My Twitter Feed

18 Σεπτεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΤΕΕ: Δημοπρατείστε τη ΠΑΘΕ σε Παιονία -

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, 2023

ΔΕΥΑΠ: Ψέματα και λασπολογία -

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, 2023

Ιδού τα θέματα των νοσοκομείων -

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, 2023

Παππάς: Θριαμβολογίες με αιχμές -

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, 2023

Εντυπωσιακή πρωτιά Κασελλάκη -

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, 2023

Τα προβλήματα και η καταγγελία -

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, 2023

ΕΒΕ: Φτωχοποιείται ο ν. Κιλκίς -

Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου, 2023

Περιοδείες – ομιλίες Δ. Κυριακίδη -

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, 2023

Προτάσεις για τα αγροτικά

Προτάσεις για τη γεωργία και τη κτηνοτροφία καταθέτει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Στέφανος Μάλγαρης με την ακόλουθη ανακοίνωση:

✅Η κατασκευή Φραγμάτων σε περιοχές των πρώην δήμων Κρουσσών  και Γουμένισσας αποτελούν ένα ζήτημα που δεν θα έπρεπε να παραλείπουμε! Οι μεγάλες επενδύσεις για την αξιοποίηση του νερού (ύδρευση – άρδευση – ενέργεια) θα έχουν πολλαπλά οφέλη και προς τον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, ενισχύοντας και την τοπική οικονομία πέρα από την τοπική γεωργία και κτηνοτροφία.

✅Με την αξιοποίηση όλων των υδάτων του Πάικου σε  άρδευση με προτεραιότητα τους καστανοπαραγωγούς προωθούμε την ανάπτυξη του κλάδου με στόχο μας για άλλη μια φορά την ενίσχυση της οικονομίας. Επιπλέον, η αποπεράτωση του έργου στη λίμνη Αρτζάν-Αματόβου με τη κατασκευή στραγγιστικού και αρδευτικού δικτύου θα προσφέρει μια εύρυθμη λειτουργία του συνολικού έργου (Ταμιευτήρας και αρδευτικά δίκτυα). Η ολοκλήρωση του θα διασφαλισθεί με την ένταξη του σε σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα, ώστε να δύναται να αρδεύει πάνω από 12.000 στρέμματα εύφορης γης στον Δήμο Πολυκάστρου.

✅Αξιοποιούμε τους εγκαταλειμμένους ΤΟΕΒ εντάσσοντας τις ανακατασκευές τους σε νέα προγράμματα με  παραχώρηση κατά της χρήση τους σε ομάδες παραγωγών όπου υπάρχει ενδιαφέρον.

2️⃣ προτάσεις από εμένα που έχουν κατατεθεί στον υπουργό και στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

✅Η αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων γεωτρήσεων των Δήμων για άρδευση σε περιοχές που δεν έχει αρδευτικά. Ο Δήμος μας έχει πάνω από 30 γεωτρήσεις που έχουν καταργηθεί λόγω Νιτρικών, παραχώρηση κατά χρήση σε ομάδες παραγωγών. Το μεγαλύτερο ποσοστό των Υδρευτικών γεωτρήσεων των Δήμων που προοριζόταν για ύδρευση έχει καταργηθεί λόγω ποιότητας των νερών και έτσι παραμένουν αναξιοποίητες.

✅Η πρόταση είναι να ενταχθούν οι Δήμοι σε προγράμματα της περιφέρειας ή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η επισκευή και συντήρηση των γεωτρήσεων καθώς και η δημιουργία μικρών αρδευτικών όπου υπάρχει ανάγκη και ζήτηση αποτελεί έργο μείζονος σημασίας που θα προάγει την γεωργία στον τόπο μας. Οι γεωτρήσεις από την άλλη, είναι λειτουργικές με την προσήκουσα συντήρηση και επισκευή.

Εθελούσια συνένωση  ή ανταλλαγή αγροτεμαχίων μέσο ΕΣΠΑ με κάλυψη εξόδων 100% (φορολογία , τοπογράφοι, συμβολαιογράφοι, υποθηκοφυλακείο, Κτηματολόγιο, Λογιστής  κλπ) – Εθελούσιος αναδασμός.

✅Ένα διαχρονικό προβλήματα των αγροτών είναι ο πολυτεμαχισμός της γης γιατί οι αναδασμοί δεν πραγματοποιήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η πρόταση αυτή αφορά αγρότες που θέλουν να ανταλλάξουν μεταξύ τους τα αγροτεμάχια τους και να τα συνενώσουν ώστε να μπορέσουν να έχουν μεγαλύτερες εκτάσεις και να μειώσουν το κόστος καλλιέργειας.

Το κίνητρο για να μπορέσει να γίνει αυτό πρέπει να είναι  η κάλυψη του κόστους 100% μέσο ΕΣΠΑ από το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης ή την Περιφέρεια.

Η αύξηση των αρδευόμενων  εκτάσεων παράλληλα, θα δώσει δυνατότητα στους αγρότες να καλλιεργήσουν μη υδροβόρες νέες καλλιέργειες πέρα από την καλλιέργεια σιτηρών ( π.χ ελαιοκράμβη, ηλίανθος κλπ., ανάλογα με το μικροκλίμα και την ποιότητα των εδαφών της κάθε περιοχής) και να αυξήσουν τα έσοδα της αγροτικής κοινότητας!

Στοχεύουμε λοιπόν, στη διεκδίκηση πόρων και έργων σύμφωνα με τις ανάγκες του Νομού μας!

Προσαρμόζουμε τις προτάσεις μας στις ανάγκες του νομού και όχι τις προσωπικές μας ανάγκες στις προτάσεις μας!”

Σχολιάστε