My Twitter Feed

22 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τι έβγαλε η κάλπη για ΑΔΕΔΥ -

Δευτέρα, 22 Μάιος, 2017

Πλούσια φέτος τα Πολυκαστρινά -

Δευτέρα, 22 Μάιος, 2017

«Μπλε φάλαινα» και στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Προσμένοντας τον Έλληνα Τραμπ!

psara-antaΤης Άντας Ψαρρά.


Γέμισε ξαφνικά η Ευρώπη από ακροδεξιούς μιμητές του νέου Αμερικανού προέδρου με τα ίδια χαρακτηριστικά του εθνικιστικού και λαϊκιστικού λόγου.

Η εκλογή του Τραμπ γέμισε χαρά τους επίδοξους μιμητές του αφού κέρδισε την ψήφο της πλειοψηφίας της «λευκής» Αμερικής.

Στην Ελλάδα παρατηρήθηκε συνωστισμός θαυμαστών. Ανάμεσά τους το πρώην δεξί χέρι του Αντ. Σαμαρά και γενικός γραμματέας της κυβέρνησής του, Τάκης Μπαλτάκος, που σε χθεσινή συνέντευξή του εξέφρασε τον θαυμασμό του λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Δεν μπορεί η Αμερική να είναι το αποκούμπι και το κατακάθι όλων των μεταναστευτικών ροών. Αυτό αρέσει στον λευκό Αμερικάνο. Ο Τραμπ δεν πήγε στους ισπανόφωνους και στους μαύρους μετανάστες, γι’ αυτό και οι λευκοί τον ψηφίσαν. Χτύπησε στην καρδιά της λευκής πλειοψηφίας και κέρδισε. Δεν είναι αυτονόητο αυτό; Οσο για το τείχος που θέλει να χτίσει ο Τραμπ στο Μεξικό, τι πρέπει να γίνει, να πάει όλο το Μεξικό στις ΗΠΑ;»

Στο σημείο αυτό ζορίστηκε λίγο ο κ. Μπαλτάκος, όταν ο δημοσιογράφος παρατήρησε ότι οι λευκοί πλούσιοι Αμερικανοί πήγαν όμως τις επιχειρήσεις τους εκεί.

«Επειδή είναι πολυεθνικές οι περισσότερες. Αυτό δεν έχει σχέση με όσα είπε ο Τραμπ (!) που δήλωσε ότι πρωτίστως τον ενδιαφέρει η χώρα του. Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό (σ.σ. με τις κλειστές χώρες), διότι όταν επικρατεί η παγκοσμιοποίηση, επικρατούν οι πολυεθνικές. Αντίθετα με ό,τι πιστεύει η Αριστερά ή η Κεντροδεξιά ιντελιγκέντσια της χώρας μας, όταν τα σύνορα πέφτουν δεν επικρατούν οι λαοί, αλλά οι πολυεθνικές και το τραπεζικό κεφάλαιο».

Μιλάμε για μια χώρα που στήθηκε πάνω στους μετανάστες, σχολιάζει ο δημοσιογράφος.

«Ναι, αλλά αυτός είπε φτάνει πια, δεν χωράμε άλλοι. Δηλαδή τι πρέπει να πει; Να πέσει το εισόδημα των Λατίνων στις ΗΠΑ, επειδή έρχονται άλλοι με πιο φτηνά μεροκάματα;»

Ομως οι λευκοί δεν κάνουν τις δουλειές που κάνουν οι ισπανόφωνοι. Στα χωράφια της Μανωλάδας μετανάστες δουλεύουν, επιμένει ο δημοσιογράφος.

«Σ’ αυτό δεν μπορώ να πω κάτι, σωστό είναι αυτό. Από την άποψη αυτή είναι απαραίτητοι (σ.σ. οι μετανάστες), γι’ αυτό και η κοινωνία σε ένα βαθμό τους ανέχεται (!). Οταν όμως πάνε στη Χίο ή στη Σάμο και βάζουν φωτιές στους καταυλισμούς, εκεί η κοινωνία δεν τους ανέχεται κι αυτό είναι ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων».

Τέλος, για την πιθανότητα ενός Έλληνα Τραμπ, ο Τάκης Μπαλτάκος σχολίασε:

«Μόνο αν υπάρξουν Ελληνες ψηφοφόροι με τη νοημοσύνη και την πολιτική ωριμότητα των Αμερικανών. Να ακούει ο λαός αυτόν που λέει τα αυτονόητα και όχι τα συστημικά μέσα. Αντίστοιχος Τραμπ θα ήταν ένας πλούσιος τύπου Μπερλουσκόνι, ένας εκατομμυριούχος Ελληνας που θα μπορούσε να πείσει τον κόσμο. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει, αλλά δεν είμαι πρόχειρος να απαντήσω».

Ευτυχώς!

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε