My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Προβληματικά αγροτικά ιατρεία

giatrosΚαταγγέλει ο Κ. Σιωνίδης – Τι απαντά ο δήμαρχος.

Απαράδεκτη ταλαιπωρία υφίστανται τους τελευταίους μήνες οι κάτοικοι της ΔΕ Ευρωπού, υπογράμμισε ο Κώστας Σιωνίδης, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας.

Πρόκειται για ταλαιπωρία που οφείλεται στην προβληματική λειτουργία των αγροτικών ιατρείων, όπως τόνισε ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας.

Στις αρχές Νοεμβρίου ο κ. Σιωνίδης έγινε δέκτης παραπόνων των δημοτών, οι οποίοι του παρουσίασαν  λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την λειτουργία των ιατρείων, σε ανοικτή συζήτηση που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Ευρωπού.

sionidis-001Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Σιωνίδης αναφέρονται και τα εξής:

“Οι οικισμοί Ευρωπού και Αγίου Πέτρου αθροιστικά ειναι  μεγαλύτεροι απο ότι για παράδειγμα η Γουμένισσα και είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν με δύο εβδομαδιαίες επισκέψεις ανα οικισμό,για αυτό παρατηρείται το φαινόμενο της μαζικής προσέλευσης ασθενών, κυρίως μεγάλης ηλικίας, σε ώρες και συνθήκες δύσκολες, ιδιαίτερα το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα. Στο ότι οι επισκέψεις των ιατρών είναι λίγες ήρθε να προστεθεί και η άρση της βοήθειας που επι 12 χρόνια παρείχε ο Δήμος στα Ιατρεία με την παρουσία εκεί της νοσηλεύτριας του Δήμου που βοηθούσε στην συνταγογράφηση ,ώστε ο Γιατρός να μπορεί να βλέπει περισσότερους ασθενείς.

Επειδή οι επισκέψεις του Ιατρού είναι αρμοδιότητα της Διοίκησης των Νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας και της 4ης ΔΥΠΕ και ο Δήμος μας λειτουργεί συνεπικουρικά, ο κ. Σιωνίδης ανέπτυξε το πρόβλημα στην Πρόεδρο του Νοσοκομείου Κιλκίς κ.Βλάχου, παρουσιάζοντας την ταλαιπωρεία που υφίστανται οι κάτοικοι – κυρίως οι ηλικιωμένοι- και ζητώντας να μεριμνήσει για την αύξηση των ημερών λειτουργίας των Αγροτικών Ιατρείων.

Το θέμα της νοσηλεύτριας παρουσίασε η παράταξη μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας απο τον Δήμαρχο να βοηθήσει στην επίλυση του. Τρείς Δήμαρχοι μέχρι σήμερα ανέφερε, βλέποντας οτι το νοσοκομείο δεν μπορεί να παρέχει νοσηλεύτρια χρησιμοποιούσαν το δυναμικό του Δήμου για να εξυπηρετούνται οι Δημότες. 

Ευχής έργο θα είναι ο Δήμαρχος να απαιτήσει και να λάβει υποστήριξη νοσηλεύτριας απο το Νοσοκομείο για τα Ιατρεία ,όπως είπε στο Δημ. Συμβούλιο,  μέχρι όμως να το πετύχει   τι θα γίνει ; Θα παραμείνουμε αγκυλωμένοι σε όποια βιαστική απόφαση πάρθηκε και θα ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι;

Όσον αφορά τα Ιατρεία, το να τα ανοίγει και να ενεργοποιεί τη θέρμανση ένας υπάλληλος του Δήμου νωρίς, ώστε να μην κρυώνουν οι ασθενείς περιμένοντας έξω, είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει.

Το φαινόμενο οι ηλικιωμένοι να κάνουν ουρά στο περιβάλλοντα χώρο του Ιατρείου απο τις 5 το πρωί έως τις 9:30 που θα ανοίξει την πόρτα ο Γιατρός δεν τιμά την τοπική μας κοινωνία, ούτε προσδίδει τον προσήκοντα σεβασμό σε αυτούς.

    Ο Δήμος Παιονίας που έδειξε το απόθεμα ευαισθησίας του  στο Προσφυγικό δεν είναι δυνατόν να  αποδέχεται όλα αυτά, κρυπτόμενος πίσω απο τη φράση   «δεν είναι δική μας αρμοδιότητα”. 

Απάντηση του δημάρχου Παιονίας

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Παιονίας που αφορά τα αγροτικά ιατρεία της Δ.Ε. Ευρωπού και δημοσιεύτηκε στο τοπικό τύπο, έχουμε να αναφέρουμε τα κάτωθι:

  1. Κατανοούμε το μέγεθος της αξίας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της προληπτικής ιατρικής, ειδικότερα στις μέρες μας που λόγω της οικονομικής δυσπραγίας οι πολίτες χειμάζονται και σε υγειονομικό επίπεδο. Τα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία επιτελούν μείζον λειτούργημα κυρίως όσον αφορά την παροχή φροντίδας και συνταγογράφησης στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας.
  2. Έχουμε θέσει σε πλείστες όσες περιπτώσεις στις συναντήσεις μας με τους αρμόδιους υπευθύνους (Διοικήσεις νοσοκομείων Κιλκίς-Γουμένισσας, Διοικητή 4ης ΥΠΕ) το θέμα της επισκεψιμότητας των ιατρείων του Δήμου Παιονίας και το ότι θα πρέπει οι εβδομαδιαίες παρουσίες από τους γενικούς ιατρούς να αυξηθούν άμεσα. Δεν νοείται ένα περιφερειακό ιατρείο όπως αυτό του Ευρωπού που εξυπηρετεί πληθυσμό 2.000 ανθρώπων να είναι υποστελεχωμένο.
  3. Ο Δήμος Παιονίας κατανοώντας τις αυξημένες ανάγκες των δημοτών μας σε παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας και συνταγογράφησης, προσπαθεί επί σειρά ετών να συνεπικουρεί τη λειτουργία τους και με δικούς του πόρους τόσο υλικούς όσο και ανθρώπινους.
  4. Όμως η αρμοδιότητα και η ευθύνη της κάλυψης των οργανικών θέσεων στα αγροτικά ιατρεία είναι κατ΄ αποκλειστικότητα των διοικούντων το νοσοκομείο και την 4η Υγειονομική Περιφέρεια. Η νοσηλεύτρια υπάλληλος του Δήμου Παιονίας την οποία επικαλείται το δημοσίευμα, ανήκει οργανικά και στελεχώνει το τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Παιονίας, το οποίο λίαν συντόμως αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει ένα σημαντικότατο προνοιακό έργο προς όφελος χιλιάδων δικαιούχων του δήμου μας.

Τέλος, αναμένουμε από τους αρμοδίους υπηρεσιακούς και διοικητικούς παράγοντες της Υγείας να φροντίσουν και να στελεχώσουν άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό όλα τα αγροτικά ιατρεία της περιοχής μας ώστε να εξυπηρετούνται βέλτιστα οι πολίτες του δήμου.

Σχολιάστε