My Twitter Feed

5 Δεκέμβριος, 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ημερίδα για κοινωφελή εργασία -

Τετάρτη, 5 Δεκέμβριος, 2018

Φ. Αέριο: Πάμε για δημοπρατήσεις -

Τετάρτη, 5 Δεκέμβριος, 2018

Χρηματοδοτήσεις στους δήμους -

Τρίτη, 4 Δεκέμβριος, 2018

Πρόσκοποι: Δράσεις αλληλεγγύης -

Τρίτη, 4 Δεκέμβριος, 2018

Παιονία με άρωμα Χριστουγέννων -

Τρίτη, 4 Δεκέμβριος, 2018

Αλέξανδρος: Έχασε από ισχυρό αντίπαλο -

Δευτέρα, 3 Δεκέμβριος, 2018

Συνεχές το ΦΑ στο Νοσοκομείο -

Δευτέρα, 3 Δεκέμβριος, 2018

Νίκες για το καρέ της κορυφής -

Κυριακή, 2 Δεκέμβριος, 2018

Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζονται με επιτυχία τα προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κιλκίς, που προσφέρουν πολύ χρήσιμα εφόδια στους ενήλικες δημότες καλλιεργώντας μια θετική στάση στη μάθηση, μέσω της οποίας προάγεται η ενίσχυση των ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση, στην αγορά εργασίας όπως και η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

Αυτή την περίοδο τρέχουν τέσσερα εκπαιδευτικά προγράμματα με τη συμμετοχή δημοτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον,στους χώρους του ΚΕΚ Επιμορφωτική που ως ανάδοχος του Δήμου Κιλκίς υλοποιεί το έργο. Τα προγράμματα αυτά είναι:

1. «Αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων και παροχή πρώτων βοηθειών» συνολικής διάρκειας 40 ωρών με τη συμμετοχή 15 ατόμων και παρακολουθήσεις σχετικά με τις ακόλουθες θεματικές:

-Φυσικά φαινόμενα : Μία σύντομη μία σύντομη ιστορική αναδρομή για τα φαινόμενα στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

-Στρατηγική διαχείρισης κρίσεων (σεισμοί,πυρκαγιές)

-Αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών

-Σχεδιασμός ασφαλούς εκκένωσης

-Παροχή Πρώτων Βοηθειών (Αντιμετώπιση κοινών τραυματισμών)

-Παροχή πρώτων βοηθειών (Επείγουσες πρώτες βοήθειες για παιδιά και βρέφη)

-Παροχή Πρώτων Βοηθειών (Βασική Υποστήριξη ζωής)

2. Η υγεία ως πολιτισμικό και κοινωνικό αγαθό – εξαρτησιογόνες ουσίες, ασθένειες, στοματική υγιεινή, ατυχήματα και ασφάλεια, πρώτες βοήθειες» συνολικής διάρκειας 30 ωρών, με τη συμμετοχή 15 ατόμων και παρακολουθήσεις σχετικά με τις ακόλουθες θεματικές :

-Η επίτευξη του στόχου της καλής υγείας μέσα από την πρόληψη ή τη θεραπεία για τη βελτίωση της ζωής

-Βασικές αρχές της επιστήμης της διατροφής, όπως το ενεργειακό ισοζύγιο και οι παράγοντες που το επηρεάζουν, τον ορισμό, τον μεταβολισμό και το ρόλο των μακρο- και μικρο θρεπτικών συστατικών στο ανθρώπινο σώμα, όπως και των βασικών τους τροφικών πηγών. Επιπρόσθετα, θα παρουσιαστούν οι διατροφικές συστάσεις σε μακρο- και μικροθρεπτικά συστατικά, με τη μορφή θρεπτικών συστατικών και ομάδων τροφίμων

-Διατροφικές απαιτήσεις/ ανάγκες στην άθληση και την άσκηση

-Τα οφέλη της άσκησης στη σωματική και ψυχική μας υγεία

3.«Βασικές δεξιότητες χρήσης Η/Υ» συνολικής διάρκειας 30 ωρών με τη συμμετοχή 15 ατόμων και παρακολουθήσεις σχετικά με τις ακόλουθες θεματικές:

-Επεξεργασία κειμένου (MS word)

Υπολογιστικά φύλλα (MS excel)

-Πληροφορίες και επικοινωνίες (Internet)

Το παραπάνω εκπαιδευτικό σεμινάριο θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή των εκπαιδευόμενων σε εξετάσεις πιστοποίησης (πιστοποιητικό Vellum Global Educational Services)

4. Η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς, συνολικής διαρκείας 100ωρών

Θα επακολουθήσει η λειτουργία άλλων τριών εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα οποία είναι:

– Βιολογικές καλλιέργειες και δημιουργία λαχανόκηπου συνολικής διάρκειας 20ωρών, – Αγροτική επιχειρηματικότητα και εκμετάλλευση φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών συνολικής διάρκειας 20ωρών

-Τηλεκατάρτιση : Εθελοντισμός και προγράμματα της ευρωπαϊκής εθελοντικής υπηρεσίας (EVS) μέσω του ERASMUS + για τη νεολαία, Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων και σύνταξη ευρωπαϊκού βιογραφικού (EUROPASS συνολικής διάρκειας 40ωρών.

Για εγγραφές, για την κάλυψη τυχόν κενών θέσεων και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΕΚ Επιμορφωτική τηλ. 234140028705, 2341102185 .

Τα επτά συνολικά προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κιλκίς χρηματοδοτούνται με πόρους από τα προγράμματα της πρώην ΝΕΛΕ.

Σχολιάστε