My Twitter Feed

24 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πουλάνε τρέλα και…

…είναι επικίνδυνοι!

Του Τάσου Παππά.


Predator; Τι είναι αυτό; Κάποιο καινούργιο φάρμακο; Αλοιφή; Σιρόπι; Χάπια; Μήπως εμπορική φίρμα; Δεν έχουμε ιδέα. Αυτά σε ελεύθερη απόδοση έλεγαν τα κυβερνητικά στελέχη όταν η λέξη μπήκε στη δημόσια συζήτηση. Το αστείο δεν γινόταν να κρατήσει πολύ και έτσι πέρασαν σε άλλες υποθέσεις. Αυτό το λογισμικό παρακολούθησης δεν το έχουμε προμηθευτεί και αφού δεν το έχουμε προμηθευτεί πώς είναι δυνατόν να το έχουμε χρησιμοποιήσει; Ας αφήσει η αντιπολίτευση τους λαϊκισμούς. Στη συνέχεια μας είπαν ότι μπορεί να το έχουν ιδιώτες για να παρακολουθούν τους ανταγωνιστές τους.

Ούτε αυτό το δικαιολογητικό περπάτησε. Το λογισμικό είναι πανάκριβο και, όπως υποστήριζαν διάφοροι που γνωρίζουν την ιστορία από μέσα, μόνον κυβερνήσεις και μυστικές υπηρεσίες είναι σε θέση να το αγοράσουν. Μήπως το έβαλαν σε λειτουργία οι εχθροί της πατρίδας, προαιώνιοι και νέοι, δηλαδή ο Ερντογάν και ο Πούτιν; Οι υπαινιγμοί βγήκαν από το στόμα του πρωθυπουργού, αλλά ο κύκλος της ζωής τους ήταν μικρός. Αποσύρθηκαν γιατί δεν έπειθαν κανέναν. Ούτε και το άλλο κατασκεύασμα –αυτό με τον επιχειρηματία που υποτίθεται πως θέλει να κάνει την Ελλάδα μπανανία– είχε τύχη. Στον κάλαθο των αχρήστων κι αυτό.

Τα στοιχεία επέμεναν. Οι θεωρίες συνωμοσίας κατέρρεαν μόλις έρχονταν σε επαφή με την πραγματικότητα. Η αμηχανία της κυβέρνησης ήταν ορατή διά γυμνού οφθαλμού. Οι βαρύγδουπες εξαγγελίες της ότι θα πέσει άπλετο φως και το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο προκαλούσαν γέλια. Η κυβέρνηση, όμως, η οποία όπως μας ενημέρωσε πριν από λίγες μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «πορεύεται με βάση τη νομιμότητα, τους κανόνες, τους θεσμούς και τη διαφάνεια» (οι πέτρες έμειναν στη θέση τους), δεν το έβαζε κάτω. Συνέχισε να λέει ότι δεν έχει προμηθευτεί το Predator και ζητούσε αποδείξεις. Και αυτές ήρθαν σε δύο φάσεις και μάλιστα από ξένα μέσα ενημέρωσης υπεράνω υποψίας για συνεργασία με τους ύπουλους τύπους που επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και να ρίξουν τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση. Το πρώτο χαστούκι έπεσε από τους New York Times. Εγραψαν ότι πουλήσαμε στη Μαδαγασκάρη το Predator και δημοσίευσαν τα σχετικά έγγραφα. Ψέματα. Εγγραφα-μαϊμού. Μα, φέρουν την υπογραφή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών. Κάποιος πλαστογράφησε την υπογραφή του. Μα, το παραδέχτηκε ο ίδιος με δήλωσή του στην εφημερίδα. Ουπς! Πώς γίνεται να πουλάμε κάτι που λέμε ότι δεν το έχουμε; Ουπς στο τετράγωνο. Ο κ. Σμυρλής παραιτήθηκε από τη θέση του λίγες μέρες μετά και προχθές ανακοινώθηκε ότι ανέλαβε γενικός κουμανταδόρος στη Νέα Δημοκρατία. Κανείς άριστος δεν πάει χαμένος.

Το δεύτερο χαστούκι ήρθε από την εφημερίδα του Ισραήλ «Χααρέτζ». Αυτή μας ενημέρωσε ότι στην Ελλάδα εκπαιδεύτηκαν στη χρήση του Predator –του συστήματος που ούτε είχαμε προμηθευτεί ούτε είχαμε χρησιμοποιήσει όπως μας διαβεβαίωνε η κυβέρνηση επί τόσους μήνες– πράκτορες του Μπαγκλαντές και αυτό ήταν σε γνώση των διπλωματικών αρχών της Ελλάδας στο Μπαγκλαντές. Μαγικά πράγματα. Η Ελλάδα πουλάει σε ξένες χώρες ένα σύστημα που δεν έχει και εκπαιδεύει στη χρήση του συστήματος, που επαναλαμβάνω ούτε έχει ούτε χρησιμοποιεί, πράκτορες άλλης χώρας. Τι γίνεται, βρε παιδιά; Θα μας τρελάνετε; Εκτός αν έχουμε να κάνουμε με μια συνωμοσία τεραστίων διαστάσεων που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στην παγκόσμια ιστορία. Λέτε; Ακολουθεί μια ένδειξη.

ΥΓ. Εχω την πληροφορία που μπορεί να φανεί χρήσιμη στην κυβέρνηση. Από έγκυρες πηγές μαθαίνω ότι μέλη της συμμορίας των εθνικών συκοφαντών και ειδικότερα ο Κώστας Βαξεβάνης, η Γιάννα Παπαδάκου και ο δικός μας Δημήτρης Τερζής εργάζονται στις δύο εφημερίδες και υπογράφουν τα άθλια κείμενά τους εναντίον της χώρας και της κυβέρνησης με ψευδώνυμα. Για ψάξτε το, μπορεί να βγάλετε λαγούς. Με πετραχήλια!

Ανάγωγα

«Θα μας ταράξουν στην παρανομία»!

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε