My Twitter Feed

30 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση από Κιλκίς για τη διάθεση φαρμάκων

Μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να γνωστοποίησε έναν μικρό αριθμό φαρμακείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, απ` τα οποία θα μπορούν οι καρκινοπαθείς και πάσχοντες από άλλες ασθένειες (τετραπληγικοί, νεφροπαθείς κ.α.) να προμηθεύονται τα φάρμακά τους, αλλά το πρόβλημα για τους ασθενείς εκτός των πόλεων αυτών είναι μεγάλο. Κι αυτό, επειδή οι ασθενείς π.χ. του νομού μας δεν μπορούν να βρουν τα φάρμακά τους εδώ και είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται οι ίδιοι ή εξουσιοδοτημένοι συγγενείς τους στη Θεσσαλονίκη.

Γι` αυτό κι ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Κιλκίς, Δημ. Αγαθόπουλος, κατέθεσε σήμερα στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο μια πρόταση που  θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα για όλη την περιφερειακή Ελλάδα. Η πρόταση λέει ότι η τα φάρμακα των ασθενών θα μπορούσαν να διατίθενται απ` τα φαρμακεία της Περιφέρειας, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για τα ίδια, μετά από σχετική εντολή του ΕΟΠΥΥ. Πιο συγκεκριμένα, οι ασθενείς θα μπορούσαν να παραγγέλνουν τα φάρμακά τους στα κατά τόπους φαρμακεία, τα οποία στη συνέχεια θα  τα παραλαμβάνουν απ` τον ΕΟΠΥΥ για να τα διαθέσουν σε 2 -3 μέρες στους ασθενείς.

Η πρόταση, που προήλθε από σημερινή παρέμβαση του Κιλκισιώτη φαρμακοποιού Κώστα Κωνσταντινίδη σε εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, θα συζητηθεί στη μεθαυριανή συνεδρίαση του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αλλά το θέμα είναι αν θα γίνει αποδεκτή απ` τον ΕΟΠΥΥ.

Σχολιάστε