My Twitter Feed

19 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αλέξανδρος: 6ος και βλέπει ψηλότερα -

Δευτέρα, 18 Μάρτιος, 2019

«Ψίχουλα» για την επιχειρ/κότητα -

Δευτέρα, 18 Μάρτιος, 2019

Τσαντάκης με μεγάλη συγκέντρωση -

Δευτέρα, 18 Μάρτιος, 2019

Σκληρά μέτρα για οφειλέτες -

Δευτέρα, 18 Μάρτιος, 2019

Για ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού -

Δευτέρα, 18 Μάρτιος, 2019

«Εγκατάλειψη του Αθλητισμού» -

Δευτέρα, 18 Μάρτιος, 2019

ΝΟΔΕ: Απομάκρυνση της Κ. Πάκα -

Δευτέρα, 18 Μάρτιος, 2019

Χρ. Γιαννούλης: «Δεν τους φοβάμαι» -

Σάββατο, 16 Μάρτιος, 2019

Μαρινάκης εναντίον διαπλοκής!

Της Αντας Ψαρρά.


Σηκώθηκε ακόμα και η τρίχα της γάτας των Ιμαλαΐων του Σταύρου Ψυχάρη διαβάζοντας το χθεσινό κύριο άρθρο της Ναυαρχίδας Μαρινάκη.

Σε έναν αχταρμά ασθενικής -είναι η αλήθεια- μνήμης για την ένδοξη εφημερίδα «που δημιουργήθηκε από μία πρωτοβουλία ισχυρών αστικοφιλελεύθερων προσωπικοτήτων», το «Βήμα», σύμφωνα με τον τωρινό αρθρογράφο «ήταν ένας φάρος ικανός να μεταλαμπαδεύσει στη χώρα τις αναλλοίωτες και ανεκπλήρωτες όπως αποδεικνύεται στις μέρες μας αρχές και αξίες του αστικοδημοκρατικού εκσυγχρονισμού».
Το κύριο άρθρο συνεχίζει, αναφέροντας τις αρχές και τις αξίες που υπηρέτησε η εφημερίδα «που βρήκε απέναντί της βασιλείς, πρωθυπουργούς, δικτάτορες, κινηματίες, και λοιπούς υστερόβουλους δυνάστες, οικονομικούς και άλλους οι οποίοι δεν άντεχαν ακριβώς τις αρχές και τον έλεγχό του».

Τώρα, βέβαια, αν στη μεγάλη ιστορία της εφημερίδας λειάνθηκαν συχνά οι αντιθέσεις με βασιλείς, πρωθυπουργούς, δικτάτορες και κινηματίες λίγοι το θυμούνται, μια και όσοι έκαιγαν κατά καιρούς τα φύλλα της εφημερίδας έχουν πλέον γεράσει, ενώ μόνο σε αρχεία βρίσκονται τα έγκυρα άρθρα Ελλήνων και ξένων αναλυτών για το πώς οι ιστορικοί ιδιοκτήτες του «Βήματος» ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις στην Ελλάδα.

Φαίνεται δε και από τη συνέχεια του κύριου άρθρου, που υπερασπίζεται τον νέο ιδιοκτήτη του από τους σκευωρούς και τους διαπλεκόμενους, ότι το χούι για το ανεβοκατέβασμα κυβερνήσεων δεν το έχει χάσει η ιστορική αυτή εφημερίδα. Ολο το υπόλοιπο μακροσκελές κύριο άρθρο είναι γραμμένο πρωτίστως εναντίον της κυβέρνησης, αλλά δευτερευόντως και εναντίον όλων των γνωστών επιχειρηματιών (πλην Αλαφούζου και Βαρδινογιάννη) που σε αντίθεση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι περίπου ενεργούμενα του ΣΥΡΙΖΑ!

Ακόμα και τον «αυτοδημιούργητο» επί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ Λαυρεντιάδη, με τις μεγάλες απάτες και τις ισχυρές πολιτικές και ιερές σχέσεις, χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ ο αρθρογράφος. Σπεύδει μάλιστα να παρουσιάσει τους εργαζόμενους του συγκροτήματος ενωμένους ως μία γροθιά απέναντι σε όσους σταλινικούς προπαγανδιστές θέλησαν λυσσαλέα να τους εξαγοράσουν και να τους ποδηγετήσουν και στη συνέχεια «μετέφεραν την πίεση στον εκδότη μας».

Κι αν κανείς αναρωτηθεί εδώ προς τι όλο αυτό το μακροσκελές ηρωικό άρθρο, ειδικά όταν είναι γνωστή από ιδρύσεως του «Βήματος» η αλλεργία του σε κάθε τι αριστερό, το ζουμί βρίσκεται στο τέλος!

Ολο το άρθρο είναι τελικά γραμμένο μετά την πικρή γεύση που άφησε η αποχώρηση του Πέτρου Κόκκαλη από τον συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Μώραλη. Τα φιλομαρινακικά ΜΜΕ, που πανηγύριζαν το 2014 όχι μόνο για τον γιο αλλά ακόμα και για τον ίδιο τον Σωκράτη Κόκκαλη, σπεύδοντας μάλιστα να προαναγγείλουν τότε και τη δική του προσχώρηση στον «Πειραιά Νικητή», σήμερα είδαν διαπλοκή και προδοσία.

Κι όλα αυτά επειδή απλά αποχώρησε ο Π. Κόκκαλης από τον συνδυασμό Μώραλη – Μαρινάκη. Πού να ανακοινώσει, όπως αναμένεται, και τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε