My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόσφυγες: Συνεχίζεται η διέλευση

prosfyges-metanastes-eidomeni-001Συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα η διέλευση προς τη ΠΓΔΜ, των μεταναστών που είχαν εγκλωβιστεί τα προηγούμενα 24ωρα στην Ειδομένη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες καθημερινά περνούν τα σύνορα περί τα 1000 άτομα. Στο μεταξύ, σύσκεψη φορέων της περιοχής, πραγματοποιείται και σήμερα το μεσημέρι.

Όπως ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, περισσότεροι από 7.000 μετανάστες έφτασαν στη Σερβία τη νύχτα του Σαββάτου, αφού διέσχισαν την ΠΓΔΜ.

Ωστόσο συνεχίζεται παράλληλα και η προσέλευση των μεταναστών από τις καραβιές που φτάνουν στον Πειραιά, καθώς θα καταπλεύσει εκεί μέσα στη μέρα το επιβατηγό οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.500 πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ χθες το ίδιο πλοίο μετέφερε στο λιμάνι του Πειραιά, άλλους 2.500 πρόσφυγες, από την Κω,την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σάμο.

Η Ε.Ε.

“Η κατάσταση στη FYROM βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εντός των προσεχών ημερών θα γίνει σύνοδος των υπουργός Εσωτερικών ή Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ για το μεταναστευτικό. Η δήλωση έγινε λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του Γάλλου προέδρου Ολάντ με την καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο, όπου θα συζητήσουν τη μεταναστευτική κρίση.

Όσο για τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε άρθρο του σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αυτή δεν είναι η Ευρώπη στην οποία θέλω να ζήσει!

 

Σχολιάστε