My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Πόσο μαγικός είναι ο χώρος της βιβλιοθήκης!

*Έληξε με μεγάλη επιτυχία η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης.

Γράφει η Χαρούλα Καραμπίδου, αντιπρόεδρος εφορευτικού συμβουλίου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς.

Οι πολιτιστικοί οργανισμοί μεταξύ των οποίων και οι βιβλιοθήκες, επαναπροσδιορίζοντας το ρόλο τους και επιδιώκοντας να προσελκύσουν ένα ευρύτερο κοινό, προσφέρουν εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες, δημιουργώντας αμφίδρομη επικοινωνία με τον επισκέπτη, ενσωματώνοντάς τον στις δράσεις τους και προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες.

Οι βιβλιοθήκες πέρα από την υψηλή συμβολική και πολιτιστική τους αξία, δεν αποτελούν απλά χώρους «αποθήκευσης» γραπτών τεκμηρίων του παρελθόντος και του παρόντος όπου όλοι μπορούν να έχουν εύκολα πρόσβαση αλλά και κέντρα πληροφόρησης, εκπαίδευσης, δημιουργικότητας, φαντασίας, κοινωνικοποίησης και συνεργατικότητας.

Οι ποικίλες δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά αποτελούν ένα βασικό κομμάτι της λειτουργίας της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς, αφού μέσα από το παιχνίδι και τη χαρά της ανακάλυψης, εμπλέκουν με τρόπο βιωματικό και ψυχαγωγικό εκατοντάδες μαθητές στην αναζήτηση της γνώσης.

Συγκεκριμένα από τις 24 Ιουνίου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου 2019 , υλοποιήθηκαν 22 δράσεις. 338 παιδιά έκαναν «μακροβούτι» στα βιβλία και 23 εθελοντές εμψύχωσαν, μοίρασαν το κέφι και το μεράκι τους, συμβάλλοντας στην επιτυχημένη καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης 2019.

Έτσι, το διάστημα αυτό των καλοκαιρινών μηνών επισκεφτήκαμε το Σπήλαιο Κιλκίς, ταξιδέψαμε με τη φαντασία μας στο Παρίσι, χορτάσαμε γεύσεις και γέμισαν τα μάτια μας χρώματα και εικόνες. Μιλήσαμε για τη διαφορετικότητα, την προσβασιμότητα, τη φιλία, την αλληλοαποδοχή και την αγάπη. Φανταστήκαμε ένα λούτρινο ζωάκι να γίνεται πρωταγωνιστής των ιστοριών, ένα βότσαλο να βρίσκει φιλόξενα νερά σε ξένες θάλασσες.

Τη φύση να γίνεται ένας τεράστιος πανέμορφος καμβάς, τους μαρκαδόρους να επαναστατούν, πιάτα και ποτήρια να γίνονται έργα τέχνης. Πειραματιστήκαμε με το χρόνο, βάλαμε τη στολή του αρχαιολόγου και ανακαλύψαμε χαμένους θησαυρούς. Και όλα αυτά με αφορμή ένα …βιβλίο!

Ένα βιβλίο όπλο κατά της στείρας φαντασίας, της νωθρής σκέψης, του αναλφαβητισμού, του μαύρου της ψυχής. Για φαντάσου… μέσα από ένα ποίημα, μια ιστορία, ένα μουσικό κομμάτι να γίνεσαι εσύ ο ήρωας του βιβλίου, να ταξιδεύεις σε άλλους τόπους και σε άλλες εποχές και να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα.

Σχολιάστε