My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πόσο πανικό έχεις νεαρέ Αντώνη;

kouloglou_360x270Του Στέλιου Κούλογλου.


Το πρωθυπουργικό γραφείο Σαμαρά έχει υποπέσει σε δεκάδες γκάφες και άλλες τόσες αμαρτίες, αλλά το να βγάλει ανακοίνωση-καταγγελία για μια γελοιογραφία , ξεπερνάει κάθε προηγούμενο: μόνο επί Ερντογάν στην Τουρκία, είχαμε επιθέσεις εναντίον γελοιογράφων σε πρωθυπουργικό επίπεδο. Το ότι πρόκειται για ένα σκίτσο (δημοσιεύεται παρακάτω) χωρίς τίποτα το ακραίο ή επιλήψιμο, δεν προσθέτει πολλά πράγματα στην υπόθεση: η σάτιρα επιτρέπει σχεδόν τα πάντα, εκτός και αν ο στόχος της έχει πανικοβληθεί.

Είναι ακριβώς ο πανικός, που επικρατεί στο επιτελείο Σαμαρά. Είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός υποφέρει από ανασφάλεια, αλλά οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά το καλοκαίρι – κορυφαία, ανάμεσα τους, η μέτρηση της Palmos Analysis για το Tvxs-  την αύξησαν κατακόρυφα.

Στην ΔΕΘ ο κ. Σαμαράς είχε την εικόνα ενός ανθρώπου που παρευρισκόταν και έπρεπε να μιλήσει με το ζόρι. Απέρριψε την πρόταση να δώσει συνέντευξη τύπου, όπως όλοι οι προκάτοχοι του από την μεταπολίτευση, παρ’ ότι οι συνεργάτες του που το πρότειναν τον διαβεβαίωναν ότι θα μπορούσε να δοθεί η δυνατότητα ερωτήσεων μόνο σε φιλικούς δημοσιογράφους. Σύμφωνα με ανθρώπους από τον στενό του περιβάλλον, ο πονοκέφαλος που τον ταλαιπώρησε στην Θεσσαλονίκη «πρόδιδε κατάθλιψη».

Είναι τέτοιος ο πανικός, ώστε αποφάσισαν να μην μεταδώσουν τηλεοπτικά την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά της Μεταπολίτευσης για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτή η νέα παρέμβαση  ήταν και η αιτία των παραιτήσεων των διευθυντικών στελεχών της ΝΕΡΙΤ, που δεν μπορούσαν να ανεχθούν και άλλον εξευτελισμό.

Τα συνεχή αυτογκόλ της κυβέρνησης με τον ΕΝΦΙΑ και οι αποστασιοποιήσεις βουλευτών της ΝΔ έχουν μετατρέψει ανασφάλεια και φοβίες σε σύνδρομο καταδίωξης. Γι’ αυτό η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου για την γελοιογραφία του εξαιρετικού Solup βλέπει ξένο δάκτυλο: «Το άθλιο πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα “Το Ποντίκι”, οι εμπνευστές του και όσοι κρύβονται πίσω από τους εμπνευστές του, να γνωρίζουν ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν άγεται, ούτε φέρεται, ούτε κάμπτεται από κανέναν».

Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι εμπνευστές … των εμπνευστών μιας γελοιογραφίας που ρωτά τον βενζινοπώλη Σαμαρά «πόσο χαμηλά την έχει»; Μήπως ψεκάζουν και το Μέγαρο Μαξίμου; Τουλάχιστον στις τελευταίες μέρες της Πομπηίας, δεν είχαν χάσει το χιούμορ τους.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε