My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Κάλεσμα φορέων για σωτηρία του Βοτανικού Κήπου

votanikos-kipos-krousionΕπιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ΚΙΛΚΙΣ24 (Πρωτοβουλία για σωτηρία του Βοτανικού Κήπου), τρεις φορείς του Κιλκίς καλούν θεσμικούς φορείς της Περιφέρειας και του νομού σε σύσκεψη με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον Βοτανικό Κήπο και γενικότερα τον ορεινό όγκο των Κρουσίων. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, στις 7 μμ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς, με πρωτοβουλία της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ, της ΟΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ και του ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ  ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ανωτέρω φορείς, έχει ως εξής:

        “Η δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία διανύει η χώρα μας, έχει επηρεάσει αρνητικά το σύνολο των Δημοσίων υπηρεσιών με σοβαρές επιπτώσεις στην υλοποίηση προγραμμάτων αναπτυξιακού χαρακτήρα. Αυτή η εξέλιξη έχει ως συνέπεια την παράταση της εκκρεμότητας της θεσμικής διευθέτησης λειτουργίας του Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων και γενικότερα της τουριστικής ανάπτυξης  του ορεινού όγκου Κρουσσίων.

          Πέρα από τους αναπτυξιακούς και ερευνητικούς σκοπούς του Βοτανικού Κήπου, οι οποίοι δεν εκπληρώνονται εδώ και τέσσερα χρόνια, κάθε μέρα που περνάει, λόγω έλλειψης προσωπικού, οι φθορές είναι ανεπανόρθωτες και η συντήρηση των φυτών και των εγκαταστάσεων ανύπαρκτη.

          Επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια φορείς και πολίτες του Δήμου Κιλκίς, με εθελοντική εργασία προσπάθησαν να συντηρήσουν, όσο ήταν εφικτό, την όλη κατάσταση. Αυτό όμως δεν ήταν και δεν είναι σε θέση να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα του Κήπου και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να δώσει διεξόδους στους αναπτυξιακούς και ερευνητικούς σκοπούς του όλου εγχειρήματος.

          Οι παρακάτω υπογράφοντες φορείς, με αισθήματα ευθύνης, παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε θεσμικούς φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του νομού Κιλκίς για μια διεξοδική συζήτηση στην κατεύθυνση δρομολόγησης και επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν τον Βοτανικό Κήπο και γενικότερα τον ορεινό όγκο Κρουσσίων.

          Η θεματολογία την οποία επιβάλει η επικαιρότητα και οι ανάγκες του Βοτανικού Κήπου, είναι να εξετάσουμε τις πιθανές λύσεις που μπορούν να προκύψουν για μία από κοινού διεκδίκησή τους και δεύτερον να δούμε τους τρόπους οργανικής σύνδεσης του Βοτανικού Κήπου με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας για την βιωσιμότητά του.

          Πιστεύουμε ότι οι δικές μας αγωνίες είναι και δικές σας αγωνίες για την αναπτυξιακή πορεία αυτού του τόπου.

          Σας καλούμε την Δευτέρα 11-02-13 και ώρα 19,00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς για την διερεύνηση και πιθανή δρομολόγηση εξελίξεων στο θέμα αυτό.”

Σχολιάστε