My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ρούσσου: Θα είμαστε στον β`γύρο

Σε συνέντευξή της στo kilkis24.gr η υποψήφια δήμαρχος της πρωτοβουλίας “ΑλλάΖΩ” δηλώνει: “Θα είμαστε στον β` γύρο των εκλογών”. Παράλληλα, υπογραμμίζει την αμεσοδημοκρατική λειτουργία της παράταξης, ασκεί αυστηρή κριτική στις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου, πιστεύει ότι η συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων θα είναι δύσκολη και θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα αποτελέσει πρόκριμα για τις ευρωεκλογές, και κατ’ επέκταση για τις εθνικές εκλογές.

roussou1-620x407Διαβάστε τη συνέντευξη:

 – Τι ήταν αυτό που βάρυνε περισσότερο στην απόφασή σας να είστε για πρώτη φορά υποψήφια δήμαρχος;

– Κατ’ αρχάς θα πρέπει να σας πω ότι τα κοινά του τόπου μου με απασχολούσαν από ανέκαθεν και θα με απασχολούν όχι μόνο ως υποψήφια δήμαρχο αλλά και ως απλό πολίτη της χώρας μου. Είμαι μέλος του κινήματος του μετώπου ενάντια στα μεταλλεία, μέλος του κοινωνικού φαρμακείου και επίσης έχω διατελέσει ένα επάγγελμα-λειτούργημα, άκρως ανθρωποκεντρικό και με μεγάλη δοτικότητα προς τον συνάνθρωπό μας.

Έτσι λοιπόν παρακολουθώντας την κατάσταση στην χώρα μου να εξελίσσεται πολύ αρνητικά, να παίρνονται αποφάσεις χωρίς καμία διαβούλευση με τον λαό, αποφάσεις μέσα σε κλειστά γραφεία, αποφάσεις μέσα σε δημοτικά συμβούλια όπου κανέναν απολύτως λόγο δεν είχαμε σαν απλοί δημότες, με τους τοπικούς άρχοντες να εκτελούν τις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας χωρίς να φέρουν την παραμικρή  αντίρρηση, αποφάσισα να κινητοποιηθώ, και να διεκδικήσω τα αυτονόητα για το μέλλον των παιδιών μου. Αποφάσισα να φωνάξω με όση δύναμη μπορώ ότι ζω κι εγώ εδώ και έχω λόγο και άποψη. Η υποψηφιότητά μου ως δήμαρχος δεν ήταν αυτοσκοπός.

– Η συγκρότηση του συνδυασμού σας έγινε με πρωτόφαντες για το Κιλκίς διαδικασίες, που χαρακτηρίστηκαν αμεσοδημοκρατικές, οι οποίες όμως κατέληξαν μόνο στη δική σας υποψηφιότητα. Θεωρείτε ότι αυτό ήταν ένα μειονέκτημα;

– Η συγκρότηση όντως έγινε με πρωτόγνωρες διαδικασίες, μέσα στο πλαίσιο της άμεσης δημοκρατίας και με μεγάλη επιτυχία. Σε τρεις μεγάλες  γενικές συνελεύσεις, ψηφίστηκαν από την βάση δηλαδή από τον λαό, η διακήρυξη μας, ο εσωτερικός κανονισμός, ο επικεφαλής, και συζητήθηκε επίσης το πρόγραμμά μας.

