My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Προγραμμα για γυναικεια επιχειρηματικοτητα

Σε διετές πρόγραμμα κατά 100% χρηματοδοτούμενο, που αφορά τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν 12 γυναίκες απ` το Κιλκίς, αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο  Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς.

Το Πρόγραμμα έχει τίτλο «Γυναίκες ενεργοί πολίτες  μέσω της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» και αφορά τις μειονεκτούσες ομάδες γυναικών όπως είναι οι άνεργες  γυναίκες, οι νέες ή μεγαλύτερης ηλικίας ή  γυναίκες που αντιμετωπίζουν φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.

Σκοπός του Προγράμματος είναι: η ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας στον επιχειρηματικό τομέα, η ανάληψη πρωτοβουλιών και η ανάπτυξη ιδιωτικής επιχείρησης, μέσω της αλληλεγγύης και της υποστήριξης με τις άλλες γυναίκες των ευρωπαϊκών χωρών.

Αντικείμενα του Προγράμματος:

 ·         Απόκτηση και ανταλλαγή εμπειριών και αντιμετώπιση της ανεργίας των γυναικών (και συνεπώς της φτώχειας) μέσω εταιρικών σχέσεων και  ανταλλαγής  τεχνογνωσίας, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες των ομάδων στόχων που συμμετέχουν στο σχέδιο

  • Ενδυνάμωση συμμετοχής των γυναικών και ίσης πρόσβασης στην αγορά εργασίας
  • Υποστήριξη γυναικών οι οποίες επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση μέσω της περιγραφής  και της σημασίας των επιχειρηματικών εργαλείων
  • Προώθηση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων ιδεών

Δραστηριότητες/ εργασίες που θα γίνουν:

 – Παραγωγή κατευθυντήριων γραμμών (οδηγού)  για το ιδανικό μοντέλο του επιχειρηματικού προφίλ  μιας  νέας γυναίκας  (επιχειρηματία)

– Οργάνωση επισκέψεων μελέτης σε ορισμένες χώρες εταίρους

– Παροχή εκπαίδευσης και κατάρτισης

Δημιουργία  ενός  διακρατικού δικτύου για γυναίκες επαγγελματίες με κοινό ενδιαφέρον την επιχειρηματική ανάπτυξη – Σχεδιασμός και καταγραφή ενός οδηγού με καλές πρακτικές σε ότι αφορά την ενδυνάμωση και υποστήριξη των γυναικών επιχειρηματιών

  • Δημιουργία μιας online πλατφόρμας παροχής συμβουλών για την ανταλλαγή γνώσεων
  • Υλοποίηση σύντομων μαθημάτων κατάρτισης (3 ημέρες έως μια εβδομάδα)  με θέμα «Πώς να γίνεται επιτυχημένη επιχειρηματίας» (για 250 συμμετέχουσες )
  • Εκστρατείες ευαισθητοποίησης

Το πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια δύο χρόνια (2012-2014).

Θα υλοποιηθούν ταξίδια σε μερικές χώρες (ακόμη δεν έχει καθοριστεί σε ποιες χώρες θα γίνουν)

Από τον εμπορικό σύλλογο θα συμμετάσχουν συνολικά 12 άτομα. Αν γίνουν ταξίδια π.χ. σε 6 χώρες τότε στα ταξίδια θα πάνε 2 άτομα ανά χώρα.

Το πρόγραμμα είναι 100% χρηματοδοτούμενο. Καλύπτει εισιτήρια, διαμονή και διατροφή.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι γνωστές οι ημερομηνίες έναρξης του Προγράμματος, αλλά τα μέλη του Συλλόγου, θηλυκού γένους, μπορούν να εκδηλώσουν από τώρα το ενδιαφέρον τους, επικοινωνώντας με την Γ. Γραμματέα του Συλλόγου, Άντζελα Σερασκέρη (2341 027101).

Σχολιάστε