My Twitter Feed

18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Προσοχή: Διορθώσεις για Κτηματολόγιο Κιλκίς

kilkis-aerofotografiaΛήγει στις 17 Ιουνίου 2013 (και στις 16 Αυγούστου για τους κατοίκους εξωτερικού) η προθεσμία για την υποβολή αίτησης διόρθωσης/ ένστασης, στο Κιλκίς, μαζί με άλλες τρεις πρωτεύουσες νομών της Βορείου Ελλάδας Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Δράμα), καθώς και σε οκτώ δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, όπου αναρτήθηκαν τα κτηματολογικά στοιχεία στις 15 Απριλίου 2013.

Οι πολίτες, νομικά πρόσωπα και φορείς του δημοσίου μπορούν μέχρι και τις 17 Ιουνίου να προσέρχονται στο γραφείο Κτηματογράφησης του Κιλκίς, στη Πλατεία Β’ Εργατικών Κατοικιών επί της οδού Αμπέλων (πρώην Δημοτικό Αναψυκτήριο) για και να υποβάλουν τυχόν αίτηση διόρθωσης/ένσταση. Στην περίπτωση που εκκρεμούν από δημόσιες υπηρεσίες έγγραφα που τεκμηριώνουν την αίτησή τους θα μπορέσουν να τα προσκομίσουν αμέσως μόλις τα παραλάβουν (συμπληρώνοντας έτσι τον φάκελο που έχουν καταθέσει και έχει λάβει αριθμό πρωτοκόλλου).

Η διαδικασία της Ανάρτησης είναι σημαντική γιατί, μέσω αυτής, κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να ελέγξει, επιβεβαιώσει και διορθώσει τυχόν λάθη. Η περίοδος της Ανάρτησης αποτελεί, επίσης, μια ακόμα ευκαιρία για όσους δεν έχουν υποβάλει δήλωση ιδιοκτησίας να προσέλθουν και να καταγράψουν το δικαίωμά τους.

Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ανάρτησης είναι λοιπόν απαραίτητη, γιατί μέσω αυτής εξασφαλίζεται η ορθή καταγραφή των ιδιοκτησιών τους, η οποία θα οδηγήσει σε σωστές Αρχικές Εγγραφές Κτηματολογίου. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες θα αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον, καθώς δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στις συναλλαγές τους στην επόμενη (και τελική) φάση της λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου, όπου οι διαδικασίες διόρθωσης αρχικής εγγραφής είναι δυσκολότερες και απαιτούν χρόνο και κόστος.

Φωτό: ΟΔΕΥΣΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ

Σχολιάστε