Το γεγονός ότι τελικά έμεινα μοναδική υποψήφια, αφού τελευταία στιγμή ο συνυποψήφιός μου απέσυρε την υποψηφιότητά του, ο κ Τσιτσιμπής, δεν το θεωρώ μειονέκτημα. Καθότι ρωτήθηκε η βάση αν εγκρίνει την ψηφοφορία με μία υποψηφιότητα και στήθηκε κανονικά κάλπη με το ψηφοδέλτιο να αναγράφει τις επιλογές «αποδέχομαι την υποψηφιότητα» και «δεν αποδέχομαι την υποψηφιότητα». Το αποτέλεσμα ήταν «αποδέχομαι», με πλήρη σχεδόν ομοφωνία. Το γεγονός  ότι αυτό το αποφάσισε το ανώτατο όργανο της Πρωτοβουλίας, δηλαδή η γενική συνέλευση, για μένα αποτελεί μεγάλη τιμή αλλά και τεράστια ευθύνη. Το  σίγουρο είναι πως δεν το θεωρώ μειονέκτημα. Αντίθετα μειονέκτημα θα θεωρούσα εάν με τοποθετούσε κάποιο κόμμα, σαν μαριονέτα.

roussou-gerakario– Ποια νομίζετε ότι είναι τα τρία σημαντικότερα θέματα με τα οποία θα `πρεπε ν` ασχοληθεί η νέα δημοτική αρχή;

– Μετά από πολύμηνη έρευνα στο δήμο μας, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν ελλείψεις στις βασικές κοινωφελείς υποδομές. Δυστυχώς πρέπει να ξεκινήσουμε με το στήσιμο του δήμου μας από την αρχή. Επομένως οι άμεσες προτεραιότητές μας την επομένη των εκλογών είναι: πλήρης οικονομικός έλεγχος σε βάθος σε κάθε υπηρεσία του δήμου, νερό, δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, βιολογικοί  καθαρισμοί, δίκτυο συγκοινωνιών, καθαριότητα.

Ωστόσο υπάρχουν πέντε βασικοί άξονες στον προγραμματικό μας σχεδιασμό σύμφωνα με τους οποίους θέλουμε να δώσουμε:

ü     Προτεραιότητα στον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Αναβαθμίζουμε το ανθρώπινο δυναμικό και την ποιότητα ζωής μας

ü     Ολοκληρωμένη γεωργοκτηνοτροφική ανάπτυξη με ταυτόχρονη εξέλιξη της μεταποίησης των προϊόντων της

ü     Αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων που μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό πλούτο συμβάλλοντας στον τουρισμό

ü     Εξωστρέφεια της περιοχής βάσει των υπαρκτών υποδομών και της θέσης της

ü     Βελτίωση της ποιότητας ζωής με πρωταρχικό τομέα το περιβάλλον

– Η θέση σας για το θέμα των μεταλλείων πως θα μπορούσε να συνοψιστεί;

– Όσον αφορά το θέμα αυτό η Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής αλλά..ΖΩ, ανταποκρινόμενη στα ερωτήματα που απηύθυνε το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάικο, διευκρίνισε με δελτίο τύπου ότι:

«Έχοντας πλήρη ενημέρωση εκφράζουμε τη ρητή και κάθετη εναντίωσή μας στην επιχειρούμενη εγκατάσταση μεταλλείων χρυσού – χαλκού στα Κρούσσια, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή.

Είμαστε ενάντιοι στις όποιες ερευνητικές προσεγγίσεις στην Ποντοκερασιά (ή αλλού). Πρώτον γιατί η περιοχή μας έχει ήδη διερευνηθεί από χρόνια πριν, άρα προς τι η αναγκαιότητα περαιτέρω έρευνας αν δεν έχει στόχο την εκμετάλλευση; Και δεύτερον γιατί η συγκεκριμένη έρευνα στην Ποντοκερασιά είναι ήδη συνδεδεμένη με μετέπειτα εκμετάλλευση, άρα εμπίπτει στην αρχική εναντίωσή μας»

Δεν ξεπουλάμε τον τόπο μας.

