My Twitter Feed

25 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Κιλτίδης για Νοσοκομείο Κιλκίς -

Κυριακή, 24 Φεβρουάριος, 2019

Φλέβισε για τα καλά ο Φλεβάρης -

Σάββατο, 23 Φεβρουάριος, 2019

Για το τυρί από το τόπο μας -

Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος, 2019

Αυξήσεις μισθών για κοινωφελή εργασία -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Κοινή δήλωση Σιωνίδη – Τζούρτζου -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Δωρεάν εξοπλισμός για λήψη TV -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Η Λ.Σ. για 13ο και 14ο μισθό -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Μπλογκ Λαϊκής Συσπείρωσης -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Σίγουρες λύσεις!

Pappas Tasos1Του Τάσου Παππά.


Τώρα που τελείωσε, με τον τρόπο που τελείωσε, το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» και η κυβέρνηση απέφυγε με καθ’ όλα «νόμιμο» και θεσμικά «άψογο» τρόπο, όχι βεβαίως το δημοψήφισμα, γιατί οι 180 ψήφοι δεν θα συγκεντρώνονταν, αλλά τη συζήτηση στη Βουλή για το δημοψήφισμα, το ενδιαφέρον της εστιάζεται στη διαδικασία υλοποίησης της «μεταρρύθμισης». Να βρεθούν δηλαδή οι υποψήφιοι αγοραστές για να προχωρήσει η υπόθεση, που είναι μεν σοβαρή, όχι όμως τόσο ώστε να ερωτηθούν οι πολίτες. Θα πείτε, εδώ δεν ρωτήθηκαν οι πολίτες για άλλα πολύ πιο κρίσιμα ζητήματα (Μνημόνιο, εργασιακά, απολύσεις), θα τους βάζαμε στον κόπο να τοποθετηθούν για τη «μικρή ΔΕΗ», και μάλιστα ντάλα καλοκαίρι; Ας είναι.

Μας έχουν λοιπόν υποσχεθεί τήρηση της νομιμότητας, πλήρη διαφάνεια και αξιοποίηση του τιμήματος από τη ΔΕΗ ώστε να εκσυγχρονιστεί και να γίνει ανταγωνιστική. Εχουμε όλη την καλή διάθεση να εμπιστευθούμε την κυβέρνησή μας, αλλά μας ερεθίζει το κακόφημο παρελθόν και των δύο κομμάτων που τη συγκροτούν. Επιπλέον είναι κι αυτή η διαδεδομένη διεθνώς πρακτική που δεν μας αφήνει να ηρεμήσουμε. Τι δείχνει; Οτι στις περισσότερες περιπτώσεις που είχαμε πολιτικές εκποίησης δημόσιας περιουσίας, με το σκεπτικό ότι πρέπει να καταργηθούν τα κρατικά μονοπώλια για να μπουν κι άλλοι παίκτες στην αγορά και να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, το αποτέλεσμα ήταν το αντίστροφο απ’ αυτό που υποτίθεται ότι επιδίωκαν οι κυβερνήσεις.

Τα κρατικά μονοπώλια αντικαταστάθηκαν από ιδιωτικά μονοπώλια ή από καρτέλ συμφερόντων. Ούτε νέες επενδύσεις έγιναν ούτε πτώση των τιμών σημειώθηκε ούτε η απασχόληση αυξήθηκε ούτε οι παρεχόμενες υπηρεσίες βελτιώθηκαν. Χώρια τα σκάνδαλα που έσκασαν. Λεπτομέρειες; Εντάξει. Να το δεχτούμε για το καλό της πατρίδας. Προτείνουμε λοιπόν στην κυβέρνηση να μη σπαταλήσει χρόνο και χρήμα ψάχνοντας στην οικουμένη για αγοραστές υπεράνω υποψίας. Να δώσει με απευθείας ανάθεση τη δουλειά σε κείνους τους ευάερους και ευήλιους τύπους που είχαν δραστηριοποιηθεί στον χώρο της ενέργειας. Δεν έχει καμία σημασία που κατηγορούνται σήμερα για σκάνδαλα. Οι άνθρωποι είναι έξω και γιορτάζουν την επιτυχία τους με σεμνά πάρτι στις παραλίες της Μυκόνου, όπως μας ενημερώνει το έγκυρο σε τέτοια ζητήματα «Πρώτο Θέμα».

Σε ό,τι αφορά τη δικαστική εκκρεμότητα ας μην ανησυχεί η κυβέρνηση, κάποιος μεγαλοδικηγόρος της παράταξης θα βρεθεί να τους υπερασπιστεί και να τους παραδώσει αθώους στην κοινωνία για να συνεχίσουν να διεκδικούν δουλειές από το Δημόσιο και να χαίρονται τα κέρδη τους παρέα με τους πεινασμένους φίλους τους. Ολα κι όλα, είναι άλλο πράγμα οι λούμπεν ένοπλοι τρομοκράτες κι άλλο οι άοπλοι τρομοκράτες με τα λευκά κολάρα. Στους πρώτους αξίζει περιφρόνηση, στους δεύτερους σεβασμός και υπεράσπιση. Τουλάχιστον αυτοί θα πληρώσουν για την παροχή νομικών υπηρεσιών. Εχουν κάνει τα κουμάντα τους.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε