My Twitter Feed

18 Ιουνίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Ρεσιτάλ κυνισμού για το ΓΝΚ” -

Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

“Ήττα Μητσοτάκη και της παρέας” -

Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Μεγάλη φωτιά και στη Ποντοηράκλεια -

Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

ΑΣΕ: Ανακοίνωση για τις εκλογές -

Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Ομόφωνα στο πλάι εργαζόμενων -

Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Πυρκαγιά απείλησε το Χέρσο! -

Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Στη θέση του πάντα ο Φλωρίδης -

Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

2μερο εργαστήρι γαστρονομίας -

Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

“Ρεσιτάλ κυνισμού για το ΓΝΚ”

(Βίντεο) Για “ρεσιτάλ κυνισμού αντί ουσιαστικές απαντήσεις στις αγωνίες των πολιτών του Κιλκίς από τον υφυπουργό Υγείας”, κάνει λόγο ο Στέφανος Παραστατίδης.

Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή, της επίκαιρης ερώτηση του βουλευτή Κιλκίς για την τραγική κατάσταση του Νοσοκομείου μας, ο κ. Παραστατίδης τονίζει για τον υφυπουργό υγείας κ. Θεμιστοκλέους ότι εμφανίστηκε στη Βουλή “χωρίς επαφή με την πραγματικότητα, χωρίς επίγνωση της δραματικής κατάστασης που έχει περιέλθει το ΕΣΥ και την παραμικρή ενσυναίσθηση για όσα βιώνουν οι πολίτες του Κιλκίς”.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αφού περιέγραψε συνοπτικά τα μεγάλα προβλήματα του νοσοκομείου κάλεσε τον υφυπουργό να απαντήσει σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο για την αντιμετώπισή τους.

«Έχουμε ένα Νοσοκομείο το οποίο στεγάζεται σε κτίριο του 1936, το παλαιότερο νοσοκομείο σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, είναι το μοναδικό νοσοκομείο το οποίο δεν έχει ΜΕΘ με ό,τι αυτό συνεπάγετο στην περίοδο της πανδημίας για τους πολίτες που χρειάστηκε να διασωληνωθούν, είναι ένα νοσοκομείο υποστελεχωμένο στην καρδιολογική του κλινική, στο ακτινολογικό, στον ψηφιακό μαστογράφο ο οποίος δεν λειτουργεί, σε τακτικά ιατρεία που δεν λειτουργούν -ούτε το παθολογικό ούτε το διαβητολογικό. Έχουμε γιατρούς εξουθενωμένους, γιατρούς που παραιτούνται ή τελούν υπό παραίτηση, γιατρούς που μετακινούνται από γειτονικούς νομούς για να καλύψουν τις εφημερίες».

ΌΠως σημειώνει ο κ. Παραστατίδης, αντί απάντησης ο κ. Θεμιστοκλέους επέλεξε να εξάρει διθυραμβικά τις «μεγάλες επιτυχίες» του Υπουργείου Υγείας στην διαχείριση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας ισχυριζόμενος τελικά ότι « Η κατάσταση στο σύστημα υγείας είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με πριν 20 χρόνια και ότι ο προϋπολογισμός για το νοσοκομείο έχει αυξηθεί κατά 40% σε σχέση με το 2019» και στη συνέχεια προχώρησε μάλιστα και σε συστάσεις “να αφήσουμε τους πολίτες να κρίνουν μόνοι τους”.

Ο κ. Παραστατίδης στη δευτερολογία του επεσήμανε στον υφυπουργό ότι οι μη απαντήσεις του και κυρίως η προσπάθεια ωραιοποίησης της ζοφερής κατάστασης του Νοσοκομείου Κιλκίς, δείχνουν ότι βρίσκεται – κυριολεκτικά – εκτός τόπου και χρόνου.

«Δυσκολεύτηκα να κατανοήσω την απάντηση. Σας ακούν οι πολίτες του Κιλκίς. Μας λέτε ότι οι συνθήκες είναι καλύτερες. Οι συνθήκες είναι 10 φορές χειρότερες. Έχετε εικόνα της αληθινής κατάστασης; Έχουν μεσολαβήσει και άλλες εξελίξεις από την μέρα που συντάχθηκε η ερώτησή μου: άλλοι δύο γιατροί παραιτήθηκαν από την Παθολογική Κλινική η οποία σήμερα έχει απομείνει με την διευθύντρια και έναν παθολόγο ο οποίος ο άνθρωπος έχει ήδη δρομολογήσει διαδικασίες αποχώρησης. Ότι οι εφημερίες καλύπτονται με «εντέλλεστε» από έναν αιματολόγο ο οποίος πλέον αρνείται να υποβληθεί σε αυτό το μαρτύριο καθώς απειλείται και η ασφαλής λειτουργία της αιματολογικής κλινικής και από τον γιατρό του Κ.Υ. Δροσάτου ο οποίος πήρε αναρρωτική άδεια 20 ημερών καθώς εξουθενώθηκε από το εξαντλητικό πρόγραμμα; Αυτή είναι η κατάσταση. Θέλετε να πούμε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από πριν 20 χρόνια; Δεν είναι. Ο νομός Κιλκίς και το Νοσοκομείο του είναι υπό εγκατάλειψη. Την Παρασκευή αποφασίστηκε να καλύψει την εφημερία του Σαββάτου Παθολόγος από το Ιπποκράτειο. Ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό για την ασφάλεια των ασθενών. Εσάς μπορεί να σας ικανοποιεί αυτή η εικόνα, εμάς όχι.»

Όσο για τον υφυπουργό επέμεινε στην δευτερολογία του ότι λίγο – πολύ όλα βαίνουν καλώς και δεν έκανε καμία αναφορά με ποιον τρόπο πρόκειται να αντιμετωπιστούν τα φλέγοντα ζητήματα του Νοσοκομείου, λέγοντας μάλιστα απευθυνόμενος στον κ. Παραστατίδη ότι «Περιγράψατε μια εικόνα εγκατάλειψης, οι αριθμοί που σας έχω δώσει δεν δείχνουν το ίδιο. Εμείς αυξήσαμε τους μισθούς των γιατρών, εμείς αυξήσαμε τις εφημερίες, εμείς αυξήσαμε τα επιδόματα. Δεν μπορείτε να μιλάτε για εικόνα εγκατάλειψης».

Σε ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε, ο κ. Παραστατίδης δηλώνει και τα εξής:

“Η ( μη) απάντηση τελικά του Υφυπουργού Υγείας και το ρεσιτάλ κυνισμού που χαρακτήρισε την ομιλία του, καταδεικνύει ότι τίποτα ουσιαστικό δεν έχουν να περιμένουν οι πολίτες του Κιλκίς από αυτήν την κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών δυσλειτουργιών του Νοσοκομείου μας.

Εμείς από την πλευρά μας, μαζί με τους πολίτες και τους φορείς του νομού, θα επιμείνουμε με επιμονή, συνέπεια και τεκμηρίωση να διεκδικούμε, την αναβάθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου μας.

Γιατί για τους συντοπίτες μας και μάλιστα τους πλέον ευάλωτους και αδύναμους, είναι κυριολεκτικά ζήτημα Ζωής ή Θανάτου.”

Ολόκληρη η συζήτηση στη Βουλή:

Σχολιάστε