΕΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΡΗΓΜΑ 550ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΥΖΙΣΗ.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΡΗΓΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ 250ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΟΛΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑ2/3 ΣΕ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ.ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΒΟΛΒΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΡΙΒΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΟΝΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1991.ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΟΙΚΙΕΣ.ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΑΙ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΗΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ -Κ.ΜΑΚΕΔΩΝΙΑΣ.

  3. Ο/Η ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ λέει:

    ΣΗΜΕΡΑ 16:30ΜΜ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 6,3ΡΙΧΤΕΡΜΕ ΕΣΤΙΑΚΟ ΒΑΘΟΣ ΤΑ25 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

Σχολιάστε