My Twitter Feed

17 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Πάϊκο πήρε το ντέρμπι της Παιονίας -

Κυριακή, 17 Φεβρουάριος, 2019

«Παρεμβάσεις τώρα στη ΠΑΘΕ» -

Σάββατο, 16 Φεβρουάριος, 2019

«Οι άποροι δεν χρειάζονται σόου» -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Τι προβλέπει η β` φάση του ΤΕΒΑ -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

ΚΚΕ: Εκλογή νέας ΤΕ και γραμματέα -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Αγωγές από συνταξιούχους -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

30 «διμηνίτες» στο Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Προχώρησε η αναδιάρθρωση

Αντιδράσεις από Γεωργαντά – ΝΟΔΕ.

Με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε χθες Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στο ΦΕΚ, καθορίστηκε η αναδιάρθρωση των αστυνομικών δυνάμεων σε όλους τους νομούς της χώρας. Στο νομό Κιλκίς θα έχουμε δυο αστινομικά τμήματα με έδρα το Κιλκίς και τη Γουμένισσα, αντίστοιχα, ένα τμήμα συνοριοφυλακής στη Δοϊράνη και δυο τμήματα διαβατηριακού ελέγχου σε Ευζώνους και Δοϊράνη, αντίστοιχα.

Αναλυτικά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς θα λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:

α. Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς,

β. Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς,

γ. Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς,

δ. Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας,

ε. Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας,

στ. Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης,

ζ. Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας,

η. Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Ευζώνων και

θ. Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Δοϊράνης.

Έδρα των Υπηρεσιών  ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος, πλην των περιπτώσεων ε΄ και στ΄, των οποίων ως έδρες ορίζονται η δημοτική ενότητα Γουμένισσας του δήμου Παιονίας και η δημοτική ενότητα Δοϊράνης του δήμου Κιλκίς, αντίστοιχα και των περιπτώσεων η΄ και θ΄, των οποίων ως έδρες ορίζονται οι χώροι των εγκαταστάσεων των σημείων εισόδου – εξόδου Ευζώνων και Δοϊράνης, αντίστοιχα.

Αντίδραση Γεωργαντά

Για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών δυνάμεων στο νομό μας, ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Γεωργαντάς, σε δήλωσή του με τίτλο «νέα επιτυχία της κυβέρνησης : όλος ο νομός μόνο τρία αστυνομικά τμήματα», αναφέρει τα εξής:

«Δυστυχώς η κατάργηση τεσσάρων αστυνομικών τμημάτων του νομού και η συγχώνευση δύο τμημάτων συνοριακής φύλαξης είναι πλέον γεγονός. Όσοι πίστευαν ότι κάτι θα διασωθεί από τον αρχικό σχεδιασμό του Υπουργείου διαψεύστηκαν.

Η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψη της τις αιτιολογημένες ενστάσεις των θεσμικών παραγόντων αλλά και των κατοίκων για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Για ένα παραμεθόριο νομό όπως το Κιλκίς με τις μεγαλύτερες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές σε όλη την  ηπειρωτική Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη υπευθυνότητα οι συνέπειες αυτών των επιλογών.

Αποδεικνύεται δυστυχώς κάθε μέρα ότι καμιά αντίσταση δεν υπάρχει στις αποφάσεις που αφορούν τον νομό. Σε κάποια άλλα σημεία της Ελλάδας κάποιοι φαίνεται πως είναι πιο “τυχεροί” (για όσους δεν κατάλαβαν εννοώ άλλες περιπτώσεις όπου τμήματα διασώθηκαν όπως το αστυνομικό τμήμα Τυχερού Έβρου). Μια απλή σύγκριση του αριθμού των αστυνομικών τμημάτων που διατηρήθηκαν σε νομούς με χαρακτηριστικά ίδια με αυτά του Κιλκίς δεν μπορεί παρά να σε απογοητεύει.»

Η ΝΟΔΕ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η ΝΟΔΕ Κιλκίς της ΝΔ αναφέροντας τα εξής:

«Ο Νομός μας υφίσταται ένα ακόμη πλήγμα από την ανίκανη πολιτικά και επιχειρησιακά Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Αυτήν τη φορά, με υπουργική απόφαση καταργούνται τέσσερα αστυνομικά τμήματα του Νομού Κιλκίς και συγχωνεύονται δύο τμήματα συνοριακής φύλαξης, παρά τις εδώ και καιρό ρητώς εκπεφρασμένες και δικαιολογημένες ενστάσεις των τοπικών θεσμικών παραγόντων προς τους Κυβερνώντες.       

Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη καθώς αγνοεί τις θέσεις και απόψεις των τοπικών παραγόντων και των κατοίκων, αλλά πρωτίστως την κρίσιμη γεωγραφικά θέση του νόμου μας και το ρόλο που αυτός διαδραμάτισε και διαδραματίζει στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Ξεχνούν οι κυβερνώντες ότι ο τόπος αυτός, από τη δική τους ανικανότητα και ανεπάρκεια, έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ροές μεταναστών και προσφύγων σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα, γεγονός που θα έπρεπε να τους έχει καταστήσει περισσότερο σοβαρούς και υπεύθυνους στη λήψη ανάλογων αποφάσεων.

Φαίνεται ότι ο Νομός Κιλκίς δεν είναι πολιτικά αρεστός στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και το επιδεικνύουν με κάθε ευκαιρία.

Να γνωρίζουν όμως ότι ο πολιτικός τους χρόνος τελειώνει και πολύ σύντομα οι πολίτες τους τόπου αυτού μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα τους στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.» 

Σχολιάστε