My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Πρόγραμμα για Πολεμικό Μουσείο Κιλκίς

stratiotiko-mouseio-kilkisΗ Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν.Κιλκίς, ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν στην ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, σχεδίασε ένα εκπαιδευτικό μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με θέμα: «Πολεμικό Μουσείο Κιλκίς – Αναζητώ την ιστορία του τόπου μου.»

Ο σχεδιασμός του προγράμματος αυτού πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του Διοικητή της 71Α/Μ Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ», Ταξίαρχου κ.Δ. Μπίκου και περιλαμβάνει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό για την ιστορία του τόπου και για τα εκθέματα του Μουσείου.

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας, οι οποίοι θα επισκεφτούν το Πολεμικό Μουσείο του Κιλκίς , να προσπαθήσουν να γνωρίσουν σε βάθος την τοπική ιστορία και τη σημασία της Μάχης του Κιλκίς, να προσδιορίσουν σημεία σχετικά με την ιστορική γεωγραφία της πόλης, ακόμη να αποκτήσουν τη δυνατότητα της προσωπικής σύνδεσης με τον ιστορικό χρόνο.

Το υλικό του προγράμματος περιλαμβάνει προτάσεις για δραστηριότητες πριν την επίσκεψη στο Μουσείο, φύλλα εργασίας και προτεινόμενη δραματοποίηση, που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο χώρο του Μουσείου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ή και αργότερα στο σχολικό χώρο.

Η παρουσίαση του εν λόγω προγράμματος, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με την αρ.πρωτ. ΣΕΠΕΔ 495/28-01-2014 εισήγηση της Συμβούλου Α΄κ.Α. Μάγγελ, θα γίνει από την εκπαιδευτικό κ. Παρέσσα Πολυχρονίδου, την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014, και ώρα 6 μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του εντευκτηρίου της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών.

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί, που θα θελήσουν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα και όσοι ακόμη ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά, να προσέλθουν στην παρουσίαση.

Φάκελοι με σχετικό ενημερωτικό υλικό θα διατίθενται στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα γραφεία των Υπευθύνων Σχολικών δραστηριοτήτων.

Σχολιάστε