My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Μπλε φάλαινα» και στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Πραξικόπημα προ των πυλών

Του Τάσου Παππά.


Με τη μεθοδικότητα και τον κυνισμό που χαρακτηρίζει τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος και τους επαγγελματίες οικονομικούς δολοφόνους με τα λευκά κολάρα, προετοιμάζεται το κλίμα για ένα νέο πραξικόπημα κατά της Ελλάδας, πολύ χειρότερο από εκείνο του Ιουλίου του 2015.

Πρωταγωνιστής και σ’ αυτή τη βρόμικη ιστορία είναι το Βερολίνο και κομπάρσοι οι συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή οι γνωστοί για την εγκυρότητα και την αμεροληψία τους οίκοι αξιολόγησης και φυσικά ορισμένα μεγάλα δίκτυα ενημέρωσης που σέβονται τον ρόλο και την αποστολή τους.

«Καθυστερεί η αξιολόγηση; Υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψει το σενάριο του Grexit» μας προειδοποιούν οι οίκοι αξιολόγησης.

Στο ερώτημα ποιος φέρει την ευθύνη για την καθυστέρηση, η απάντηση είναι σαφής: Η ελληνική πλευρά που δεν δέχεται τις προτάσεις των εταίρων.

Ούτε κουβέντα για τις σοβαρές διαφωνίες ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Γερμανία.

Προφανώς για τους καλοπληρωμένους συντάκτες των εκθέσεων πρόκειται για λεπτομέρεια άνευ σημασίας.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνουν τα ΜΜΕ που έχουν καλές προσβάσεις στις πολιτικές ελίτ.

Η γνωστή Bild, επικαλούμενη κύκλους της Χριστιανοδημοκρατίας, υποστηρίζει ότι «επειδή το ΔΝΤ αρνείται, όπως φαίνεται, να συνεχίσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».

Γιατί όμως το ΔΝΤ αρνείται την εμπλοκή του;

Μήπως γιατί θεωρεί ότι τα πλεονάσματα (που θέλει ο Σόιμπλε) δεν πιάνονται με καμία κυβέρνηση και μήπως γιατί πιστεύει ότι αν δεν μειωθεί δραστικά το χρέος (που δεν θέλει ο Σόιμπλε) δεν υπάρχει προοπτική;

Ανίερα ερωτήματα για τον αρχιμάστορα της Ευρώπης, τα οποία δεν απασχολούν ούτε τους αντικειμενικούς οίκους αξιολόγησης ούτε τα μέσα μαζικής, δήθεν, ενημέρωσης.

Η εντολή είναι ανατριχιαστικά σαφής: Ψηφίστε από τώρα τα μέτρα για μείωση του αφορολόγητου, των συντάξεων και των μισθών που θα λάβετε το 2019 αν χρειαστεί, ξεπεράστε τις αριστερές ιδεοληψίες σας για τα εργασιακά, αλλιώς έρχονται μαύρες μέρες και μαύρες νύχτες.

Ή, για να το πούμε με τα λόγια του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδώνιδος Γεωργιάδη: «Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση έως τις 20 Φεβρουαρίου, θα ζήσουμε άσχημες καταστάσεις μετά, θα τρέχουμε στα σκουπίδια για φαγητό… Θα πεθάνουμε της πείνας, θα ζήσουμε άσχημες καταστάσεις αν επιστρέψουμε στη δραχμή».

Να κλείσει λοιπόν η αξιολόγηση, όπως φωνάζει η Ν.Δ. Δεν μας λέει όμως με ποιο τρόπο.

Να δεχτεί η κυβέρνηση ό,τι της ζητούν για να μην μπλέξουμε σε περιπέτειες;

Ναι, αλλά η ηγεσία της Ν.Δ. λέει ότι με τα συγκεκριμένα μέτρα υποθηκεύεται το μέλλον της χώρας. Αρα να μην κλείσει.

Ναι, αλλά τότε θα έρθει η δραχμή και θα τρέχουμε στους κάδους σκουπιδιών να βρούμε αποφάγια για να ζήσουμε. Αρα να κλείσει.

Μπερδεμένα μυαλά, μπερδεμένες ιδέες. Το μόνο που επιδιώκουν είναι να επιστρέψουν στην εξουσία.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της έχει σχέδιο; Εχει καταλήξει τι συμφέρει τη χώρα και αυτήν;

Συμβιβασμός πάση θυσία, ακόμη και αναξιοπρεπής;

Παραίτηση από τις βαριές ευθύνες; Ρήξη εφ’ όλης της ύλης; Αυταπάτες δεν επιτρέπονται.

Ανάγωγα

Τι, αλήθεια, είπε ο Νίκος Ξυδάκης στην «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ και ξεσηκώθηκε το σύμπαν; Οτι πρέπει να συζητάμε σοβαρά και οργανωμένα ως πολιτικό σύστημα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και να μη δαιμονοποιούμε τις απόψεις. Δεν πρέπει; Να αφήσουμε δηλαδή τους άλλους να συζητούν παρασκηνιακά για μας, να καταστρώνουν σχέδια που μας αφορούν, να μας εκβιάζουν και να ετοιμάζουν πραξικοπήματα εις βάρος μας; Αυτοί που φοβούνται τη συζήτηση μάλλον δεν είναι και πολύ βέβαιοι για την ορθότητα των επιχειρημάτων τους. Με δανεικές σκέψεις πορεύονται.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε