My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Πότε η απαλλαγή από τα διόδια;

Πέρασε ήδη ένας χρόνος από την έναρξη λειτουργίας των διοδίων των Ευζώνων και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ακόμα περιμένουν να ισχύσουν και γι` αυτούς οι απαλλαγές από την καταβολή του ποσού των 1,80 ευρώ ανά διέλευση, όπως ισχύει σε άλλες περιοχές.

Στο θέμα αναφέρεται η δραστήρια Ομάδα Διαχείρισης της Ιστοσελίδας Ειδομένης κάνοντας λόγο για «πονεμένη ιστορία αδιαφορίας»!

Η ανάρτηση της ιστοσελίδας:

Ο Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Ευζώνων (της Εγνατίας Οδού ΑΕ), μετράει ήδη έναν χρόνο λειτουργίας. Θα ήταν ενδιαφέρον να δημοσιεύσουν οι αρμόδιοι της εταιρείας τα οικονομικά στοιχεία λειτουργίας του. Και αυτό γιατί η αδιαφορία της πολιτείας για τους οικισμούς της περιοχής μας, στο θέμα της ελεύθερης διέλευσης, συνεχίζεται.

Υπάρχει κάποιος που θα δείξει το ενδιαφέρον του για το ότι οι κάτοικοι της περιοχής μας υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν την επικίνδυνη, πλέον, παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου – Ευζώνων προς αποφυγή των διοδίων (1,80€ ανά διέλευση); Κανείς.

Διαβάσαμε πρόσφατα ένα άρθρο που διατυμπάνιζε ότι «…παραμένουν σε ισχύ οι υφιστάμενες απαλλαγές–εξαιρέσεις από την καταβολή διοδίων στους σταθμούς της Εγνατίας Οδού (όπως τα διόδια Ευζώνων) για κατοίκους όμορων περιοχών, ανέργους και ΑμεΑ, κάτι που θεσμοθετήθηκε με αποφάσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη. Οι απαλλαγές αφορούν Ι.Χ. ιδιωτικά ή Ι.Χ. επαγγελματικά οχήματα κατοίκων όμορων περιοχών»… Είναι όμως έτσι;

Δυστυχώς όχι. Μπορεί να ισχύει αυτό σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά “για την μεθοριακή περιοχή των οικισμών Ευζώνων, Ειδομένης, Χαμηλού, Δογάνη, Πλαγιάς και Φανού δεν υφίσταται ελεύθερο καθεστώς διέλευσης”. Αυτό το επεσήμανε ο δήμαρχος Παιονίας σε επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, όπου πρότεινε να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους απαλλαγής, από το εν λόγω τέλος διοδίων, τα οχήματα όλων των κατοίκων των ανωτέρω οικισμών.

Παρόμοιες ανησυχίες εξέφρασε και η Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης, επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί η καθημερινή χρήση του δρόμου της παλαιάς εθνικής οδού Πολυκάστρου-Ευζώνων: «Η αυξημένη κίνηση των οχημάτων που δημιούργησε η λειτουργία του σταθμού διοδίων, η χρήση της συγκεκριμένης οδού από αγροτικά μηχανήματα σε καθημερινή βάση και το ότι διέρχεται μέσα από κατοικημένες περιοχές και την βιομηχανική ζώνη Πολυκάστρου έχει ως αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι τροχαίων ατυχημάτων». Αυτή την κατάσταση δεν συνυπολόγισαν οι πολιτικοί μας και οι τοπικοί άρχοντες, όταν ασχολήθηκαν με το μεγάλο έργο συντήρησης και αναβάθμισης της νέας εθνικής οδού Πολυκάστρου-Διοδίων Μαλγάρων σε λωρίδες δύο κατευθύνσεων.

Η ομάδα μας συντάσσεται, βεβαίως, με την πρόταση του Δημάρχου Παιονίας για απαλλαγή των κατοίκων και εργαζομένων στην περιοχή, προτείνοντας μάλιστα να προστεθούν στις κατηγορίες που απαλλάσσονται και οι ετεροδημότες –που έχουν δηλωμένη ιδιοκτησία στους παραπάνω οικισμούς– ώστε να τονωθεί η περιοχή μας. Εκφράζουμε, όμως, την αντίθεσή μας στην αντιπρόταση του Δημάρχου Παιονίας για τοποθέτηση πλευρικών διοδίων στους Ευζώνους αντί για το Πολύκαστρο, που αρχικώς προτάθηκε από την Εγνατία Οδό. Σωστά επικαλέστηκε ότι η λειτουργία διοδίων στο Πολύκαστρο θα θίξει την τοπική αγορά αλλά και η επικείμενη λειτουργία στους Ευζώνους θα καταδικάσει την περιοχή μας στη στασιμότητα και την ερήμωση. Ζητάμε την ίδια μεταχείριση για όλους τους δημότες και όχι μονόπλευρη, υποτιμητική αντιμετώπιση για τους κατοίκους της περιοχής μας ως δημότες τελευταίας κατηγορίας.

Η ομάδα μας ευαισθητοποιείται στα προβλήματα των κατοίκων της Ειδομένης και της ευρύτερης περιοχής. Εντόπισε, λοιπόν, την επικινδυνότητα της διαδρομής που καλούνται να χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους και θέτει το ζήτημα υπ’ όψιν των αρμοδίων. Ίσως είναι καιρός κάποιος (…) να παρέμβει, να ενδιαφερθεί επιτέλους και να δώσει λύση ώστε να εφαρμοστεί το καθεστώς ελεύθερης διέλευσης διοδίων των θιγμένων κατοίκων των όμορων περιοχών λειτουργίας του σταθμού διοδίων Ευζώνων. Ίδομεν….

Ως υστερόγραφο:

ΚΑΙ ΕΝΩ η επιστολή για την απαξιωτική συμπεριφορά της πολιτείας στο θέμα ελεύθερης διέλευσης προς τους κατοίκους της περιοχής μας βρίσκεται σ εξέλιξη, έντονη χιονόπτωση δυσχεραίνει την κυκλοφορία των οχημάτων στην διαδρομή αυτή (παλαιά εθνική οδό), η οποία έπειτα από την αύξηση της κυκλοφορίας των οχημάτων όπως περιγράψαμε, χαρακτηρίζεται επικίνδυνη.

Αυτή αποτελεί καθημερινή υποχρεωτική διαδρομή μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής μας. Σύντομα θα κλείσει από το χιόνι ή στην καλύτερη θα παρουσιάζει παγετό. Ο κίνδυνος και ο παγετός θα υποχρεώσουν τους τους οδηγούς της περιοχής μας να καταβάλουν το αντίτιμο στο σταθμό των διοδίων ……..ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.

Σχολιάστε