My Twitter Feed

26 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτα οι ανάγκες των κατοίκων

(Βίντεο) Στις περιοχές που τα δασικά οικοσυστήματα είναι υπό διαχείριση, όπως στην ΠΕ Κιλκίς, θα πρέπει υποχρεωτικά να καλύπτονται κατά προτεραιότητα όλες οι ατομικές ανάγκες των κατοίκων των ορεινών και παραδασόβιων περιοχών.

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κιλκίς, Γιώργου Γεωργαντά, με θέμα τη “μη κάλυψη ατομικών αναγκών σε καυσόξυλα κατά παράβαση του νόμου».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ο κ. Σταθάκης συμφώνησε με το περιεχόμενο της επίκαιρης ερώτησης τονίζοντας κατά λέξη:

«Ανεξαρτήτως του προϋπολογισμού διευκρινίζουμε ότι προτεραιότητα στην παραλαβή ξύλων, καυσόξυλων για ατομικές ανάγκες εκεί που υπάρχει διαχειριστική μελέτη και συνεταιρισμός που ξυλεύει είναι για τους τοπικούς κατοίκους, άρα από τη διαχειριστική μελέτη ξυλεύεται μια ποσότητα Α και αφαιρείται αυτή που χρησιμοποιείται πλέον για τις ατομικές ανάγκες των πολιτών που ζουν στα χωριά αυτά…»

Ο κ. Γεωργαντάς ζήτησε από τον υπουργό για τη νέα περίοδο να αποσταλεί εγκαίρως διευκρινιστική εγκύκλιος προς όλα τα Δασαρχεία της χώρας για την υποχρέωση τους να κινηθούν εντός αυτού του πλαισίου.

Δείτε το βίντεο της συζήτησης στη Βουλή

Σχολιάστε