My Twitter Feed

20 Δεκεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έπεσε παγετός στα Κρούσια -

Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου, 2021

“Υπάρχουν μελέτες για αρδευτικά;” -

Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου, 2021

Ιδού τι έγινε και τι όχι στο ΓΝΚ -

Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, 2021

Σταθερά στο “βαθύ κόκκινο”! -

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, 2021

Παιονία: Τεστ σε μόνιμη βάση -

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, 2021

Κιλκίς: Λαμπερή πρεμιέρα γιορτών -

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, 2021

Ξεκίνησαν τα σχολικά γεύματα -

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, 2021

“Ο πολίτης είναι Απροστάτευτος” -

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, 2021

Πρώτη και αήττητη η ΚΟΥΠΑ Κιλκίς

Κείμενο, Φωτογραφίες, Video, Στατιστική Ανάλυση: Γιάννης Σιταρίδης.

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Η ΚουΠα Κιλκίς διατηρήθηκε στην κορυφή με τον απόλυτο απολογισμό 9 νικών και καμίας ήττας, μετά την πρόσφατη εκτός έδρας νίκη επί του Βατανιακού.

ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ

Το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα με την ΚούΠα να διατηρεί ένα ισχνό προβάδισμα χωρίς ωστόσο να μπορεί να ξεφύγει από το διώκτη της. Η ομάδα του Βατανιακού επέλεξε να αμυνθεί κυρίως με ζώνη, μια επιλογή που ελλείψει της απουσίας του Γιώργου Θεοδωράκου από το παιχνίδι ίσως της έδινε το πλεονέκτημα. Τα τρίποντα δεν μπήκαν για την ομάδα μας στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ η ανά διαστήματα ολιγωρία στην άμυνα έδινε το δικαίωμα ανανέωσης των επιθέσεων στους γηπεδούχους. Το δεκάλεπτο έληξε με το κλειστό 17-19 υπέρ της ΚούΠα. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό με το Βατανιακό να προσπερνά προς το μέσο του δεύτερου δεκαλέπτου και να κλείνει το ημίχρονο προηγούμενος με διαφορά δύο πόντων.

Όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά για τους γηπεδούχους. Μέχρι τη στιγμή που μπήκε πιο ενεργά στην εξίσωση του αγώνα ο Συμεών Παπαδόπουλος, ο οποίος ως εκείνη τη στιγμή ήταν συνεπής στα καθήκοντά του, οργανώνοντας πιέζοντας στην άμυνα ενώ ήταν ελαφρώς άστοχος στην επίθεση έχοντας πετύχει 6 πόντους με 2/9 σουτ εντός πεδιάς μεταξύ των οποίων 2/6 τρίποντα.

Το τρίτο δεκάλεπτο κύλησε με το Βατανιακό οδηγό καθόλη τη διάρκειά του, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να απομακρυνθεί. Η ΚουΠα πολύ γρήγορα με περίσσεια αυτοπεποίθηση μείωνε όποτε έχανε την επαφή με το σκορ. Το δεκάλεπτο έκλεισε με 57 – 53 υπέρ των γηπεδούχων, του οποίου τα αποθέματα ενέργειας ωστόσο έδειχναν να μειώνονται δραματικά. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ΚούΠα Κιλκίς κυριάρχησε ολοκληρωτικά. Το κέρδισε με το εμφατικό επιμέρους 23 – 7. Ο Συμεών Παπαδόπουλος από ένας κλασικός αξιόπιστος play maker των 6 πόντων της 1 ασίστ και του 1 κλεψίματος του πρώτου μέρους μετατράπηκε σε εξωπραγματικό σκόρερ ολκής στο δεύτερο, των 23 πόντων με αξιοζήλευτα ποσοστά ευστοχίας (3/3 βολές, 4/7 δίποντα και 5/7 τρίποντα).

Αυτός ήταν που έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης και συμπαρέσυρε τους υπόλοιπους. Η ομάδα έκλεψε μπάλες, έτρεξε στον αιφνιδιασμό, βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων και τη χτύπησε από κάθε σημείο του γηπέδου (μέσα από το «ζωγραφιστό» με καλάθια του Μουστάκα που επανήλθε μετά τον τραυματισμό του ορεξάτος και έξω από τη γραμμή του τριπόντου από τον καυτό Παπαδόπουλο). Τα αλλεπάλληλα τρίποντα άνοιξαν ακόμα περισσότερο την άμυνα δίνοντας την ευκαιρία στον Ημερίδη να χτυπήσει προς τα μέσα ή να πασάρει σε ελεύθερο να σκοράρει συμπαίκτη του.

Από την πλευρά των αντιπάλων ο πολύ ποιοτικός και καθόλη τη διάρκεια του αγώνα στενά μαρκαρισμένος Μπίσμπας έδειχνε να χάνει αρκετή από την ενέργειά του και να παθαίνει καθίζηση μαζί με όλη την ομάδα του προς το τέλος του αγώνα.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ “Beast Mode”

Ζητούσε απεγνωσμένα από τον προπονητή του να τρέξει την ομάδα. Ήξερε πως μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα, ειδικά από τη στιγμή που παρατηρούσε πως ο αντίπαλος χάνει τη σπιρτάδα και την ενέργεια του. Όταν εν τέλει έγινε αυτό που επιζητούσε, όλα έμοιαζαν και ήταν πράγματι διαφορετικά. Ο Συμεών γύρισε το διακόπτη σε “BEAST MODE” και συμπαρέσυρε την ομάδα. Δεν σταματήθηκε ποτέ και από κανέναν. Τα εύστοχα τρίποντα στον αιφνιδιασμό δείχνουν πόσο πολύ ξεχείλιζε από αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

