My Twitter Feed

24 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Πρωτοβουλία για θέματα ηθικής

parastatidis-thodorosΜε πρωτοβουλία του βουλευτή Κιλκίς και προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «ΑΝΕΞ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ» Θεόδωρου Παραστατίδη και σε συνεργασία με τα μέλη της ΚΟ, συντάχθηκε επιστολή προς το Προεδρείο της Βουλής για άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας για θέματα που αφορούν την ηθική και πολιτική   κατάπτωση του πολιτικού συστήματος και των θεσμών.

Η επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,

Κοινή  διαπίστωση όλων είναι πως βιώνουμε μια περίοδο όπου:

Η οικονομική κρίση έχει πλήξει σχεδόν όλα τα κοινωνικά στρώματα της χώρας, οδηγώντας τον μισό πληθυσμό περίπου, σε κατάσταση ανέχειας, φτώχειας κι εξαθλίωσης. Η ανεργία  πλήττει έναν στους τρείς πολίτες. Το 30% των καταστημάτων βάζουν λουκέτο και οι απλοί πολίτες  σηκώνουν όλα τα βάρη με την επιβολή υπέρμετρων φόρων και χαρατσιών.

 

Σ΄ ένα τέτοιο ήδη επιβαρυμένο πολιτικό περιβάλλον διαπιστώνει κανείς, μέσα και από διάφορες ανακοινώσεις και δημοσιεύματα, να έχουν διακινηθεί παρανόμως πολλά εκατομμύρια ευρώ από μίζες και προμήθειες, προς όφελος κυρίως πολιτικών προσώπων, ανωτάτων στελεχών της διοίκησης που συμμετέχουν σε διάφορες επιτροπές, αλλά και θεσμικών παραγόντων.

 

Εξαιτίας κυρίως αυτών των γεγονότων, βάλλεται ο Κοινοβουλευτικός Θεσμός, ενώ ευθύνεται ένα σαθρό πολιτικό σύστημα. Το πολιτικό  ήθος συλλήβδην αμφισβητείται, η εμπιστοσύνη των πολιτών κλονίζεται, με αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση της πολιτικής και των θεσμών.

 

Κύριε Πρόεδρε,

Η  Βουλή θα πρέπει να σηματοδοτεί και να συμβολίζει τη διαφάνεια και τη νομιμότητα, για όλες τις πράξεις και διαδικασίες, που έχουν σχέση με τη διαχείριση και αξιοποίηση του Δημόσιου χρήματος και της Δημόσιας περιουσίας. Ο Έλληνας Βουλευτής και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, έχει την ευθύνη και υποχρέωση να διασφαλίζει  την εφαρμογή των νόμων, την πάταξη της διαφθοράς, θωρακίζοντας με τoν καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο, τις διοικητικές δομές του κράτους.

 

Αυτό επιβάλλει η δημοκρατική μας υπόσταση, αυτό απαιτεί ο Έλληνας πολίτης.

 

Τότε μόνο θα πειστεί η κοινωνία, ότι πράγματι οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, είναι διατεθειμένοι και αποφασισμένοι να εγγυηθούν τη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Σε διαφορετική περίπτωση το αρνητικό κλίμα θα συνεχίζεται και θα αποβαίνει εις βάρος όλου του πολιτικού κόσμου, επί δικαίων και αδίκων.

 

 

Γι’ αυτό προτείνουμε άμεσα, η Βουλή να προχωρήσει σε απόφαση σύστασης ανεξάρτητης επιτροπής προεδρευόμενης από πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέλη πρώην προέδρους ΑΠ, του ΣτΕ και του ΕΣ,  χωρίς τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, η οποία επιτροπή θα αναλάβει τη διερεύνηση διαχείρισης και τρόπου διάθεσης Δημοσίου χρήματος για όλους τους τομείς των προμηθειών και κατασκευής των μεγάλων έργων υποδομών ως σήμερα, ανεξαρτήτως από το αν ασχολείται και η Δικαιοσύνη.

 

Στην ίδια επιτροπή να δοθεί η αρμοδιότητα να διερευνήσει επίσης τον τρόπο απόκτησης περιουσιακών στοιχείων πολιτικών και θεσμικών παραγόντων και όσων γενικώς διαχειρίστηκαν Δημόσιο χρήμα σε βάθος χρόνου τουλάχιστον εικοσαετίας.

 

Κύριε Πρόεδρε,

Εκτίμησή μας είναι, πως μόνο τότε το πολιτικό σύστημα θα μπορέσει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του και να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Σχολιάστε