My Twitter Feed

25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Πρατηριούχοι: Χρειάζεται πολιτική βούληση

Συνάντηση πρατηριούχων Κιλκίς με Χρήστο Γκουντενούδη*Επιστολή Γκουντενούδη σε Χατζηδάκη.

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων ν. Κιλκίς, την οποία δέχτηκε χθες στο γραφείο του, ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης απέστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη με τα αιτήματα των πρατηριούχων τόσο για τις επιπτώσεις από την εξίσωση της τιμής πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, όσο και για την πάταξη του διογκούμενου λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων.

Οι πρατηριούχοι τόνισαν στον κ. Γκουντενούδη ότι το λαθρεμπόριο θα παταχθεί μόνο με πολιτική βούληση, αφού προτάσεις και τρόποι υπάρχουν. Η προσφορότερη λύση αυτήν τη στιγμή είναι η τοποθέτηση συστήματος ελέγχου εισροών-εκροών καυσίμων σε όλο το πλέγμα της διακίνησης (εγκαταστάσεις διυλιστηρίων, βυτία, πρατήρια). Απ` τη πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την πλήρη συμφωνία του στις απόψεις και προτάσεις των πρατηριούχων.

Η επιστολή του κ. Γκουντενούδη προς τον υπουργό έχει ως εξής:

“Κύριε Υπουργέ,

 Με την παρούσα επιστολή μας, σας μεταφέρουμε την δυσαρέσκεια τόσο των καταναλωτών όσο και των πρατηριούχων υγρών καυσίμων, εξ αιτίας της αύξησης του Ειδικού Φόρου και της εξίσωσης της τιμής στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.

     Το γεγονός ότι η δυσαρέσκεια προέρχεται τόσο από εμπόρους όσο και από καταναλωτές, από μόνο του δείχνει την αστοχία του μέτρου. Μια αστοχία η οποία ζημιώνει τους πρατηριούχους αφού το πανάκριβο προϊόν δεν πωλείται με αποτέλεσμα το λουκέτο σε όλο και περισσότερα πρατήρια. Από την άλλη, οι καταναλωτές που ήδη υφίστανται τη μείωση των αποδοχών τους ή και την ανεργία, αδυνατούν όλο και περισσότερο να προμηθευτούν το καύσιμο για τη θέρμανσή τους, θέτοντας σε κίνδυνο τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.

     Ο τελικός στόχος του μέτρου που είναι η συλλογή εσόδων για το Δημόσιο Ταμείο, δεν επιτυγχάνεται αφού μειώνεται δραστικά η κατανάλωση και ο “τζίρος”. Παράλληλα οι κάτοικοι, ειδικά των βόρειων περιοχών, στρέφονται σε άλλους τρόπους θέρμανσης που μπορεί να επιφέρουν βλάβη στο φυσικό περιβάλλον.

 Κύριε Υπουργέ,

 Πέρα από την αφόρητη επιβάρυνση που προκαλεί η αύξηση των Ειδικών Φόρων και η εξίσωση των τιμών στο πετρέλαιο, ο νομός Κιλκίς υφίσταται και την αδικία της μη συμπερίληψής του στην Α’ Ζώνη για το επίδομα θέρμανσης, παρά τις γνωστές ακραίες θερμοκρασίες που σημειώνονται τους χειμερινούς μήνες. Ως προς τα ζητήματα αυτά ζητούμε τις διορθωτικές σας παρεμβάσεις ώστε τα οδυνηρά μέτρα να μειώσουν κατά το δυνατόν τις επιπτώσεις τους.”

Σχολιάστε