Η ομάδα ήταν συνολικά άστοχη (26/68 σουτ εντός παιδιάς). Τις κρίσιμες στιγμές ωστόσο έδειξε την κλάση της. Τα σουτ που έπρεπε να μπουν μπήκαν είτε από τον Ημερίδη είτε από τον man of the match Συμεών. Ήταν επίσης εύστοχη και στις βολές (18/20, 80%, season high) με τον Ημερίδη κυρίως να φθείρει τους αντιπάλους του και να σκοράρει τις 11 από τις 13 φορές που στήθηκε στη γραμμή. Συνολικά δεν ήταν μια καλή βραδιά για τους αριθμούς της στατιστικής, αυτό ωστόσο λίγο ενδιαφέρει μιας και η ομάδα έφυγε ικανοποιημένη με το ροζ φύλλο της νίκης από το κλειστό της Κατερίνης.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Ακούγεται τετριμμένο πλέον, αλλά όσοι αγωνίστηκαν διακρίθηκαν. Από τους πρωταγωνιστές μέχρι τους ρολίστες, όλοι έδωσαν το 100% και αυτό μόνο ευχάριστα ηχεί στα αυτιά του coach και των υπόλοιπων. Ογκόλιθος ο Πατσούρης των 5 κλεψιμάτων και όλων αυτών που κάνει στην άμυνα που ούτε φαίνονται, ούτε απεικονίζονται στατιστικά. Δυναμική και η είσοδος του Μουστάκα που μας θύμισε ανά διαστήματα τις παλιές καλές εποχές. Θετικός όσο αγωνίστηκε ο αρχηγός Ποζίδης, αφήνοντας όλη του την ενέργεια στο παρκέ. Ευχάριστη και σημαντική η παρουσία του Δημήτρη Βακιρλή που γέμισε τη ρακέτα, αλλά και των δίδυμων Σταύρου και Λάμπρου Τσιλιγκαρίδη που εκτός από το μέλλον που ούτως ή άλλως έχουν μπροστά τους, δείχνουν να έχουν και παρόν. Όσο για το Γιώργο Φιλιππίδη, η εξέλιξή του είναι μονόδρομος, προσθέτοντας όλο και περισσότερα λεπτά συμμετοχής σε κάθε αγώνα.

Συμεών Παπαδόπουλος

Πήρε τη ομάδα από το χέρι και την οδήγησε στη νίκη. Ήταν ο καλύτερος! Αγωνίστηκε 40 ολόκληρα λεπτά και έδειχνε πως είχε κι άλλο να δώσει μετά το τέλος του αγώνα. Έτρεξε κάθε τετραγωνικό εκατοστό του γηπέδου. Ήταν ο «κακός μπελάς» των αντιπάλων σε άμυνα και επίθεση. Πάσαρε λιγότερο σε σχέση με άλλες φορές αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Ο τύπος έπαιξε τελικά για δύο (να μην ξεχνάμε πως έλειπε ο Γιώργος Θεοδωράκος). Ο στατιστικός του απολογισμός, 29 πόντοι με 6 τρίποντα (6/11), 8 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 3 ασίστ και 1 λάθος. Όσο για την άμυνα που έπαιξε και τις βοήθειες που έδωσε σε συμπαίκτες του; Δεν ανακαλύφθηκε δυστυχώς ακόμα η συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία, ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να ποσοτικοποιηθεί.

Μπάμπης Ημερίδης

Ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι «διπλός». (double double με 26 πόντους και 14 ριμπάουντ μαζί με 4 ασίστ και 3 κλεψίματα). Ο Μπάμπης κράτησε την ομάδα στο πρώτο ημίχρονο σκοράροντας 19 με αξιοθαύμαστα ποσοστά (6/6 βολές, 5/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο), μέχρι τη στιγμή που παρέδωσε τη σκυτάλη στο Συμεών. Υπήρξαν στιγμές που ήταν χάρμα ιδέσθαι. Καταπληκτική στιγμή, το «σπάσιμο αστραγάλων» μετά από προσποίηση σε αντίπαλο λίγο πριν αναπαυτεί η μπάλα στο διχτάκι.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ήταν η τελευταία στροφή του πρώτου γύρου. Η ομάδα έπαιξε χωρίς τον άνθρωπο που αποτέλεσε κατά ομολογία όλων, τον πόλο έλξης για τους υπόλοιπους, το Γιώργο Θεοδωράκο. Παρόλα αυτά ανταποκρίθηκε σε ακόμα ένα παιχνίδι παίρνοντας θετικό πρόσημο για την προσπάθεια που κατέβαλε, την ηρεμία στις επιλογές της και την κυνικότητα στον τρόπο που επιζητά και παίρνει εν τέλει το επιθυμητό για αυτήν αποτέλεσμα.

Μεσολαβεί τώρα το εορταστικό διάστημα τριών εβδομάδων μέχρι τις 8 Ιανουαρίου που ξεκινά ο δεύτερος γύρος. Κρατάμε λοιπόν όλες τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε σε αυτά τα 9 πρώτα παιχνίδια και ευχόμαστε να ζήσουμε ίδιες και ακόμα μεγαλύτερες στα ερχόμενα με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Μέχρι τότε; Χρόνια πολλά, χαρούμενα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!!!

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης Θ.)

Παπαδόπουλος Σ. 29(6τρ.), Ημερίδης 26(1τρ.), Ποζίδης 2, Παπαδόπουλος Ν., Βακιρλής 2, Χρυσάφης, Τσουλφαΐδης, Πατσούρης 5(1τρ.), Μουστάκας 6, Τσιλιγκαρίδης Σ. 2, Τσιλιγκαρίδης Λ. 2, Φιλιππίδης 2.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 17-19 / 36-34 / 57-53 / 64-76

Δείτε το Video από την παρακάμερα του αγώνα :

Σχολιάστε