Ο χρυσός βρίσκεται επάνω στη γη και όχι κάτω από αυτήν.

roussoy-lavasas–  Πως κρίνετε τα «έργα και ημέρες» της απερχόμενης δημοτικής αρχής;

– Δυστυχώς οι προηγούμενες τοπικές αυτοδιοικήσεις έχουν απογοητεύσει εντελώς τους δημότες του Κιλκίς. Κλείστηκαν αυτάρεσκα μέσα στα γραφεία τους κι έπαιρναν αποφάσεις ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών. Το γεγονός ότι περιορίστηκαν μόνο σε έργα βιτρίνας, ότι δεν δημιούργησαν βασικές υποδομές, ότι απλά εκτελούσαν τις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας χωρίς καμία απολύτως αντίσταση, ότι διέρχονται μέσα από ανακριτικές αίθουσες και αίθουσες δικαστηρίων, ότι δεν υπάρχει οικονομική διαφάνεια, οργάνωση, σωστή διαχείριση και  ιεράρχηση των προβλημάτων του δήμου μας,  και πόσα άλλα ακόμη, μας έχουν αποδείξει ότι ήταν ανάξιοι των περιστάσεων. Ότι δεν στάθηκαν  ικανοί να διοικήσουν επάξια αυτόν τον Δήμο, που τους είχαν οι πολίτες αναθέσει με την ψήφο τους.

Σε μία μεγάλη χρονική περίοδο όπου το χρήμα έρεε άφθονο στην ελληνική επικράτεια και φυσικά στον δήμο μας, σήμερα η εικόνα που παρουσιάζει ο τόπος είναι απαξιωτική. Κι εμείς καλούμαστε μετά τις εκλογές να αντιμετωπίσουμε συσσωρευμένα προβλήματα των προηγούμενων ετών, με  μείωση της χρηματικής χορήγησης από την κεντρική εξουσία στο 60%, με διαλυμένες τις υπηρεσίες του δήμου λόγω των απολύσεων, των διαθεσιμοτήτων, με εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα,  με τα χωριά μας εγκαταλειμμένα στην μοίρα τους λόγω του Καλλικράτη,  με αρσενικό και νιτρικά στο ποτήρι μας….. Εσείς πως θα τους κρίνατε άραγε!!!!

–  Το γεγονός ότι τον συνδυασμό σας στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ κι οι Οικολόγοι – Πράσινοι πιστεύετε ότι τον «χρωματίζει» πολιτικά;

– Και φυσικά όχι. Αντίθετα το γεγονός ότι μας στηρίζουν διαφορετικοί χώροι, αποδεικνύει ότι είμαστε αχρωμάτιστοι και αυτόνομοι. Επίσης δεν έχουμε καμία απολύτως κομματική παρέμβαση στον χώρο μας. Δρούμε όπως σας έχω προαναφέρει αμεσοδημοκρατικά και το ανώτατο όργανο αποφάσεων μας είναι η γενική συνέλευση. Άλλωστε κατά την άποψή μου είναι πολύ θετικό το γεγονός, ότι υπάρχουν σήμερα κόμματα που στηρίζουν τέτοιες κινήσεις πολιτών, χωρίς ανταλλάγματα και χειραγωγήσεις.

 roussou–  Που βάζετε τον «πήχη» για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής;

– Φυσικά τα αποτελέσματα των εκλογών θα μας δικαιώσουν. Θα είμαστε στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Η νίκη του λαού είναι δεδομένη.

–  Σε περίπτωση που ο συνδυασμός σας δεν περάσει στον 2ο γύρο, θα πάρετε θέση για τις εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής;

– Κατ΄αρχάς όπως σας είπα θα είμαστε στον δεύτερο γύρο. Επίσης οι αρχές μας και οι θέσεις μας δεν μας επιτρέπουν να χειραγωγούμε και να κατευθύνουμε τους ψηφοφόρους μας αντιμετωπίζοντάς τους ως αγέλες. Άλλωστε στόχος μας δεν είναι μόνο να αλλάξουμε την κατάσταση γενικότερα στον δήμο μας, αλλά να αλλάξουμε και τον τρόπο που διεξάγονται οι εκλογές μέχρι σήμερα, μακριά από ρουσφέτια, προεκλογικούς εκβιασμούς και ύποπτες συναλλαγές .

