My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Προτεραιότητα, η Ειδομένη”

Καταγγελία για …κλιματιστικά στις σκηνές.

Νέα επίσκεψη στην Ειδομένη πραγματοποίησε προχθές Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, με κύριο αντικείμενο το σχεδιασμό για την εκκένωση του καταυλισμού.

mouzalas-001Στα πλαίσια της επίσκεψης, ο κ. Μουζάλας είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο Παιονίας Χρ. Γκουντενούδη, ο οποίος δήλωσε στο «Εθνος» ότι ο υπουργός τον διαβεβαίωσε πως η εκκένωση του καταυλισμού θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, αλλά θα χρειαστεί κάποιος χρόνος γι’ αυτό προκειμένου να πειστούν οι πρόσφυγες να αποχωρήσουν, αλλά και να ολοκληρωθούν οι οργανωμένες δομές που θα τους φιλοξενήσουν.

Όμως και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού για τους Πρόσφυγες, Δημήτρης Βίτσας, δήλωσε χθες ότι η αποσυμφόρηση της Ειδομένης μέχρι και τη πλήρη εκκένωσή της βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής της κυβερνητικής πολιτικής για το Προσφυγικό.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο τριήμερο υπήρξαν και νέα σημάδια για αποχώρηση προσφύγων, αφού το Σαββατοκύριακο έφυγαν από την Ειδομένη έξι λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ άλλα τρία είχαν αναχωρήσει χθες.

Στο μεταξύ, οι Αρχές της ΠΓΔΜ εντόπισαν προχθές στο μέσο της διαδρομής της Γευγελής – Βέλες, ένα φορτηγό που μετέφερε 30 πρόσφυγες, με τον 23χρονο οδηγό να μην σταματά στο σήμα των αστυνομικών, αλλά στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς.

Καταγγελία για …κλιματιστικά

Την καταγγελία ότι ΜΚΟ  στην Ειδομένη έχουν ήδη παραγγείλει και ετοιμάζονται να εγκαταστήσουν στις σκηνές μεγάλα κλιματιστικά μηχανήματα, εν όψει του καλοκαιριού, έκανε ο κ. Γκουντενούδης, στον κ. Μουζάλα.

Ωστόσο, ο συντονιστής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Αχιλλέας Τζέμος, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την πληροφορία τονίζοντας: «Οι ΓχΣ είμαστε εδώ επειδή ο κόσμος είναι εδώ, προκειμένου να τους προσφέρουμε είδη πρώτης ανάγκης. Δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσουμε χωρίς τροφή και νερό για να τους αναγκάσουμε να φύγουν, αλλά ούτε και θα σταθούμε εμπόδιο στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής».

 

Σχολιάστε