My Twitter Feed

29 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Κι οι περιπατητές ενάντια στη μονάδα -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Διακοπές ρεύματος σε 22 οικισμούς -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Τα βρόντηξε ο Γ. Μιχαηλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δήμος Παιονίας: Μην ρυπαίνετε -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Aντικατάσταση δικτύων ύδρευσης -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτη πολιτική παρέμβαση της <Πολιτεία 2021>

Ο νεοιδρυθείς Πολιτικός Όμιλος “Πολιτεία 2021”, στον οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο Κιλκισιώτης πρώην υπουργός, Σάββας Τσιτουρίδης, προχώρησε στην πρώτη του δημόσια πολιτική παρέμβαση. Αντικείμενό της είναι η διαδικασία των επαφών της τρόικας στη χώρα μας, με τον Όμιλο ν` ασκεί κριτική στη πρακτική των ελληνικών κυβερνήσεων να συνομιλούν στελέχη της απ` ευθείας με τους υπηρεσιακούς ξένους παράγοντες.

Θυμίζουμε ότι χθες Πέμπτη συναντήθηκε με την τρόικα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς.

Σε ανακοίνωσή της, λοιπόν, η “Πολιτεία 2021”  αναφέρει:

Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, πέραν των άλλων, καθιέρωσαν μια λαθεμένη διαπραγματευτική πρακτική. Τα στελέχη του κλιμακίου της Τρόικα και της “ομάδας κρούσης” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, όσο υψηλόβαθμα και αν είναι, παραμένουν διοικητικά – τεχνοκρατικά στελέχη διεθνών οργανισμών. Η διεθνής πρακτική των διαπραγματεύσεων επιβάλλει συναντήσεις τέτοιων στελεχών να γίνονται με ομολόγους των, που είναι τα στελέχη της διοίκησης και τεχνοκράτες των κρατών που επισκέπτονται.

Στην Ελλάδα έχουμε παραβιάσει αυτή την βασική πρακτική. Διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνοκράτες διεθνών οργανισμών συσκέπτονται με πρωθυπουργούς, υπουργούς και πολιτικούς αρχηγούς. Η νέα κυβέρνηση οφείλει να αναθεωρήσει άμεσα τη λαθεμένη αυτή πρακτική. Θα γίνει έτσι ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της κοινής λογικής και την επιτυχή προώθηση εθνικών διαπραγματευτικών στόχων. Οι παρεμβάσεις πολιτικών και κυβερνητικών στελεχών θα είναι αποτελεσματικότερες εάν γίνονται στο δικό τους πολιτικό «επίπεδο».

Σχόλια
One Response to “Πρώτη πολιτική παρέμβαση της <Πολιτεία 2021>”
  1. Ο/Η ΟΦΙΣ λέει:

    Λογικο.Καποιος πρεπει να σταματησει αυτην την απαραδεκτη νοοτροπια στην Ελλαδα. Αντε ο ΓΑΠ εφερε την τροικα. Αντε ο Παπαδημος ηταν τσιρακι της. Ο Σαμαρας τι κανει ;

Σχολιάστε