My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Ρήξη Ψωμιαδη – ΝΔ με φοντο και το Κιλκις!

“Η ΝΔ δεν πρέπει πλέον να με υπολογίζει”, είπε ο εν αργία περιφεριάρχης μας, Παν. Ψωμιάδης, μ` επιστολή που έστειλε στα μέσα της εβδομάδας στον πρόεδρο της Δ.Ε. Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρη Τσάμη. Μάλιστα, όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, ένα απ` τα επεισόδια στη μακρά διαδρομή του προς την έξοδο σημειώθηκε τις παραμονές των περιφερειακών εκλογών, όταν μεταξύ άλλων αντικατέστησε στον συνδυασμό του, τον Παύλο Πασσαλίδη με τον Χρήστο Γκουντενούδη, στη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς. 

«Στο εξής δεν έχω θέση στις συνεδριάσεις και τις λοιπές δραστηριότητες της Διοικούσας Επιτροπής», υπογραμμίζει ο κ. Ψωμιάδης στην επιστολή του, η οποία κοινοποιήθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, το γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον αναπληρωτή γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, Αντώνη Οικονόμου.

Ο κ. Ψωμιάδης ενοχλήθηκε από την πρωτοβουλία της Διοικούσας να αναρτήσει στο site του κόμματος πρωτοσέλιδο της «Μακεδονίας», στο οποίο παρουσιάζονταν οι προσωπικές  και επαγγελματικές σχέσεις του κ. Ψωμιάδη με σειρά προσώπων που
κατά καιρούς έχουν εμπλακεί σε αξιόποινες πράξεις και κορυφαία σκάνδαλα.
Το δημοσίευμα της  «Μ»αφορούσε επιστολή 19 βορειοελλαδιτών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (μεταξύ των οποίων κι οι Θ.Παραστατίδης – Γ. Φραγγίδης), με την οποία εξέφραζαν τη διαφωνία τους για την απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να καταργήσει τη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης. Θέλοντας να καυτηριάσει αυτήν την πρωτοβουλία η Διοικούσα ανάρτησε στο site της το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.
Εκείνο που ενόχλησε τον κ. Ψωμιάδη ήταν ότι η ανάρτηση στο site, εκτός από το κεντρικό δημοσίευμα περιείχε και «χτύπημα» στο ρεπορτάζ που τον αφορούσε, το οποίο εστάλη υπό μορφή newsletter σε εκατοντάδες μέλη της ΝΔ.
Στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης αναφέρει ότι «το ανεπίτρεπτο αυτό γεγονός έρχεται να προστεθεί σε σειρά παλαιότερων ενεργειών ή παραλείψεων της Διοικούσας Επιτροπής, που θα έκαναν οποιοδήποτε στέλεχος της παράταξής μας να νιώθει ανεπιθύμητο από τον τοπικό μηχανισμό της ΝΔ. Είναι προφανές πως η επίδειξη καλής θέλησης από μέρους μου είναι πλέον άνευ αντικειμένου. Θεωρώ λοιπόν ότι στο εξής δεν έχω θέση στις συνεδριάσεις και τις λοιπές δραστηριότητες της Διοικούσας Επιτροπής», υπογραμμίζει.
Η επιστολή προκάλεσε αναστάτωση στις τάξεις του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Μετά την επιστολή Ψωμιάδη το πρωτοσέλιδο της «Μ» κατέβηκε από το site της Διοικούσας της ΝΔ. Όσο για τη Συγγρού, κύκλοι της δήλωναν, «λάβαμε γνώση, αλλά μην περιμένετε καμία παρέμβαση. Είναι ένα θέμα το οποίο θα λυθεί στη Θεσσαλονίκη».
Όπως σημειώνει η “Μ”, η μεγαλύτερη κρίση στις σχέσεις του Π. Ψωμιάδη με τη ΝΔ, εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου 2010, λίγο πριν από την ανακοίνωση των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών του συνδυασμού του για την περιφέρεια. Ο ο κ. Σαμαράς έθεσε βέτο στην επιλογή του κ. Ψωμιάδη να ορίσει ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης τον αδερφό του, Διονύση.
Τελικά, μετά το δραματικό παρασκήνιο, τις πρώτες πρωινές ώρες επιλέχθηκε ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Παρά ταύτα, μετά την αναγκαστική υποχώρησή του ο κ. Ψωμιάδης προχώρησε στο «κόψιμο» των Παύλου Πασαλίδη και Δημήτρη Χριστογιάννη, που είχαν κλειδώσει για τις αντιπεριφέρειες Κιλκίς και Πιερίας. Τους αντικατέστησε, επειδή τάχθηκαν υπέρ της άποψης Σαμαρά.
Η επιστολή του Π. Ψωμιάδη
Θεσσαλονίκη: 1 Φεβρουαρίου 2012
Προς
κ. Δημήτρη Τσάμη,
πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης
Κοινοποίηση
κ. Αντώνη Σαμαρά,
πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας
κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο,
γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας
κ. Αντώνη Οικονόμου,
αναπληρωτή γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού Νέας Δημοκρατίας
Αξιότιμε κ. πρόεδρε,
Έφτασε χθες (31/1/2012) στο email μου το ενημερωτικό newsletter της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ. Έκπληκτος διαπίστωσα ότι 

το συγκεκριμένο δελτίο, το οποίο αποστέλλεται σε όλους τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας, αναπαρήγαγε το κατάπτυστο, όσον αφορά το πρόσωπό μου, πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακεδονία» της Κυριακής 29/1/2012.
Δεν είναι δυνατόν η επίσημη ιστοσελίδα της παράταξής μας να προωθεί ένα τέτοιο πρωτοσέλιδο, το οποίο κανονικά θα έπρεπε να έχει καταγγελθεί από τη Διοικούσα Επιτροπή!
Το ανεπίτρεπτο αυτό γεγονός έρχεται να προστεθεί σε σειρά παλιότερων ενεργειών ή παραλείψεων της Διοικούσας Επιτροπής, που θα έκαναν οποιοδήποτε στέλεχος της παράταξής μας να νιώθει ανεπιθύμητο από τον τοπικό μηχανισμό της ΝΔ. Είναι προφανές πως η επίδειξη καλής θέλησης από μέρους μου είναι πλέον άνευ αντικειμένου.
Θεωρώ λοιπόν ότι στο εξής δεν έχω θέση στις συνεδριάσεις και τις λοιπές δραστηριότητες της Διοικούσας Επιτροπής. Η στάση μου αυτή υπαγορεύεται πλέον από λόγους αξιοπρέπειας και τιμής απέναντι στα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη μας που με τίμησαν και με τιμούν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους εδώ και τριάντα χρόνια. Απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους της ΝΔ που με τίμησαν με την ψήφο τους στις εσωκομματικές προεδρικές εκλογές της παράταξής μας.
Υπάρχουν και όρια, τα οποία προφανώς κάποιοι έχουν ξεπεράσει εδώ και αρκετό καιρό.
Με τιμή
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης


Σχόλια
3 Σχόλια to “Ρήξη Ψωμιαδη – ΝΔ με φοντο και το Κιλκις!”
  1. Ο/Η mostas45 λέει:

    Καιρός ήταν να τους παρατήσεις ρε Παναγιώτη. Αφού δε σε καταλαβαίνουν. Ασχολήσου με τίποτε ποιο σοβαρό (κάτι σε ΛΑΟΣ, Κιλτίδης και σια μου έρχεται στο μυαλό). Και πες και στον Γκουντενούδη ότι είσαι σε αργία, γιατί ακόμη Περιφερειάρχη σε ανεβάζει περιφερειάρχη σε κατεβάζει (το παρασκήνιο με Πασσαλίδη δε το γνώριζα, τώρα κατάλαβα γιατί κάποιος είναι τόσο ‘πιστό σκυλι’).

  2. Ο/Η pao kilkis λέει:

    EPITELOYS NA BEI ENA TELOS STON ANEKDIHGHTO PERIFEREIARXH THS KARDIAS MAS.
    TIMH APOTELEI TO DHMOSIEYMA KAI TO PARASKHNIO GIA TO KILKIS KAI KAPOIOI STHN ND AS KATALABOYN KALA POIOS EINAI O PAVLOS PASSALIDIS.KAI KAPOIOI ALLOI AS KATAPIOYN TH GLOSSA TOYS SHMERA GIA THN ATIMIA POY EKANAN GIA NA MHN EINAI KAPOY O PASSALIDIS.GIATI ETSI NOMIZAN OTI UA TELEIOSOYN ME AYTON. TIMH LOIPON GIA TO KILKIS KAI TON PAVLO PASSALIDI H STASH TOY NA STHRIXEI TON SAMARA EKEINO TO BRADY.

  3. Ο/Η pao kilkis λέει:

    MILAO GIA KAPOIOYS STHN EDO ND GIATI H YPOLOIPH ND TON PASSALIDI TON EKTIMHSE ME TH STASH TOY EKEINO TO BRADY.EDO STH ND STO KILKIS POY DYSTYXOS DEN SKEFTHKAN TIPOTE ALLO APO TON PROSOPIKO TOYS ENAGKALISMO ME THN EXOYSIA.ONOMATA FOTOGRAFIZONTAI POIOI TON ERIXAN GIA TA TOY DHMOY KAI KLP…..

Σχολιάστε