My Twitter Feed

18 Ιουλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το σινεμά ταξιδεύει στους οικισμούς -

Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Τρόμαξε πυρκαγιά σε Ευζώνους -

Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

ΠΕ: Η συνδρομή μας στις πυρκαγιές -

Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Ανάδειξη των Χιλίων Δέντρων -

Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ερώτηση για το κυνοκομείο -

Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Δυο αιτήματα της Ένωσης Γονέων -

Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Επαφές Γεωργαντά στις ΗΠΑ -

Πέμπτη, 11 Ιουλίου, 2024

“Μετακινούν γιατρούς των ΤΟ.Μ.Υ” -

Τετάρτη, 10 Ιουλίου, 2024

Πράξεις για τη Μακεδονία σε Κιλκίς

Τον Δήμο Κιλκίς επισκέφθηκε για σειρά θεσμικών συναντήσεων, το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», στο οποίο συμμετείχαν ο επικεφαλής Χρήστος Παπαστεργίου, ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς Τάκης Τερζίδης, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Βαφειάδης και ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Λάζαρος Παζαρτζικλής.

Την πρώτη ημέρα επισκέφθηκαν το Διεθνές Πανεπιστήμιο (Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης) και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του τμήματος καθηγητή Απόστολο Κόρλο, το δημαρχείο της πόλης για συνάντηση με τον δήμαρχο Δημήτρη Κυριακίδη και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Παύλο Θωμαίδη, την Αντιπεριφέρεια, όπου συζήτησαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη και, τέλος, το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο, στο οποίο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον πρόεδρο Χρήστο Χατζημλάδη και μέλη του φορέα.

Η δεύτερη μέρα περιλάμβανε επισκέψεις στα γραφεία του Φαρμακευτικού και Ιατρικού συλλόγου για συναντήσεις με τους προέδρους Κωνσταντίνο Κατσιάνο και Βλαδίμηρο Παναγιωτίδη, αντίστοιχα.

Ξεχωριστή και ιδιαίτερης σημασίας ήταν η επίσκεψη στην Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου και η συνάντηση με τον κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος είχε την καλοσύνη να ξεναγήσει τους επισκέπτες στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μητροπόλεως.

Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Τμήμα είναι υποστελεχωμένο, με σοβαρά προβλήματα στην πρόσβαση των σπουδαστών, καθηγητών και εργαζομένων σε αυτό, με ζητήματα ασφαλείας και ελλείψεις κάθε είδους, όπως το … κυλικείο και η (κλειστή) λέσχη σίτισης. Κι όλα αυτά παρά το εντυπωσιακό γεγονός της μεγάλης απορροφητικότητας των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας και της σύνδεσής του με την παραγωγή. Το οδικό δίκτυο του νομού θα ήταν ανέκδοτο, αν δεν ήταν επικίνδυνο. Ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας κάθε χρόνο εξαγγέλλει την ολοκλήρωση του δρόμου Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, χωρίς αυτός να τελειώνει ποτέ, ενώ το κόστος αυξάνεται. Οι αναγκαίοι κυκλικοί κόμβοι στην περιφερειακή οδό παραμένουν ζητούμενο και η αγροτική οδοποιία αγνοείται. Τα κενά βιομηχανικά κτίρια αυξάνονται και μετατρέπονται σε κουφάρια – το μόνο θετικό είναι ότι επιτέλους θα καταγραφούν – και ο επιχειρηματικός κόσμος και οι εργαζόμενοι, εκτός από τα γενικότερα ζητήματα του ενεργειακού κόστους και της οικονομίας, έχουν να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις σε υποδομές, όπως το οδικό δίκτυο που προαναφέραμε, αλλά και τον ανταγωνισμό των γειτόνων.

Η κατάργηση της προκαταβολής φόρου, μαζί με μια σειρά άλλων μέτρων αντιμετώπισης αυτής της «συνοριακής» κατάστασης ούτε καν συζητείται από τους «υπευθύνους». Το πιο ανησυχητικό όμως είναι η απουσία κάθε σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης, ακόμη και για εν δυνάμει σπάνιους θησαυρούς όπως ο βοτανικός κήπος. Η ευκαιρία του νέου ΕΣΠΑ, της νέας ΚΑΠ και του Ταμείου Ανάκαμψης δεν συγκινεί την Περιφέρεια και το Κράτος. Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα ο νομός είναι καταδικασμένος σε περαιτέρω μαρασμό παρά τις επίπονες και επίμονες προσπάθειες των ανθρώπων του».

Σχολιάστε