Είναι πια καιρός να αντιμετωπίζουμε την ημέρα των εκλογών με ατομική ευθύνη και αξιοπρέπεια. Πιστεύουμε στην ελεύθερη σκέψη και βούληση των πολιτών, καθώς και στην δύναμη της ψήφου τους. Έτσι κι αλλιώς είναι γνωστό βάσει της διακήρυξης μας ότι θα σταθούμε απέναντι σε όλους αυτούς που εξυπηρέτησαν αυτό το σύστημα εις βάρος των πολιτών μας, εις βάρος του μέλλοντος των παιδιών μας και εις βάρος του δήμου μας.

– Η ταυτόχρονη διεξαγωγή των εκλογών της Αυτοδιοίκησης με τις ευρωεκλογές πιστεύετε ότι θα επηρεάσει τη κρίση των ψηφοφόρων;

– Πιστεύω ότι ο κόσμος είναι αποφασισμένος να μην στηρίξει τα κόμματα που τον έχουν φέρει σε αυτήν την δεινή κατάσταση. Η φτώχεια, η ανεργία, ο κατακερματισμός των κοινωνικών δομών και μάλιστα σε μια περίοδο σκληρής οικονομικής κρίσης, η μετανάστευση που στον δήμο μας έχει ξεπεράσει τους πεντακόσιους νέους, οι αυτοκτονίες που όσο σκληρό κι αν ακούγεται είναι στην καθημερινότητά μας, είναι θέματα που έχουν εξαθλιώσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Οι πολιτικές των μνημονίων έχουν αποσταθεροποιήσει τη ζωή μας προς όφελος των κερδοσκόπων. Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα που κατάφεραν να δημιουργήσουν τα τρία  κόμματα της συγκυβέρνησης. Ε λοιπόν ναι σε αυτές τις εκλογές, πιστεύω ότι ο λαός θα καταψηφίσει αυτές τις πολιτικές και τους εκπροσώπους τους.

–  Πιστεύετε ότι υπάρχουν περιθώρια και προϋποθέσεις συνεργασιών μεταξύ των παρατάξεων, στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει μετά τις εκλογές;

– Εμείς στην πρωτοβουλία ευθύνης και συμμετοχής αλλά..ΖΩ, έχοντας επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στο δήμο μας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλες οι παρατάξεις που διεκδικούν τον διεκδικούν προεκλογικά θα πρέπει να έχουν τη διάθεση να συνεργαστούν μεταξύ τους αλλά και με φορείς, συλλογικότητες, επιστήμονες, ιστορικούς, ανθρώπους του πολιτισμού και των τεχνών, ειδικούς σε όλους  τους τομείς, ώστε να συνδιαμορφώσουν ένα στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του τόπου. Επιτρέψτε μου όμως να εκφράσω μια προσωπική επιφύλαξη ως προς το ότι οι μέχρι σήμερα συμπεριφορές και επιλογές, δεν δείχνουν πως κάτι τέτοιο θα ευημερούσε εύκολα. Αντιθέτως μεταξύ των παρατάξεων αναδεικνύονται καθημερινά τεράστια χάσματα αξιών και αρχών.

–  Θεωρείτε ότι το γενικότερο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών θ` αποτελέσει «πρόκριμα» για τις ευρωεκλογές, και το αποτέλεσμα αυτών των τελευταίων για τις εθνικές εκλογές; 

– Ναι! θεωρώ ότι το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα αποτελέσει πρόκριμα για τις ευρωεκλογές, και κατ’ επέκταση για τις εθνικές εκλογές. Πιστεύω ότι από την Ελλάδα θα ξεκινήσει η ανατροπή του σαθρού πολιτικού σκηνικού και θα διαδοθεί σε όλη την Ευρώπη, γιατί εμείς οι Έλληνες και θέλουμε και μπορούμε όταν η χώρα μας το επιτάσσει να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε. Άλλωστε το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν.

Σχολιάστε