My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Πρόσκοποι: Μοιράζουν σάντουϊτς!

Το Κιλκίς θα είναι μια απ` τις πόλεις της χώρας στις οποίες θα υλοποιηθεί την Κυριακή 23 Νοεμβρίου μια ιδιαίτερη δράση των προσκόπων, οι οποίοι θα «μοιραστούν» με τον κόσμο σάντουιτς!

afisa-proskopoi-001«Θα συνδυάσουμε μια δράση πραγματικής προσφοράς φαγητού με μια δράση ευαισθητοποίησης πάνω στην αξία του να μοιράζεσαι. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε και τις δύο διαστάσεις της κοινωνικής προσφοράς των Προσκόπων: τη δράση για την ανακούφιση των ασθενέστερων συνανθρώπων μας, αλλά και -το πιο σημαντικό- τη διαρκή διαπαιδαγώγηση πάνω στην αξία της καθημερινής προσφοράς, της καθημερινής “καλής πράξης” και τη συμβολή στη δημιουργία ενεργών, ευαίσθητων και χρήσιμων πολιτών» αναφέρουν οι πρόσκοποι.

Τα σάντουιτς που θα έχουν ετοιμάσει θα είναι δωρεάν αλλά υπό έναν όρο. Για να πάρει κάποιος θα πρέπει ο ίδιος να το κόψει στη μέση και να το μοιραστεί με έναν άλλο περαστικό στο σημείο που θα λάβει χώρα η δράση. «Θα τον καλέσουμε εκείνη ακριβώς τη στιγμή να ανακαλύψει πόσο πιο απολαυστικό γίνεται κάτι όταν το μοιράζεσαι» σχολιάζουν.

Οι Πρόσκοποι γνωρίζουν πολύ καλά το γιατί. Εδώ και 100 χρόνια κάνουν πράξη την προσφορά και ξέρουν καλύτερα από όλους ότι το δώρο που χαρίζεις, που μοιράζεσαι, σε κάνει πιο ευτυχισμένο, πιο χαρούμενο από το δώρο που σου χαρίζουν. Κι αν αξίζει ένα μήνυμα να το περάσουν σε όλους, ιδιαίτερα σήμερα, τότε είναι αυτό: πως το πιο ωραίο πράγμα στη ζωή είναι να μοιράζεσαι, το πιο ωραίο σάντουιτς από όλα… είναι το μισό!

Η δράση θα γίνει σε κεντρικά σημεία σε Αθήνα (Σύνταγμα, Φωκιώνος Νέγρη, λόφος Βουλιαγμένης, πλατεία αγίας Γλυκερίας, πλατεία Αγίου Μελετίου, πλατεία Αγίου Θωμά, πλατεία Μεσολογγίου, πλατεία Αγίου Παντελεήμονα), Θεσσαλονίκη (πλατεία Αμπελοκήπων), Χίο (δημοτικό θέατρο, πλατεία Ερυθιανής στο Βροντάδο), Ξάνθη (κεντρική πλατεία και εμπορικό κέντρο Odeon), Κέρκυρα (πλατεία Λιστόν), Ηράκλειο Κρήτης (πλατεία Ελευθερίας και Λιονταράκια), Κομοτηνή, Βέροια, Κιλκίς, Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Βόλος και Σαλαμίνα.

Τη δράση την έχουν αγκαλιάσει όλα τα Προσκοπικά Συστήματα (320 σε όλη την Ελλάδα), τα οποία θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα στις γειτονιές τους.

Εκεί οι πρόσκοποι θα στήσουν για δύο ώρες (11.00-13.00) την αυτοσχέδια καντίνα τους με ένα ζωγραφιστό ή τυπωμένο πανό όπου και θα μοιράσουν στους περαστικούς το σαντουιτσάκι χαρίζοντάς τους και το τυπωμένο παραμύθι με το μήνυμά τους.

Ανάλογα με τον κόσμο που περνά από την πλατεία πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια αυτής της διανομής, πρόσκοποι και περαστικοί θα παίξουν γνωστά προσκοπικά παιχνίδια που όμως έχουμε μεταμορφώσει σε παιχνίδια αλληλεγγύης. Με κάθε παιχνίδι που ολοκληρώνει ένα παιδί θα παίρνει και το ανάλογο αναμνηστικό αυτοκολλητάκι για τη στολή ή το μπλουζάκι του.

«Μπορεί να μην χορτάσει κανείς με μισό σάντουιτς. Θα φροντίσουμε όμως το συγκεκριμένο… να μην το ξεχάσει ποτέ» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το σώμα Ελλήνων προσκόπων.

Η δράση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Πηγή: tovima.gr

Σχολιάστε