My Twitter Feed

18 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Φυσιολογική» ήττα εκτός, του Αλέξανδρου -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

ΓΑΣΚ: Μεγάλη νίκη επί της Άρτας -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Μεγάλη εναρκτήρια εκδήλωση -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Μεγάλη η συγκέντρωση Σιωνίδη -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Το Πάϊκο πήρε το ντέρμπι της Παιονίας -

Κυριακή, 17 Φεβρουάριος, 2019

«Παρεμβάσεις τώρα στη ΠΑΘΕ» -

Σάββατο, 16 Φεβρουάριος, 2019

«Οι άποροι δεν χρειάζονται σόου» -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Οι αντιδράσεις του κόσμου, ανησυχούν την ΑΚΤΩΡ!

Όπως είναι γνωστό απ` τον περασμένο Μάρτιο, η εκμετάλλευση των μεταλλείων χρυσού στο Κιλκίς κατοχυρώθηκε μετά τον σχετικό διαγωνισμό του ΥΠΕΚΑ στην ΑΚΤΩΡ, καθότι η τεχνική εταιρεία του ομίλου, Ελλάκτωρ, κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά.

Η επικράτηση της ΑΚΤΩΡ προαναγγέλθηκε και στην πρόσφατη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ. Ετσι ο όμιλος θα συμμετέχει και στα τρία ορυχεία χρυσού της χώρας, καθώς είναι συνέταιρος της καναδικής Eldorado Gold που ελέγχει τα μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική και το ορυχείο Λόφου Περάματος στον Εβρο.

Σχετικά με το όλο θέμα, η ιστοσελίδα sofokleous10.gr, σε πρόσφατο δημοσίευμά της αναφέρει:

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, το ΥΠΕΚΑ αλλάζει για πρώτη φορά τους όρους παραχώρησης μεταλλείων στην Ελλάδα προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. Ετσι, για πρώτη φορά, προβλέπεται ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα κατά το στάδιο των ερευνών (αυξάνεται κάθε χρόνο), το οποίο στην περίπτωση του Κιλκίς ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο ευρώ.

Το μίσθωμα θεωρήθηκε απαραίτητο ώστε να προχωρούν οι επενδύσεις γιατί έχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου εταιρείες αποκτούν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης μεταλλείων, αλλά δεν επενδύουν, γιατί απλώς προσπαθούν να τα μεταπωλήσουν με γρήγορο κέρδος.

Οπως και στην περίπτωση των μεταλλείων Κασσάνδρας, το σχέδιο για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χρυσού έχει προκαλέσει σοβαρές τοπικές αντιδράσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα ο καναδός πρέσβης Ρ. Πεκ επισκέφτηκε τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Κ. Χατζηδάκη διαμαρτυρόμενος για τις συνεχείς καθυστερήσεις στην επένδυση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική. Η εταιρεία έχει λάβει σειρά αδειών, αλλά οι κάτοικοι συνεχίζουν τις προσφυγές και τις διαμαρτυρίες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του ορυχείου. 

Σχόλια
4 Σχόλια to “Οι αντιδράσεις του κόσμου, ανησυχούν την ΑΚΤΩΡ!”
 1. Ο/Η πολιτης λέει:

  Η εκμετάλλευση των ορυχείων χρυσού στα Κρούσσια ΔΕΝ έχει κατοχυρωθεί ακόμα τουλάχιστον στην ΑΚΤΩΡ , μην αναπαράγετε ανακρίβειες . Τον Μάρτιο απλά έληξε ο διαγωνισμός , ο οποίος ανέδειξε δύο ενδιαφερόμενους , ο ένας εκ των οποίων είναι η ΑΚΤΩΡ . Αυτά προς ενημέρωσή σας!

 2. Ο/Η ΚΙΛΚΙΣ λέει:

  Και όχι μόνο αναπαράγετε ανακρίβειες αλλά αφήνετε τον κόσμο που τα διαβάζει με την αίσθηση ότι όλα είναι μάταια και ότι μας κάνουν ότι θέλουν! ΌΜΩΣ άπαντες στις δηλώσεις του αναφέρονται στο πρόβλημα της αντίδρασης των τοπικών κοινωνιών σε Χαλκιδική, Θράκη και Κιλκίς. Συνεπώς μη μειώνεται τη δύναμη της αντίδρασής μας

 3. Ο/Η Σ. Δημητριάδης. λέει:

  Πάντως, είναι ενδεικτικό των μεθοδεύσεων και των προθέσεων του ΥΠΕΚΑ, πως η μία από τις συμμετέχουσες στο διαγωνισμό εταιρείες γνωρίζει ήδη και προαναγγέλει σε γενική της συνέλευση οτι αυτή είναι η πλειοδοτήσασα εταιρεία, πριν υπάρξει οποιαδήποτε δημόσια σχετική ανακοίνωση από το ΥΠΕΚΑ. Φυσικά οι προφανείς αλλά μη ομολογούμενοι δίαυλοι επικοινωνίας υπήρχαν από την πρώτη ώρα, ακόμα και πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού. Είναι και αυτό ένα από τα πάρα πολλά που δεν πάνε καλά σε τούτη τη χώρα. Τα συνηθίσαμε πλέον και δεν μας κάνουν εντύπωση.
  Σ.Δ.

 4. Ο/Η Χίτης λέει:

  Ρε άγχος τα παιδιά του στάλιν………….

Σχολιάστε