My Twitter Feed

16 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Παρεμβάσεις τώρα στη ΠΑΘΕ» -

Σάββατο, 16 Φεβρουάριος, 2019

«Οι άποροι δεν χρειάζονται σόου» -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Τι προβλέπει η β` φάση του ΤΕΒΑ -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

ΚΚΕ: Εκλογή νέας ΤΕ και γραμματέα -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Αγωγές από συνταξιούχους -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

30 «διμηνίτες» στο Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Εκρήξεις σε άσκηση χωρίς προβλήματα -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Σαμάνοι

Του Κώστα Βαξεβάνη.


Αθώο βρήκε τον Σημίτη η Φώφη Γεννηματά η οποία ψυχανεμίστηκε και «νέο βρόμικο 89». Αθώο τον βρήκε και ο Μητσοτάκης ο οποίος συνέφαγε μαζί του την ημέρα που άνοιξαν οι λογαριασμοί του. Αθώο και ο Στουρνάρας που στο ίδιο δείπνο , μεταξύ φουα γκρα και σφυρίδας Αθηναϊκής, κούναγε το κεφάλι σε κάθε διαβεβαίωση του Κυριάκου προς τον πρώην πρωθυπουργό πως, όπου να ναι θα σημάνουν οι καμπάνες αρκεί μέχρι τότε να μην τους κρεμάσουν κουδούνια. Αθώο τον βρήκαν προ πολλού ο Άδωνης , ο Σαμαράς, ο Θεοδωρικάκος και όσοι τον αποκαλούσαν Αρχιερέα της διαπλοκής.

Φυσικά πριν απ όλα αυτά, ο Σημίτης είχε βρει αθώο τον Κυριάκο για τις οικογενειακές offshore, τον Στουρνάρα για τη Novartis, τον Άδωνη και για τη Novartis και για το ΚΕΕΛΠΝΟ και για την ακροδεξιά πεποίθησή του.

Μήνες τώρα οι δημοσιογράφοι ψάχνουν να βρουν για τι ακριβώς και μέσω ποιών στοιχείων κατηγορούνται ο Σημίτης, ο Στουρνάρας, ο Άδωνης, ο Σαμαράς και η παρέα πασών των εκσυγχρονισμών, αλλά οι ίδιοι και το ξέρουν και αυτοαθωώνονται. Δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, δεν έχει γίνει δίκη, αλλά προκαταβολικά όλα είναι ψέματα .

Για ποιο λόγο τόσοι πολιτικοί μετατρέπονται από οπαδοί της διάκρισης των εξουσιών και πιστοί υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, σε σαμάνους που κάνουν μαντείες , βγάζουν χρησμούς και αφρούς και κυρίως, υπόσχονται τιμωρία στους Εισαγγελείς που κάνουν τη δουλειά τους; Τόσο άγχος και ενοχική συμπεριφορά σε αθώους δεν έχει ξαναεντοπιστεί.

Σε μια ιδεατή πολιτική πραγματικότητα, ο πολιτικός ακούει τις κατηγορίες και τις αντιμετωπίζει με στοιχεία, δείχνοντας σεβασμό στον πολίτη που περιμένει να ακούσει τι έχει συμβεί. Ο Κώστας Σημίτης δεν έχει πει μια λέξη για τον Τσουκάτο, για τον Μαντέλη, για τον Άκη, για τον Γιάννο , για τους ανθρώπους που κάτω από την εποπτεία και την εξουσία του ρήμαξαν το Δημόσιο. Από την παλιά Σημιτική σαρκαστική ρήση «όποιος έχει στοιχεία για σκάνδαλα να τα πάει στον Εισαγγελέα» περάσαμε στους αφορισμούς και τις κατηγορίες ενάντια και στους πολιτικούς αντιπάλους αλλά και σε αυτούς ακόμη τους Εισαγγελείς που πριν από χρόνια θα διεκπεραίωναν την έρευνα αν κάποιος πήγαινε κατά την προτροπή Σημίτη σε αυτούς.

Είναι μάλλον αυταπόδεικτο, πως γύρω από τους θεσμούς και τις δημοκρατικές λειτουργίες, έχει στηθεί ένας κλοιός πίεσης, που απειλεί, εκβιάζει και απαγορεύει να ακουμπήσει χέρι στα άβατα της διαφθοράς. Πολιτικά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, δεν ζητούν μόνο ατιμωρησία, αλλά ακύρωση των τυπικών έστω διαδικασιών που προβλέπει το Σύνταγμα. Να μην υπάρχει λειτουργία της Δικαιοσύνης, να μην υπάρχει έρευνα, να καταχωνιάζονται οι καταθέσεις (βάσιμες ή όχι μόνο η έρευνα θα το δείξει) που κατονομάζουν τον Σημίτη ή το Στουρνάρα και τον Σαμαρά.

Το όνομα του Σημίτη και της παρέας του δεν το εφηύρε κάποιος και το φύτεψε στις δικογραφίες. Το κατέθεσαν μάρτυρες την ώρα που η ζοφερή πραγματικότητα της μίζας έγινε γνωστή σε όλους, μέσα από δίκες και δικογραφίες που οδήγησαν ήδη στη φυλακή δύο υπουργούς του Σημίτη.

Στην κατάθεσή του ο Χριστοφοράκος, η οποία οδήγησε στην καταδίκη του στο Μόναχο, αποκάλυψε πως ο Κώστας Γείτονας από το ΠΑΣΟΚ και ο Γιάννης Βαρθολομαίος από τη ΝΔ, έκαναν συμφωνία μαζί του για να εισπράττουν τα δύο μεγάλα κόμματα, το 2% επί των συμβάσεων με τη SIEMENS. To καταθέτει ο πλέον αρμόδιος για τους χρηματισμούς ο οποίος είχε και την ιδιότητα του δικού τους ανθρώπου. Ιδιαίτερα με το ζεύγος Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν είχαν μόνο φιλίες αλλά και όμορες βίλες στην Τήνο που αγόρασαν ταυτόχρονα. Ο Γάλλος Διευθυντής της THALES που χρημάτισε το Γιάννο Παπαντωνίου , κατέθεσε το 2005, πως ο έλληνας πρωθυπουργός χρηματίστηκε για το σύστημα Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων το οποίο μάλιστα δεν λειτούργησε ποτέ.

Απέναντι λοιπόν σε όλη αυτή την πραγματικότητα των συμπτώσεων που εκκινούνται με μίζα και διέρχονται το δρόμο των στενών σχέσεων, ο έλληνας πρέπει να καταλήξει πως όλα είναι μια συνωμοσία και οι Εισαγγελείς που τόσο λάτρευε ο Σημίτης είναι κομμάτια αυτής της συνωμοσίας.

Θα ανακάλυπτε κάποιος την Αμερική εκ νέου, όταν είναι εκεί που είναι και όλοι το γνωρίζουν; Γιατί τότε να ξαναανακαλύψει τη διαπλοκή; Είναι μπροστά μας , στην πλήρη της έκφραση, με διάφορους σαμάνους να βγάζουν προφητείες και να απειλούν πως έρχεται το τέλος. Μόνο που εννοούν το δικό τους.

Άρθρο στο koutipandoras.gr

Σχολιάστε