My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Προτάσεις για ΤΕΙ και 2ο ΕΠΑΛ

Με αντικείμενο τη μεταφορά των φοιτητών του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κιλκίς και τη στέγαση των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 4 Φεβρουαρίου επίσκεψη στο δήμαρχο Κιλκίς Δ. Σισμανίδη, του υφυπουργού Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδη, που συνοδεύονταν από το βουλευτή Θ. Παραστατίδη και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το πρώτο συμφωνήθηκε, ύστερα από πρόταση του κ. Αμανατίδη, να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση του γεν. γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Γιάννη Παντή, με τους προέδρους των Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (έδρα Σέρρες) και τη Διοίκηση του ΤΕΙ Κιλκίς. Όπως τονίστηκε, μέχρι στιγμής το κτήριο έχει παραληφθεί διοικητικά, εκκρεμεί ωστόσο η οριστική παραλαβή του έργου καθώς δεν έχει εξοφληθεί ο εργολάβος για εκτελεσθείσες εργασίες.

Αναφορικά με το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, ο κ. Σισμανίδης κατέστησε σαφή την πρόθεση του Δήμου να χρηματοδοτήσει μελέτη για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος, ώστε οι μαθητές του λυκείου να στεγάζονται σε λειτουργικούς και ασφαλείς χώρους. Παράλληλα τόνισε ότι η κατασκευή του έργου θα ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α.

Επί τάπητος τέθηκαν ακόμη η μεταφορά των δικαστικών υπηρεσιών στο οίκημα του πρώην Εκκλησιαστικού Λυκείου και η αποπεράτωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Γηροκομείου Κιλκίς, θέματα για τα οποία ο υφυπουργός δεσμεύθηκε να φροντίσει για την προώθηση και επίλυσή τους.

 

Σχολιάστε