My Twitter Feed

9 Δεκέμβριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρωτοβουλία ενάντια στα αιολικά -

Δευτέρα, 9 Δεκέμβριος, 2019

Ιατρική κάνναβη σε Πολύκαστρο -

Δευτέρα, 9 Δεκέμβριος, 2019

Σε Πάρκο – Κήπο το Χωριό -

Δευτέρα, 9 Δεκέμβριος, 2019

Ανεξάρτητος κι ο Παζαρτζικλής -

Δευτέρα, 9 Δεκέμβριος, 2019

Διαμαρτυρία για τα αδέσποτα -

Δευτέρα, 9 Δεκέμβριος, 2019

Ενίσχυση φορέα για Πάικο -

Δευτέρα, 9 Δεκέμβριος, 2019

Αποκαθήλωση του ΓΑΣ Κιλκίς στην Αξιούπολη! -

Κυριακή, 8 Δεκέμβριος, 2019

«Γιατί άργησαν τα ολιγομελή;» -

Κυριακή, 8 Δεκέμβριος, 2019

Πρωτοβουλία ενάντια στα αιολικά

Με ανακοίνωσή της, η Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στις Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σε Κιλκίς και Παιονία» καλεί τους πολίτες να ενημερωθούν και να αντισταθούν «ενάντια στην καταστροφή του τόπου και την οικονομική αφαίμαξη των ιδίων και της χώρας», γνωστοποιώντας ότι την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα των βουνών, θα βρίσκεται στον Πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, για να συζητήσει με τους πολίτες.

Στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αναφέρονται τα εξής:

«Στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης βιώνουμε τα τελευταία χρόνια μία ασύλληπτου μεγέθους καταστροφή της ελληνικής φύσης από άκρου σε άκρο από την επέλαση των ανεμογεννητριών, των πάσης φύσεως υδροηλεκτρικών και των μεγαφωτοβολταϊκών σε δημόσιες εκτάσεις.

Όλες σχεδόν οι βουνοκορφές και τα ορεινά ρέματα, προστατευόμενες η μη περιοχές, τεράστιες εκτάσεις θα ισοπεδωθούν για να γίνουν αυτά τα έργα. Χωρίς την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και με αδιαφανείς διαδικασίες έχουν ήδη δρομολογηθεί αμέτρητες νέες επεμβάσεις που θα καταστρέψουν ολοσχερώς το περιβάλλον της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Ν. Κιλκίς έχουν αδειοδοτηθεί ή είναι σε διαδικασία αξιολόγησης δεκάδες αιολικά βιομηχανικά «πάρκα», πολλά υδροηλεκτρικά και μεγαφωτοβολταϊκά χιλιάδων στρεμμάτων.

Σχεδιάζονται και αδειοδοτούνται πολλά αιολικά από το Πολύκαστρο και τον Αξιό έως τη Δοϊράνη και την κορυφογραμμή του Μπέλες, υδροηλεκτρικά στα ρέματα του Πάικου και γιγάντια φωτοβολταϊκά σε κοινόχρηστες και ιδιωτικές εκτάσεις.

Όπως σε όλη τη χώρα έτσι και εδώ, καταστρέφεται το εναπομείναν περιβάλλον με ανεπίστρεπτες βλάβες με μόνους κερδισμένους τις ξένες εταιρίες και τους ντόπιους συνεργάτες τους με χαμένους όλους τους άλλους που θα επιδοτούν αυτή την μεγάλη απάτη αφού στην πράξη τα αιολικά: προσφέρουν ελάχιστα στην ηλεκτροδότηση δικτύων, δεν εξοικονομούν ούτε υποκαθιστούν ορυκτά καύσιμα και δεν μειώνουν το CO2.

Ήδη στην Ευρώπη παραδέχονται την αποτυχία της πράσινης μετάβασης και σταματούν να εγκαθιστούν νέα αιολικά. Στην Γερμανία σταμάτησαν να εγκαθιστούν στη στεριά παραδεχόμενοι ότι η πράσινη μετάβαση με κόστος 500 δις Ευρώ δεν έφερε κανένα σχεδόν αποτέλεσμα.

Το ίδιο παράδειγμα ακολουθούν και άλλες χώρες όπως η Δανία και τις τελευταίες ημέρες ο Καναδάς. Αντίθετα εδώ οι κυβερνήσεις προωθούν τέτοιες αποτυχημένες τεχνολογίες με πάθος προς όφελος των εταιριών της αρπαχτής και σε βάρος των πολιτών που καλούνται να πληρώσουν πολύ ακριβά και χωρίς κάποιο θετικό αποτέλεσμα την πράσινη αυταπάτη.

Οι Πολίτες όμως ενημερώνονται και στην Ελλάδα και οι αντιδράσεις ενάντια στην καταστροφή της φύσης γιγαντώνονται από την Κρήτη ως τη Θράκη και από τη Μάνη ως το Βέρμιο και στα νησιά. Πολλοί Δήμοι όπως στα Άγραφα ( 5 νέοι Δήμαρχοι) στη Νάουσα, στις Κυκλάδες και αλλού όπως και Περιφέρειες όπως αυτή του Ν. Αιγαίου αντιδρούν μαζί με τους κατοίκους στην προοπτική μετατροπής των τόπων τους σε βιομηχανική περιοχή.

Στο Κιλκίς αντίθετα το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδότησε πριν λίγο καιρό υπέρ αιολικού πάρκου, ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στο Δήμο Παιονίας όπου τα θέματα των αιολικών δεν έρχονται καθόλου για γνωμοδότηση στο Δημ. Συμβούλιο.

Καλούμε τους πολίτες της Παιονίας και του Κιλκίς να ενημερωθούν και να αντισταθούν ενάντια στην καταστροφή του τόπου και την οικονομική αφαίμαξη των ιδίων και της χώρας.

Την Τετάρτη 11/12/2019 Παγκόσμια ημέρα των βουνών θα είμαστε στον Πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου στις 6 το απόγευμα για να συζητήσουμε με τους πολίτες για αυτό το τεράστιο θέμα των ΒΑΠΕ.

Οπτικό υλικό από Πάικο και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΠΑΤΗ

-EΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ-ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

– ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ EKTAΣΕΙΣ
FACEBOOK/ https://www.facebook.com/groups/501913890400924/?epa=SEARCH_BOX»

Σχολιάστε